5 pași IMPORTANȚI pentru organizarea unui spațiu eco-friendly


Există nenumărate avantaje ale transformării căminului tău într-un spațiu eco-friendly, în care să protejezi natura, dar și pe cei dragi ție. Dacă ești deja conștient de efectele nocive ale poluării asupra sănătății tuturor, atunci decizia de a face mici schimbări în stilul tău de viață este binevenită și își va merita investiția pe termen lung.

Fără a depune un efort considerabil, poți contribui chiar de astăzi la conservarea unui mediu curat și sănătos, de care să te bucuri alături de cei pe care îi iubești.

Află aici care sunt pașii pe care trebuie să-i urmezi pentru a te asigura că faci ceea ce trebuie:

1. Reciclează. Este, cu siguranță, cea mai indicată acțiune pe care o poți întreprinde imediat, dar și cea mai ușor de realizat. Pentru aceasta, nu îți trebuie decât coșuri pentru colectare selectivă a deșeurilor, pe care le poți găsi pe ARLI.ro și o firmă care vine să le ridice chiar de la ușa ta. Pentru un impact mai mare, îți poți convinge chiar vecinii să apeleze la aceeași companie și să stabiliți un orar preferat de toată lumea. Poți recicla, de asemenea, haine sau mobilă. 

2. Folosește electronice și electrocasnice adecvate. Începe prin a-ți achiziționa de la Arli aspiratoareleprofesionale, ori o mașină de spălat vase, care să nu irosească apă, detergenți și electricitate. Acestea îți oferă garanția beneficiilor pentru sănătatea ta și a naturii. Înlocuiește electrocasnicele vechi cu unele noi din gama ecologică și poți reduce costurile casei tale la electricitate cu până la jumătate.

3. Plantele. Dacă nu locuiești la casă, unde ai  la dispoziție un spațiu de creație în materie de grădinărit, încearcă să îți convingi vecinii de necesitatea plantării câtor mai mulți pomi în jurul blocului. De asemenea, plantele de apartament nu sunt destinate doar înfrumusețării încăperilor, ci curăță și împrospătează permanent aerul, oferind și un confort psihic sporit.

4. Biciclete sau trotinete electrice. Ce poate fi mai distractiv și util în același timp? Renunță la transportul cu mașina într-un oraș deja prea aglomerat și apelează la bicicleta sau trotineta electrică. Foarte populare în ultima perioadă, cu ajutorul acestora poți intra în grupuri noi de prieteni și te vei  asigura că natura înconjurătoare este protejată de zgomot și poluare.

4. Adoptă un stil de viață minimalist. Specialiștii în sisteme ecologice, precum și psihologii, recomandă renunțarea la o mare parte dintre obiectele pe care le depozitezi acasă. Stilul de viață minimalist presupune investiția în lucruri ce sunt cu adevărat necesare și indispensabile și renunțarea la cele  inutile, care afectează și încarcă indiscutabil mediul înconjurător și viețile oamenilor.

Așadar, pentru a trăi sănătos și conștient de importanța conservării naturii, sunt necesare doar mici schimbări. Renunțarea la câteva lucruri și obiceiuri care nu îți aduceau confortul și siguranța dorite vor avea efecte benefice imediate și incontestabile asupra stilului tău de viață.

18 comments

  1. Toti ne dorim sa traim mai sanatos si trebuie sa facem ceva in sensul asta.

    ReplyDelete
  2. Foarte bune sunt sfaturile date. Chiar trebuie sa incercam sa traim cat de cat mai sanatos.

    ReplyDelete
  3. Super faine sfaturile tale! Eu iubesc sa mananc si sa traiesc sanatos.

    ReplyDelete
  4. Mi-as dori mai multe locuri eco friendly, poate ne-ar impulsiona sa fim mai atenti la reciclare.

    ReplyDelete
  5. De cand imi doresc o masina de spalat vase, dar nu am spatiu pentru ea. La punctul 4, nu ma incumet sa merg cu trotineta sau bicicleta, mai bine pe jos.

    ReplyDelete
  6. Cred ca trebuie sa privim imaginea intreaga: daca tu reciclezi si cei de la ridicarea gunoaiului il iau pe tot si il pun la un loc, nu au masini care sa ridice diferentiat atunci impactul nostru e minim, ar trebui inceput de la infrastructura si apoi lucrat pana la cetateanul de rand :)

    ReplyDelete
  7. Mie imi place stilul de viata minimalist dar momentan traiesc intr-o casa plina cu obiecte pe care se asterne praful. Cat despre reciclare, a tinut foarte putin acest trend la noi in oras.

    ReplyDelete
  8. mi-as dori si eu sa imi schimb stilul de viata,sa imi organizez casa si tot ce ma inconjoara asa cum imi place mie.

    ReplyDelete
  9. As vrea sa abordez un stil mai minimalist, trebuie sa fac curatenir serioasa.

    ReplyDelete
  10. Multumim de articol, si mie imi place sa am un stil de viata mai minimalist insa locuiesc la casa si avem cam de toate, peste tot.

    ReplyDelete
  11. Usor de zis, cam greu de facut. Sper sa reusesc si eu cat mai curand sa adopt un stil de viata minimalist :)

    ReplyDelete
  12. Pare atat de simplu, dar eu ma chinui de o luna cu o planta la birou. Nu am suficienta lumina pentru ea si aproape o pierd, doar pentru simplu fapt ca mi-am dorit un spatiu mai eco.

    ReplyDelete
  13. Si eu puneam gunoiul diferentiat pana cand cineva mi-a zis doua lucruri: unu - ca platim tot 8 lei pe luna de persoana (adica pentru gunoi nediferentiat, deci ii facem munca gunoierului si il mai si platim in plus) si ca masina de gunoi amesteca tot gunoiul indiferent de care este el. Si asa este. La noi in oras nu ma sunt pubele diferite, de 4 culori, ci doar de 2, organic si carton. Adica verde si maro.

    ReplyDelete
  14. Si eu incerc sa fiu cat mai organizata la partea aceasta!

    ReplyDelete
  15. In general am adoptat un stil de viata minimalist si incerc pe cat se poate sa reciclez, doar ca nu am auzit de aceasta firma si mi-ar prinde bine astfel de cosuri speciale de colectare selectiva.

    ReplyDelete
  16. Nu prea m-am gandit la acest aspect pana acum si pe viitor voi lua in calcul si varianta eco

    ReplyDelete
  17. Si noi incercam sa avem un stil de viata mai sanatos. Foarte bune sfaturi!

    ReplyDelete
  18. Un stil de viata minimalist automat si un stil mai sanatos .Cel putin asa gandesc eu

    ReplyDelete