Review | SCHAUMA si sfaturi pentru spalarea corecta a parului

     Spalarea parului reprezinta pentru multi o actiune de rutina, insa mie imi place sa cred ca este un moment in plus de relaxare. Acum ceva timp, redactand un articol despre ingrijirea parului, am aflat cu stupoare ca nu imi spal corect parul. Erau cativa pasi pe care fie ii omiteam cu desavarsire, fie nu le acordam destula atentie. Desi parul nu este o parte vie a corpului nostru, acesta raspunde foarte bine tratamentelor speciale, rezultatul fiind un par voluminos, curat si hidratat.


Asadar, iata pasii pe care trebuie sa ii urmezi pentru a te asigura ca parul tau are parte de ingrijire "profesionala":

1. Incepe prin a-ti descurca parul folosind o perie. Periatul ajuta la repartizarea uniforma a uleiurilor, stimuleaza micro circulatia, de asemenea inlatura impuritatile si celulele moarte. Perierea incepe de la varfuri, pentru a te asigura ca ai descalcit eventualele noduri care s-au format de-a lungul zilei/noptii si abia dupa aceea se periaza parul de la radacina spre varf. 

2. Inainte de a sampona, uda foarte bine parul. Atunci cand este imbibat cu apa, samponul isi face mai bine treaba.

3. Daca lungimea parului tau este peste umeri, ar trebui sa aplici pe varfuri un ulei hidratant. Acesta are menirea de a umple :golurile" din par, facandu-l vizibil mai hidratat si lucios. 

4. Samponul trebuie aplicat doar la radacina, iar cantitatea de sampon nu trebuie sa fie mai mare decat o maslina. Daca simti nevoia de mai mult sampon, atunci ar trebui sa il diluezi, Faptul ca samponul nu face spuma, nu ar trebui sa te ingrijoreze. Spuma nu este un indicator al eficientei samponului, ba mai mult, cu cat este mai multa, cu atat mai multe ingrediente necunoscute contine samponul.

5. Un pas foarte important, dar pe care multi il omit (guilty as charged), este masajul capilar. Acesta nu numai ca ajuta la indepartarea uleiurilor si a reziduurilor, ci creste rezistenta parului si capacitatea acestuia de a lupta impotriva radicalilor liberi, previne aparitia matretii si stilumeaza circulatia circulatia sangelui, oferind astfel vitalitate parului. Masajul scalpului se efectueaza cu buricele degetelor si daca ai fost vreodata la salon, cu siguranta iti amintesti cum.

6. Un alt pas este aplicarea balsamului; nu este obligatoriu, insa balsamul are menirea de a trata sau preveni anumite "afectiuni"; acesta se alege in functie de tipul de par si majoritatea se aplica doar de la jumatatea parului inspre varfuri. Se lasa cateva minute sa actioneze, iar apoi se poate clati.

7. Asigura-te ca iti clatesti foarte bine parul, in caz contrar acesta va avea un aspect imbacsit, iar resturile de sampon vor arata ca matreata.

Foarte importanta este si temperatura apei pe care o folositi. Stiu ca apa fierbinte ofera o senzatie de relaxare, insa trebuie sa uiti de ea deoarece favorizeaza uscarea scalpului. In momentul spalarii trebuie sa folosesti apa calduta, iar ultimul jet de apa trebuie sa fie rece, pentru a inchide cuticulele parului; astfel vei preveni acumularea impuritatilor in stratul scalpului.

   Dintre toti acesti pasi, trebuie sa recunosc ca cel mai greu mi-a fost sa ma adaptez cu temperatura apei, caci mie imi place sa fac dusuri si bai cu apa fierbinte, iar masajul capilar, pe cat de placut se simte, pe atat de greu imi este sa-l fac.

    Din ritualul de ingrijire al parului nu lipsesc produsele din comert. iar samponul si balsamul stau la baza lui; de aceea, trebuie sa ne asiguram ca le alegem pe cele potrivite tipului nostru de par. Am fost placut impresionata de noua gama SCHAUMA NATURE MOMENTS. Le-am folosit pe cele cu zmeura si ulei de floarea soarelui, gama conceputa pentru parul supus vopsirii, create pentru a proteja si hrani firul de par, redandu-i astfel stralucire.


   Caracteristici ale produselor:

↠ formulele utilizeaza doar esente de orifine 100 % originala;
↠ nu contin coloranti artificiali sau siliconi;
↠ sunt testate dermatologic;
↠ mireasma persista mai mult decat in cazul altor produse de acest gen;
↠ samponul este bland, desi curata parul foarte bine, nu lasa scalpul deshidratat;
↠ balsamul lasa parul moale, hidratat si usor de pieptanat;
↠ gama dedicata ingrijirii parului vopsit nu a afectat deloc culoarea;

   Desi nu a fost cel mai bun "combo" folosit, pot spune ca se numara printre preferatele mele, iar principalul motiv e parfumul care se mentine strident chiar si a 3 a zi.
Aceasta gama contine inca 3 arome inspirate din natura:
miere si ulei de cactus pentru parul uscat si fragil;
ulei de masline si aloe vera pentru parul deteriorat, cu varfuri despicate;
lavanda si ierburi din Provence pentru parul fara volum, cu fir subtire;

    Care sunt secretele tale pentru ingrijirea parului si ce combo: 
sampon + balsam folosesti in prezent?






0 comments