Sweeteria | Cum si de ce sa renunti la zahar?

DE CE AR TREBUI SA RENUNTI LA ZAHAR?

   Sa renunti la zahar nu e usor, insa prin renuntare scazi considerabil numarul de calorii ingerate. Daca vrei sa fii 100 % fara zahar, va trebui  sa verifici constant etichetele alimentelor. Atentie insa, vei fi uimit de cat de multe produse contin zahar ascuns.
Deserturile, bauturile, alcoolul, ba chiar si unele sosuri, contin o cantitate insemnata de zahar. Pentru a renunta complet la zahar trebuie sa te pregatesti psihic: va fi un proces de lunga durata care necesita o oarecare atentie.

Pentru inceput, poti incerca sa consumi mai multe alimente neprocesate, sa inlocuiesti unele produse cu altele fara zahar, iar un beneficiu secundar pe care il veti observa va fi scaderea in greutate

🔻 Zaharul creeaza letargie. Ati observat starea de somnolenta care se instaleaza dupa o masa copioasa sau dupa consumul excesiv de zahar? Ei bine, data viitoare cand te simti extrem de somnoros, nemotivat sau daca ai o stare generala de rau, fara vreun motiv anume, poate ar trebui sa concentrezi pe alimentatia ta si sa vezi daca ai putea schimba ceva.
🔻Unul dintre riscurile ascunse ale consumului de zahar este distrugerea ficatului. Alimentele bogate in fructoza (sucuri, siropuri) necesita mai multe ore pentru a fi procesate de catre ficat, acesta lucrand astfel in plus, neglijand indirect alte functii vitale. Un ficat suprasolicitat se recunoaste prin urmatoarele simptome: oboseala, cresterea acidului uric in organism, pietre la rinichi si tensiune arteriala ridicata.
🔻Zaharul intrerupe functia renala, iar acest lucru duce la formarea pietrelor la rinichi si probabil stii cat de dureros este sa elimini natural o piatra la rinichi. Nevoia constanta de a urina la fiecare 15 minute, infectia tractului urinar sau a vezicii urinare, pot fi efecte nocive ale consumului excesiv de zahar.

CUM SA RENUNTI LA ZAHAR?

Renunta si gata! Incepe de azi, de acum! Cu cat lungesti mai mult momentul, cu atat mai greu va fi. Dupa cum am mentionat anterior, acesta este un procedeu lung, insa dupa 2 saptamani fara zahar, va fi mult mai usor sa tii poftele de dulciuri nesanatoase in frau.

❓ Stiai ca zaharul provoaca o dependenta de 8 ori mai mare decat cocaina?

2 saptamani fara zahar, fara trisari, ar trebui sa alunge dependenta de zahar.

Pentru mine, renuntarea la zahar are loc in 2 pasi simpli:

👉  Citeste toate etichetele produselor si scoate din alimentatie produsele care nu sunt necesare
👉  Intocmeste lista de cumparaturi si incearca sa gasesti inlocuitori pentru produsele la care nu poti renunta, cum ar fi zaharul din cafea.

  Din fericire, in utlimul timp, tot mai multe companii au dedicat timp si bani studiilor pe aceasta tema. Au incercat si au reusit sa creeze alimente delicioase, fara zahar, care pot fi consumate in siguranta, fara a afecta sanatatea.
Una dintre aceste companii este Sweeteria, despre care v-am mai povestit pe pagina de facebook, o companie care a investit foarte mult in ambalajele produselor, le-as recunoaste produsele dintr-o mie. Viu colorate, inteligent ambalate, dar mai presus de toate, extra delicioase. De acolo si mult meritatul premiu de excelenta pentru design pe care l-au castigat in cadrul competitiei internationale Wolda 2018. Sweeteria este primul laborator din Romania care produse dulciuri exclusiv pe baza de indulcitori naturali, de cea mai buna calitate. In magazinul lor online veti gasi nenumarate produse, de la mic dejunuri bogate in fibre, nutrienti si vitamine, pana la dulciuri de-a gata.



🔻 Dulceata de mure - dulceata fara zahar, cu indulcitor natural cu Stevia 0 calorii, fara conservanti coloranti sau aorme artificiale;




   Eu am folosit-o intinsa pe clatitele americane, pe paine cu o feliuta de unt si alaturi de o cana de lapte, insa combinatia mea favorita este impreuna cu untul de arahide. Un fel peanut butter jelly fara zahar.  O gustare delicioasa, fara zahar, o combinatie nemaipomenita intre gustul dulce acrisor al dulcetii si gustul sarat al untului de arahide.

 



- crema de cacao cu alune de padure si indulcitor natural din Stevia 0 calorii
- cu 30 % mai putine calorii fata de o crema tartinabila obisnuita



   Aceasta Nutella fara zahar e minunata, numai buna de intins pe clatite, de folosit in unele prajituri sau, de ce nu? pe paine! 

    
 

   Cand vine seara, poftele apar. Fie niste inghetata, poate ciocolata, corpul nostru cere cu disperare dulce, insa putem apela la un dulce sanatos de la Sweeteria.

🔻Mini-tabletele de ciocolata vor fi cu siguranta pe placul tuturor, caci aveti o gama larga de produse din care puteti alege, iar ceea ce apreciez la acest brand este faptul ca investesc mereu in produse noi, adaugand astfel varietate pentru consumatorii de dulciuri fara zahar.



   O minitableta cu ciocolata amaruie contine 146 de kcal, cu 40 % mai putine calorii decat o ciocolata normala, iar ciocolata cu probiotic ajuta la sustinerea sistemului imunitar. Dulce si sanatos? Sign me up!
   Aceste tablete pot fi consumate ca atare, insa pot reprezenta un ingredient vital in retetele fara zahar. Eu am folosit o astfel de tableta in compozitia unor clatite americane pentru a adauga culoare, dar mai ales gust. Reteta de clatite americane cu fulgi de ciocolata o gasesti aici => Clatite americane
Fireste, bucataresele mai pricepute vor putea gasi o sumedenie de intrebuintari tabletelor acestea, iar eu am deja cateva in lucru si urmeaza sa vi le prezint in articolele viitoare.

              Ce parere aveti de aceste produse fara zahar? Nu-i asa ca va indeamna sa le consumati?



9 comments

  1. ah, si eu ma chinui cu dependenta asta, e mai rea decat tigarile :))) adevarul e ca rezist destul de bine in unele zile, dar in altele parca ma pocneste un sevraj si mor dupa o bucatica de ciocolata. si eu ma mai pacalesc cu dulciurile de la sweeteria, sunt super bune!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hehe, ce sa facem? Suntem dependenti de mici, iar cand suntem mari, parca nu mai e nimeni care sa ne infraneze. Ma bucur ca iti plac produsele lor. <3

      Delete
  2. Eu si produsele Sweeteroa suntem foarte buni prieteni, chiar ieri am mancat o felie de paine cu unt de arahide de la ei, care apropo e genial.

    ReplyDelete
  3. Si eu am inceput sa consum ai putin zahar sau chiar deloc. Imi plac produsele Sweeteria si le consum cu drag. Acea dulceata este absolut delicioasa

    ReplyDelete
  4. Am renunțat și eu la zahăr, doar că nu am trecut la produsele Sweeteria. Trebuie să o fac cât mai repede.

    ReplyDelete
  5. Am renuntat mult timp la zahar si la Sweeteria am gasit multe produse care m-au ajutat sa trec cu bine peste tentatii.

    ReplyDelete
  6. Imi pac mult produsele Sweeteria, Greentela inca nu am incercat, dar sunt convinsa ca e yummy!

    ReplyDelete
  7. Mie imi plac tare mult bomboenele cu cafea de la ei!

    ReplyDelete
  8. Mi-am propus si eu sa renunt treptat la zahar. Am reusit intr-o oarecare masura. cred ca ar trebui sa incerc si produsele de la Sweeteria

    ReplyDelete