Stiai ca poti face schimbari majore in locuinta cu bani putini? Afla cum!

Orice persoana simte, la un moment dat, nevoia de a face o schimbare vizibila in decorul casei. Insa, renovarile necesita, in general, cheltuirea unei sume de bani pe care multi poate nu o au la dispozitie.



In aceasta perioada, mai ales, odata cu celebra “curatenie de primavara”, foarte multe persoane isi doresc ca transformarea sa fie una mai profunda, ca sa aiba parte de mai mult confort si de un plus de stil in casele lor, dar nu sunt dispuse sa intre in bugetul pentru vacanta, de exemplu, pentru a obtine rezultatul la care visau. Pentru ele, insa, exista solutii salvatoare, prin intermediul carora se pot bucura de un decor mai placut, fara a baga prea adanc mana in buzunar! Daca vrei sa afli si tu care sunt acestea, citeste in continuare!

Iata de ce “trucuri” te poti folosi in renovarea ieftina a locuintei

  • Schimba culoarea peretilor sau aplica tapet
Cel mai mare impact vizual intr-o camera o au culorile tavanului si ale peretilor. Asadar, daca visezi la o schimbare majora, acesta este un bun punct de plecare. Din fericire, poti achizitiona cateva galeti de vopsea alba si pigmenti colorati pentru a obtine nuanta dorita, la un pret accesibil! De asemenea, utilizarea tapetului este o alternativa ieftina si foarte eficienta, ce are un efect puternic asupra decorului. Poate fi folosit chiar si in baie, dupa cum poti afla de pe site-ul HOMELUX, daca alegi un produs confectionat din materiale calitative. Transformand aspectul peretilor si al tavanului, vei obtine o atmosfera improspatata, iar locuinta ta va capata o fata noua!

  • Vezi care element din incapere are un aspect neplacut si inlocuieste-l
De multe ori, din cauza unui singur element uzat sau nepotrivit, intregul decorul al unei incaperi poate deveni neplacut. Acest lucru este valabil mai ales in cazul pieselor de mobilier mari, precum canapeaua, fotoliile, biblioteca, patul, dulapul si asa mai departe. Deci, pentru a te bucura de mai mult confort si de o imagine mai frumoasa, poti inlocui respectivul obiect cu unul nou, care este pe placul tau si care se potriveste in amenajarea incaperii si ai rezolvat problema!

  • Schimba elementele textile

Draperiile, perdelele, pledurile si cuverturile, pernele decorative si covoarele sunt cateva dintre articolele textile care influenteaza, intr-o mare masura, perceptia pe care o ai asupra unei camere. Asadar, daca vrei o schimbare care poate fi observata cu usurinta, cumpara produse din aceasta categorie si vei simti imediat cum starea ta de spirit se va imbunatati si cum aspectul intregii incaperi va fi diferit!



  • Incearca proiecte DIY
In cazul in care ai, in locuinta, mai multe piese care nu iti displac din punct de vedere al formei, dar a caror imagine s-a deteriorat in timp, poti incerca sa le readuci la viata prin proiecte de tip Do It Yourself. Acestea nu necesita un buget generos, ci doar timp si indemanare. Insa, odata ce le-ai dus la bun sfarsit, nu vei obtine doar un decor mai placut, ci si un sentiment de satisfactie de neegalat!

  • Cumpara piese de mobilier in lunile iulie sau ianuarie
O buna metoda de a economisi bani si de a achizitiona, totusi, lucrurile la care visezi este sa faci cumparaturi pentru casa in lunile iulie sau ianuarie. Motivul? Magazinele de specialitate introduc colectii noi in februarie ori august, reducand, astfel, in mod semnificativ preturile la produsele pe care le au deja pe stoc. Deci, daca ai rabdare si daca te pregatesti din timp, iti vei putea amenaja locuinta asa cum iti doresti, mult mai ieftin decat te-ai fi asteptat!

Tu ce alte metode de a renova cu bani putini cunosti?

Sursa foto: www.shutterstock.com

2 comments

  1. Woow ce idei! Multumesc mult, ma si vad deja in noua casa punand in practica ce am citit aici! :D Acum facem proiectul pentru casa si vrem ca la anu (sau in maxim doi ani) sa fie gata cu totul. Lucram cu cei de la https://www.eproiectedecase.ro/ ,sunt foarte meseriasi! Cred ca designul din interior va fi etapa mea favorita, abia astept! :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Cu siguranta te vei bucura sa alegi fiecare lucrusor. Felicitari!

      Delete