Review | VIVANATURA - sampon si crema de par

    Buna fete si baieti! Azi v-am pregatit un review al produselor VivaNatura, mai exact al samponului pentru par normal/gras si al cremei de par impotriva caderii parului. Aceste produse mi-au fost trimise spre testare de catre magazinul online Vegis si, dupa indelungi folosinte, cred ca am adunat cateva pareri care va vor ajuta in decizia de a cumpara sau nu produsele.




Produsele testate de mine le puteti observa in fotografia de mai sus, iar per ansamblu va pot spune ca ambele au aceeasi cantitate de produs, si anume 250 ml, iar recipientul este de asemenea identic.

Sampon natural pentru par normal si gras 
cu lamaie si argan

   Cand vine vorba de sampon, parul meu rareori se comporta diferit. Ca si la celelalte sampoane, parul meu a ramas curat, ondulat, insa mi se pare ca daca nu as fi folosit balsam, ar fi ramas un pic uscatCeea ce mi-a placut la acest sampon este mirosul natural de lamaie si faptul ca lasa parul foarte curat, incat "scartaie". Eu am firul de par uscat si desi acest sampon este dedicat ingrijirii parului normal sau gras, nu am observat ca acesta sa imi usuce scalpul. Datorita ingredientelor, in proportie de 98.9 % naturale, samponul nu face foarte multa spuma, de aceea trebuie sa fiti un pic mai atenti la cantitate deoarece o sa aveti tendinta de a adauga mai mult, pentru a obtine aceeasi cantitate ca la un sampon normal. 
   Eu am parul vopsit blond si am observat ca a capatat o oarecare luminozitate care se observa mai mult atunci cand imi indrept parul.
Desi pe site, si pe produs se recomanda sa se aplice de doua ori, eu ma samponez de regula doar o data, caci imi spal parul destul de des si doar in situatii speciale este necesara a doua aplicare.

Pret: 21.30 lei



     Ingrediente:
Aqua (apa), Cocamidopropyl betaine, Lauryl glucoside, Coco glucoside, Glycerin, Water (and) Sodium Benzoate (and) Sodium salicylate, Acetic acid (otet), Sodium chloride, Citrus limon oil, Citrus aurantium dulcis oil, Aqua (and) Argania spinosa kernel oil (and) Lysine (and) Sodium Chloride (and) Glycerin, Alcohol denat (alcool etilic), Glyceryl laurate, Dehydroxanthan gum, Lactic acid, Sapindus mukorosi fruit extract, Aloe vera callus extract, Chamomilla recutita flower extract (musetel), Arctium lappa root extract (brusture), Inula helenium extract (iarba mare), Salix alba leaf extract (salcie), Betula pendula extract (mesteacan), Urtica dioica extract (urzica), Symphytum officinalis extract (tataneasa), Curcuma longa extract (turmeric), Coffea arabica leaf/seed extract (cafea verde), Paullinia cupana fruit powder (guarana).







Utilizarea petrolului in produsele cosmetice nu mai este demult un secret, ba chiar este o practica folosita des de catre bunicile noastre. Oamenii de stiinta, au incercat de nenumarate ori sa il "reinventeze", de multe ori cu succes. Ei bine, acesta este unul dintre cazuri.
Crema de par se aplica inainte de baie si se lasa timp de 10-45 minute. Dupa splarea parului, veti observa ca a capatat un miros puternic de plante (si petrol probabil), insa mie nu mi s-a parut deranjant, chiar imi placea. 
Desi samponul nu m-a cucerit pe deplin, aceasta crema a facut-o. Mi se pare minunata, de-a dreptul uimitoare. Producatorul a specificat ca se vor observa imbunatatiri inca de la prima utilizare, insa nu ma asteptam ca acest lucru sa fie adevarat. Poate este doar in capul meu, dar mi s-a parut ca perierea a fost mult mai usoara, iar parul de pe perie a fost vizibil mai putin.

Desi mi se pare ca parul se ingrasa mai repede, faptul ca intareste si hraneste firul de par, combate caderea parului si regenereaza (pe cat posibil) varfurile despicate, face ca acest lucru sa nu mai fie deloc deranjant.

Ingredientele din compozitie contribuie impreuna la sanatatea parului, fiecare a fost ales cu grija si cu un scop precis, iar in acest sens o sa mentionez cateva dintre ele: mesteacanul stimuleaza cresterea parului, brusturele dezinfecteaza scalpul, podbalul are efect antiinflamator si astrigent, iar urzica stimuleaza sinteza de cheratina. La toate proprietatile plantelor, se adauga si efectele uleiurilor naturale, rezultatul fiind un produs eficient aproape 100% natural.


  Ingrediente:

Aqua (apa), Alcohol denat (alcool etilic), Olea europaea oil (ulei de masline), Petroleum distilates (distilat de petrol), Ricinus communis seed oil (ulei de ricin), Sodium Poliacrylate hydrogenated polydecene trideceth-6, Glycerin, Coriandrum sativum herb oil (ulei de coriandru), Triticum aestivum germ oil (ulei de germeni de grau), Juglans regia seed oil (ulei de nuci), Phenoxyethanol, Glyceryl laurate, Xanthan-gum, Glyceryl stearate citrate, Melaleuca alternifolia leaf oil (ulei de tea tree), Betula pendula (mesteacan), Urtica doica (urzica), Inula helelium (iarba mare), Arctium lappa (brusture), Symphytum officinale (tataneasa), Salix alba (salcie), Curcuma longa (turmeric).
Pret: 24.19 lei


Ce mi-a placut: Faptul ca sunt produse naturale, nu contin parabeni sau sulfati, fac ceea ce au promis si au un pret decent.
Ce nu mi-a placut: ambalajul ambelor produse este unul clasic, ceea ce ingreuneaza dozarea produsului, mi-ar fi placut sa fie ceva cu pompita, in special la crema de par.

Intrebarea este, le-as mai recumpara? Raspunsul este: crema de par, cu siguranta da. Samponul, desi s-a dovedit a fi unul bun, nu este exceptional. De asemenea, as dori sa incerc si alte produse de la ei, in special un praf de dinti, masca de fata cu argila si teatree, demachiantul fara lacrimi si crema de fata cu argint si aur coloidal.

Ce parere aveti de produsele VIVANATURA? Ati incercat vreun produs de la ei?


17 comments

  1. Le folosesc si eu, in special crema pentru par cu petrol, dar mai putin samponul, fiindca nu imi place sistemul de dozare, iar lichidul este foarte fuid si mereu nu sunt atenta si pierd mult sampon.

    ReplyDelete
  2. AM citit pareri impartite despre ele :)

    ReplyDelete
  3. Samponul pentru par normal si gras m-ar tenta si pe mine sa-l incerc. L-am notat si poate il gasesc in magazine.

    ReplyDelete
  4. Sampon nu am folosit inca de la ei dar am folosit demachiant si pasta de dinti si sunt foarte bune.

    ReplyDelete
  5. Si eu am incercat samponul, urmeaza un review in curand pe blog. Si mie mi-a uscat destul de tare parul insa mi-a placut ca ramane foaaarte curat.
    Crema de par mi-as fi dorit sa o incerc insa mi-am facut testul de alergie si am observat ac locul s-a inrosit si nu am riscat sa o aplic pe par. Pacat, caci as fi avut nevoie.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Vai, nici nu stiam ca poti sa ai alergie de la ea. :O E bine ca ai facut testul.

      Delete
  6. Si eu am incercat aceste produse, in mod special mi-a placut crema pentru par, mi se pare ca a dat si rezultate chiar. Cat despre sampon, nu prea mi-a placut faptul ca nu face spuma si lasa parul cumva uscat.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Faptul ca nu face spuma, este un lucru intalnit des la sampoanele naturale, m am obisnuit deja cu asta, in schimb cu uscarea parului, intr-adevar e ceva ce necesita nitica mai multa atentie.

      Delete
  7. Tot cu lămâie am și eu un sampon de la Klorane pentru par gras. Mi-as dori mult sa incerc si acest sampon.

    ReplyDelete
  8. As vrea sa incerc si eu samponul ca am incercat atatea si nu mai mai multumeste niciunul

    ReplyDelete
  9. Testez si eu aceste doua produse, samponul e super, imi da volum si e fix ce trebuie, crema nu am incercat-o inca.

    ReplyDelete
  10. Ma tenteaza samponul. O sa il caut si eu.

    ReplyDelete
  11. Ma incanta faptul ca sunt produse naturale care nu contin parabeni si totusi este o mare neplacere ca se ingrasa parul mai repede de la ele. Am reusit sa ma spal o data la 3-4 zile si asta cu mult efort si mult chin. nu doresc sa-mi schimb acest ritual

    ReplyDelete
  12. Partea cea mai importanta este ca sunt produse fara parabeni!

    ReplyDelete
  13. samponul inca nu m-a convins, dar crema asta pe baza de petrol sa stii ca mi-a mai zis o tipa ca a facut minuni pe parul ei in perioada in care a folosit-o. La cat imi cade mie parul, m-as bucura daca un produs asa de ieftin ar da rezultate.

    ReplyDelete