Review carte | Fata cea buna

   O poveste captivanta, o disparitie misterioasa si un final neasteptat. Cam asa pot descrie, in cateva cuvinte, Fata cea buna, scrisa de Mary Kubica.

Este posibil ca imaginea să conţină: text

 
   📕 Cartea o gasiti pe site-ul Libris, la pretul de 35.1 lei

CARTE DE DEBUT 


   Nu imi vine sa cred ca aceasta este cartea de debut a autoarei, chiar sunt curioasa de celelalte 3 carti pe care le-a scris.
   Am vazut ca aceasta carte este des asemanata cu Fata disparuta (Gone Girl), insa pentru ca inca nu am citit o, nu pot confirma acest lucru. Pot spune totusi Fata cea buna a fost pe placul meu, intortocheata si cu un final pe care nu l-am asteptat, dar pe care incepusem sa-l deslusesc cu doar cateva pagini inainte de a fi dezvaluit.
   
    Cei care citesc cu precadere thrillere, ar putea spune despre aceasta ca este previzibila, insa cumva e si vina cititorului. Eu cand citesc carti de genul, incerc sa ma bucur de lectura, nu ma tranform in detectiv pentru a ghici finalul, iar datorita acestui lucru, nu am anticipat prea multe.

    Mi se pare ciudat si interesant faptul ca autoarea a decis sa relateze povestea prin intermediul a 3 naratori, insa nu i-a acordat Miei, personajul principal, dreptul la replica. Abia in Epilog, ne bucuram de 7 pagini din perspectiva acesteia. Cititorul isi formeaza o idee despre Mia doar prin intermediul relationarii altor personaje cu ea, mai exact din perspectiva lui Gabe, detectivul care se ocupa de rezolvarea cazului, Eve, mama Miei si Colin, rapitorul acesteia.
   Pentru cei care citesc rapid, cele 3 perspective pot fi un pic derutante, mai ales ca si timpul povestirilor se schimba, inainte de rapire si dupa rapire.

   Mia si Colin sunt niste personaje bine conturate, cu personalitati aparte, despre care mi-ar fi placut sa citesc mai mult. Autoarea a dozat bine descrierile, nu am simtit nevoie sa frunzaresc prin ele si, daca mi-ar fi permis timpul, as fi citit cartea mult mai repede.

   Eram curioasa de ce a ales autoarea acest titlu avand in vedere ca inca din primele capitole Mia a fost descrisa ca fiind egocentrica: "Doar Mia fiind Mia.", "o persoana independenta" care "joaca mereu dupa propriile ei reguli". Cand detectivul se refera la Mia ca fiind disparuta, tatal ei raspunde "Fiica mea nu este o persoana disparuta. Este doar ratacita. Probabil este prinsa in ceva nesabuit si neglijent, ceva iresponsabil.".
 
   Mia este sau nu o fata buna? Asta aflati citind cartea. 😊
_________________________________________
Fata cea buna, Mary Kubica - 381 pagini

15 comments

 1. Îmi place cum ai scris despre ea! Abia aștept să ajung și eu la această carte! ❤️
  Anca Rucareanu

  ReplyDelete
 2. Printre preferatele mele se numarathrillerele dar nu prea ma incanta cartile cand povestea este prezentata prin intermediul mai multor naratori. Poate doar sa fie prea buna cartea.

  ReplyDelete
 3. Recunosc ca prima data m-a atras titlul chiar daca stiu ca fetele bune ajung in Rai si cele rele unde vor ele. :)

  ReplyDelete
 4. Buna intrebare, daca e Fata cea buna sau Fata cea ”buna”, trebuie sa citim cartea pentru a afla.

  ReplyDelete
 5. Nu am citit-o si chiar m-ai facut curioasa sa o citesc si eu,multumim mult de recenzie!

  ReplyDelete
 6. După titlu, sună incitant, reviewul însă m-a pus pe gânduri.
  Poate că îi voi da o șansă, vom vedea.
  Mulțumesc!

  ReplyDelete
 7. Dupa titlul cartii nu prea imi puteam da seama subiectul cartii insa chiar mi se pare interesant de citit.

  ReplyDelete
 8. Sa stii ca am auzit de ea si eram cat pe ce sa mi-o iau, dar nu stiu ce a intervenit.

  ReplyDelete
 9. Nici nu trebuie sa citesc recenzia pentru ca doar din titlu stiu ca o sa imi placa cartea

  ReplyDelete
 10. Ce frumos! Chiar ma tenteaza si pe mine! oF...Am asa o lista lunga de carti! ...Timp n-am:(

  ReplyDelete
 11. Am cartea în bibliotecă, dar încă n-am citit-o! Poate îmi fac curaj acum, că știu mai multe detalii! :D

  ReplyDelete
 12. Chiar mi-a placut cartea asta. Finalul in mod special. :)

  ReplyDelete
 13. Toti avem parti bune si parti rele, dar important ca dupa ce tragi linie si aduni, scazi, partile bune sa fie majoritare.

  ReplyDelete
 14. Acum chiar m-ai facut curioasa si imi doresc sa aflu si eu cat mai multe despre Mia

  ReplyDelete
 15. Avand in vedere ca tocmai am terminat de citit Necunoscuta, roman al aceleiasi autoare, si mi-a placut la nebunie, sigur pun pe lista si Fata cea buna.

  ReplyDelete