Review carte | Asasina cultivata

     Asasina cultivata, un titlu ce te indeamna sa ii descoperi provenienta. iti trezeste curiozitatea, de ce asasina si de ce cultivata?
     Curiozitatea, dar mai ales titlul, m-au facut sa comand aceasta carte. Despre autor (Enrique Vila-Matas) nu stiam prea multe, iar in stilu-mi caracteristic, nu am citit nicio recenzie inainte de a plasa comanda.



     📕 Cartea o gasiti pe site-ul Libris, la pretul de 15 lei (uneori 10-la reducere)

    O carte atipica cu o poveste intortocheata, debusolanta. Cititorul ajunge sa il dispretuiasca pe autor din pricina discursului haotic care pare interminabil, fara un inceput si fara un sfarsit, care reuseste sa bulverseze pana si cel mai agil cititor.
    Desi majoritatea scriitorilor incearca sa isi ademeneasca cititorii in mijllocul povestii, stilul lui de a scrie te cam face sa lasi cartea din mana. Acesta a specificat inca din prefata intentiile sale si anume de a "ucide" cititorii.

   INTRIGA DE ROMAN POLITIST

    Am ales aceasta carte deoarece ma asteptam sa gasesc o carte plina de mister, iar titlul mi-a placut extrem de mult. Am putea spune ca este o carte cu intriga de roman politist; avem parte de cateva morti ciudate, dar si de cateva personaje care incearca sa elucideze misterul si sa gaseasca criminalul.
    Ceea ce este diferit la aceasta carte este chiar continutul, mai bine zis, lipsa lui. O carte de 100 si ceva de pagini care a dedicat mai multe file ilustratiilor, memoriilor, epilogului si notelor de subsol decat continutului in sine. Daca veti citi cartea, veti intelege imediat la ce anume fac referire.



    Criminalul este deconspirat relativ repede, insa povestea continua devenind un fel de stacheta a mortii, criminalul avansand de la o victima la alta. Deoarece arma crimei este inca prezenta, nici misterul care invaluie povestea nu dispare.

"Ochii mi se inchideau pe veci, avand in fata cel mai frumos dintre toate chipurile."

    Un roman ciudat pe care l-am citit cu greu si la care am renuntat de cateva ori, alegand in schimb sa-mi relaxez mintea epuizata de stilul greoi al autorului, cu un episod dintr-un serial de comedie.
Este o lectura greoaie, insa care va fi cu siguranta apreciata pentru tehnicile narative.
Curiozitatea m-a facut sa o citesc pana la capat, insa va atentionez, aceasta lectura va va "ucide".

_________________________________________
Asasina Cultivata, Enrique Vila-Matas - 122 pagini

0 comments