Cum am reusit sa creez un spatiu in aer liber pentru copiii mei



Frumusetea vietii in familie sta in petrecerea timpului liber alaturi de prichindei intr-un mod cat mai placut, interesant si instructiv. In ziua de astazi insa, multi dintre copii uita cat de frumos este sa te joci de-a v-ati ascunselea sau sa bati mingea pe maidan, preferand distractiile virtuale. Acesta a fost si motivul care m-a facut sa ma hotarasc sa creez pentru baietii mei un spatiu destinat distractiei. Curtea foarte mare mi-a permis, de altfel, sa incerc tot felul de proiecte care sa ii incante.


Bineinteles ca alaturi de mine a fost si sotul, caruia ii place nespus sa faca pe mesterul in casa, incercand sa surubareasca orice prinde in mana. Amenajarea gradinii in acest scop i-a facut placere in aceeasi masura ca si mie, reusind sa puna in practica toate ideile pe care le-am vazut amandoi in diferite reviste, in tutoriale pe net sau pe bloguri de profil etc.



Iata cateva sfaturi utile daca vrei sa realizezi un spatiu destinat distractiei celor mici:


  • Am trasat spatiile destinate diferitelor proiecte pe care le aveam in minte. In primul, am turnat ciment pentru a crea o platforma solida, unde am asezat piese de mobilier foarte confortabile, care sa-i invite sa se tolaneasca cu multa placere. Daca esti interesat, atunci vei gasi mobila pentru gradina in mediul online, la preturi ieftine, perfecte pentru orice tip de buget;
  • Alaturi de aceasta platforma cu mobilier de gradina am construit o piscina pentru a-i face pe cei mici sa se balaceasca in voie in zilele toride de vara, un spatiu de care am profitat din plin si noi, adultii. Langa piscina am pus 4 sezlonguri, 2 umbrele si doua baruri cu racitoare, sa existe oricand bauturi racoritoare reci, dar si un hamac atractiv;
  • Nu am uitat nici de terenul destinat aruncarii la cosul de baschet, o activitate pe care am vazut ca o prefera baietii de prin filmele americane. Oricum sotul a fost fanul numarul unul al acestui proiect, asa ca am sperat doar ca baietii sa aiba si ei acelasi hobby. Din fericire, au fost incantati de idee si in fiecare seara joaca cate o partida destul de competitiva;

  • O trambulina nu a costat deloc scump si mi s-a parut o idee geniala de a face putin sport intr-un mod diferit. Recunosc ca eram dornica sa incerc chiar eu insami aceasta modalitate de a petrece timpul liber. In scurt timp am devenit specialista in realizarea diferitelor sarituri. Nici copiii nu se dau in laturi de a o incerca, mai ales atunci cand au in vizita prieteni si colegi de clasa;

  • O masa de tenis a fost instalata la rang de cinste si a devenit o atractie pentru toata lumea. Baietii fac acest sport de mici, asa ca aveau nevoie de un loc in care sa se antreneze si acasa, iar acest proiect a fost in totalitate meritul sotului meu, care a reusit prin propriile puteri sa faca totul cu mana proprie (cu exceptia fileului, pe care l-a cumparat de pe internet).


In concluzie, daca ai un spatiu suficient in gradina, atunci ia in calcul amenajarea unui mic loc de distractii pentru copii, chiar in curtea locuintei. Cu siguranta, cei mici nu vor mai pierde timpul pe telefon, tableta si laptop, ci vor incerca sa se joace cat mai mult in natura.


_________________________
GUEST POST

7 comments

  1. O mica piscina, hinta sau hamac, groapa de nisip, eu pe aceasta as pune accentul.

    ReplyDelete
  2. Chiar e important sa creeam un spatiu de joaca pentru cei mici. Piticul meu daca sta pe afara nu ii mai trebuie telefon sau altceva.

    ReplyDelete
  3. Cand ai o curte chiar daca nu este extrem de mare, e pacat sa nu le oferi si sa le amenajezi si copiilor o zona a lor, o oaza de relaxare.

    ReplyDelete
  4. Degeaba ai spațiu dacă îl folosești aiurea. Un spațiu folosit inteligent este ceea ce trebuie făcut mai ales pentru copii. Și eu am ales să amenajez un astfel de loc spre bucuria copilului.

    ReplyDelete
  5. Ce frumos arata ! Noi avem putin spatiu in curte, dar ne bucuram de fiecare bucatica :)

    ReplyDelete
  6. Ar fi si pacat sa ai gradina si spatiu si sa nu il folosesti pentru a amenaja ceva pentru copii. Si eu as face la fel.

    ReplyDelete
  7. Din pacate ambii bunici stau la curte, dar au gradina si nu prea au loc de piscine si alte distractii de genul. Mi-ar fi placut si mie sa o atraga pe cea mica si sa o pot lasa sa stea intr-o piscinuta sau sa faca orice alte distractii in aer liber

    ReplyDelete