Reteta | Clatite americane fara zahar cu fulgi de ciocolata

    Clatitele americane au devenit rapid preferatele noastre. Pufoase, relativ rapid de facut, foarte satioase, un mic dejun consistent sau un desert delicios.
   Daca sunteti incepatoare in ale bucatariei, va recomand sa pregatiti toate ingredientele inainte sa va apucati. Acest lucru va asigura ca nu ati uitat nimic si va salveaza putin timp, insa adauga cateva vase in plus la spalat.





INGREDIENTE

❥ 2 oua
❥ 1.5 lingurite praf de copt
❥ 200 g faina
❥ 250 ml lapte
❥ sare
❥ 1-2 linguri de ulei
❥ 1 minitableta ciocolata Sweeteria
❥ 1 cubulet de unt pt uns tigaia

Ingredientele se pot dubla pentru o cantitate mai mare, eu de regula fac din 4 oua pentru 4 persoane, insa ne raman clatite si pentru a doua zi.

USTENSILE

❥ 3 boluri mari
❥ tel
❥ sita
❥ mixer
❥ tigaie
❥ polonic
❥ cutit si fund sau razatoare




MOD DE PREPARARE

❥ se taie marunt ciocolata pentru a crea fulgii de ciocolata; (optional, ciocolata se poate da pe razatoarea mare, astfel veti obtine fulgi mai fini, oarecum egali)

❥ se separa ouale, iar albusurile se bat spuma cu ajutorul mixerului;

❥ galbenusurile se bat cu putina sare, insa nu mult, doar cat sa se topeasca sarea;

❥ se amesteca laptele cu uleiul, iar acest amestec se adauga peste galbenusuri;

❥ se amesteca faina cu bicarbonatul si apoi se dau prin sita;

❥ se pune amestecul de lapte, ulei si galbenusuri peste faina si se amesteca foarte bine cu ajutorul unui tel;

❥ se adauga albusurile spuma peste amestecul de faina, lapte, ulei si galbenusuri; Atentie insa, acestea trebuie amestecate cu miscari de sus in jos, pentru a aera compozitia;
,
❥ eu am impartit compozitia in doua, iar peste una dintre ele am adaugat fulgii de ciocolata; cealalta am pastrat-o simpla, pentru a consuma clatitele cu greentela sau dulceata;

❥ pentru a termina mai repede am folosit doua tigai, in care am topit un cubulet de unt, apoi am sters excesul cu un servetel; ceea ce e interesant la aceste clatite e ca, datorita compozitiei, nu e necesar sa ungeti de mai multe ori tigaia cu ulei sau unt;

❥ cu un polonic turnam compozitia in tigaie; va trebui sa experimentati putin cu dimensiunea clatitei, mie imi plac nitel mai mari ca sa nu muncesc mult; turnati compozitia si lasati o sa se intinda cat e nevoie, apoi daca considerati ca e prea mica sau mare, data viitoare luati mai multa sau mai putina compozitie in polonic, dupa caz;

❥ clatitele se intorc atunci cand observati ca pe suprafata lor au aparut balonase;

❥ le puteti servi cu Greentella, sora fara zahar a Nutellei si banana, dulceturi fara zahar sau le mancati pe cele cu ciocolata in compozitie.
  


                    POFTA BUNA! Daca incercati reteta, astept poze cu rezultatele. 💓

2 comments

  1. Nu stiu daca e locul dar potrivit am si eu o intrebare. E nesanatos daca mananc foarte des pizza? Stiu ca intra la categoria de fast food.. imi comand des pizza de pe https://presto-pizza.ro/ e ff buna si e la cuptor cu ingrediente naturale, asta nu inseamna ca e ok??

    ReplyDelete
    Replies
    1. Pizza contine foarte multi carbohidrati. Daca nu ai probleme cu greutatea, nu vad de ce nu ai putea manca. Incearca sa mananci in restul zilei legume, salate, ca sa balansezi cumva aportul caloric.

      Delete