Vrei sa iti dezvolti afacerea? 3 metode pentru cresterea EFICIENTEI in randul angajatilor

Succesul unei afaceri consta, intr-o mare masura, in puterea managerilor de a-si motiva angajatii sa fie mai eficienti. Bineinteles, factorii care influenteaza bunul mers al unui business variaza de la implicarea echipei, pana la experienta angajatorului, insa cel mai important rol il joaca, fara doar si poate, productivitatea angajatilor.

Iti doresti ca afacerea ta sa fie intr-o crestere continua? Vrei ca echipa pe care o manageriezi sa se implice mai mult in activitatile zilnice? Citeste acest articol si descopera care sunt cele mai bune metode pentru a obtine ceea ce ti-ai propus.


Iata 3 metode prin intermediul carora poti creste EFICIENTA in randul angajatilor:

1. Ofera-le un mediu de lucru practic
In general, atunci cand iau decizia de a accepta un job, angajatii se asteapta sa gaseasca un mediu de lucru placut, care sa le ofere siguranta si care, in acelasi timp, sa le puna la dispozitie toate conditiile necesare pentru a-si putea duce sarcinile la bun sfarsit. In mod sigur, daca le vei asigura angajatilor tai un mediu de lucru practic, care sa le usureze, pe cat posibil, munca, vei reusi sa ii motivezi pe acestia sa fie mult mai eficienti si mai implicati in dezvoltarea businessului. In acest sens, de la papeteria online ABSOLUToffice poti achizitiona toate obiectele de papetarie si birotica ce te vor ajuta sa creezi un spatiu de lucru functional si primitor. De exemplu, daca esti de parere ca un sistem de afisare iti va ajuta echipa sa se organizeze mai bine si, implicit, sa fie mai eficienta, tot ce trebuie sa faci este sa accesezi site-ul si apoi, dintr-ogama larga alegi tabla magnetica ce corespunde nevoilor angajatilor tai. Asadar, comanda acum toate produsele de care ai nevoie pentru a le oferi celor din echipa ta un birou organizat, care sa ii motiveze si sa ii ajute sa fie mai productivi.

2. Pune accentul pe comunicare
Comunicarea joaca un rol esential in inchegarea unei echipe si, totodata, in cresterea productivitatii acesteia. Angajatii tai trebuie sa stie exact care sunt asteptarile tale si, in acelasi timp, trebuie sa li se explice de fiecare data cand gresesc. Mai mult decat atat, prin comunicarea constanta, oamenii din subordinea ta vor reusi sa se analizeze pe ei insisi si sa ii descopere pe cei cu care se afla in interactiune. De asemenea, daca vei pune accentul pe comunicarea interna si vei discuta deschis cu angajatii, acestia vor reusi sa capete mai multa incredere in fortele proprii si, bineinteles, sa fie mult mai eficienti in activitatea profesionala. In consecinta, daca iti doresti ca personalul pe care il manageriezi sa fie din ce in ce mai productiv si ca afacerea ta sa se dezvolte continuu, tine cont de acest aspect.

3. Ofera feedback si recompense
Nu in ultimul rand, pentru a reusi sa iti motivezi angajatii sa fie mai eficient, trebuie sa ai in vedere oferirea permanenta de feedback pentru fiecare activitate pe care acestia o desfasoara, dar si de recompense, atunci cand acestia obtin rezultate pozitive. Aceasta metoda te va ajuta sa te concentrezi pe comportamentele care genereaza in mod eficient valoare adaugata pentru businessul tau, dar si sa starnesti un spirit de competitivitate printre angajati. Fara doar si poate, daca echipa ta se va simti apreciata si recompensata pentru eforturile pe care le depune, aceasta va fi mult mai interesata sa depuna eforturi pentru evolutia afacerii tale. Drept urmare, nu ezita sa aplici aceasta metoda si, in mod cert, vei reusi sa iti motivezi angajatii sa devina mai productivi.

Iata, deci, care sunt cele mai bune metode pe care le poti pune in practica pentru a reusi sa ii motivezi pe angajatii tai sa fie mai eficienti si, implicit, pentru a reusi sa iti dezvolti afacerea.

11 comments

  1. E foarte important ca angajatii sa se simta apreciati si angajatorul trebuie sa ii motiveze permanent. Primele, recompensele sau doar o vorba buna sunt de mare ajutor.

    ReplyDelete
  2. Dacă angajatul este relaxat la muncă, atunci este mult mai eficient. :)

    ReplyDelete
  3. Cred ca un mediu relaxant si motivant se poate dovedi foarte de folos atuci cand iti doresti eficienta si profesinalism printre angajati.

    ReplyDelete
  4. Am vazut ca au mare cautare si foarte multi practica, acele traininguri si se pare ca sunt foarte apreciate si eficiente.

    ReplyDelete
  5. Deocamdata n-am angajati, dar poate anul asta prin Start Up Nation ma voi putea folosi de sugestiile facute de tine.

    ReplyDelete
  6. Mulțumim, eu cred că comunicarea e foarte importanta.

    ReplyDelete
  7. Cu siguranță elementele prezentate de tine ar avea un impact pozitiv asupra angajaților, dar la noi problema pleaca de angajator si de la incapatanarea lui de a actiona ca acum 20-30 de ani.

    ReplyDelete
  8. Angajatii vor lucra cu mult drag si cu mai mult spor atunci cand ambientul este unul placut, iar comunicarea cu angajatorul este una buna. Sunt de acord total cu recomandarile tale, angajatorii ar trebui sa tina cont de aceste reguli simple.

    ReplyDelete
  9. E foarte important ca angajatul sa se simta apreciat, sa simta ca munca lui face o diferenta.

    ReplyDelete
  10. Ai punctat perfect. Cred ca nici nu as mai putea sa adaug ceva

    ReplyDelete