Ai un bebelus? Iata ce trebuie sa faci pentru ca acesta sa fie MEREU in siguranta!

Pana la o anumita varsta, copiii sunt extrem de imprevizibili. Cele mai multe accidente in randul micutilor au loc din cauza neatentiei parintilor sau nerespectarii unor reguli elementare de siguranta. Daca te afli in situatia de a avea un bebelus, trebuie sa stii ca este esential sa adaptezi spatiile in care cel mic are acces, pentru a nu exista probleme.
Iata modalitatile ESENTIALE prin care te poti asigura ca bebelusul tau se afla in siguranta, in orice moment!

  • Echipament de calitate

Atunci cand bebelusul vine pe lume, trebuie sa ai deja pregatite echipamentele necesare ingrijirii si transportarii acestuia. Alege un carucior care sa asigure faptul ca micutul sta confortabil si nu exista posibilitatea de a aluneca sau chiar de a cadea. De asemenea, in cazul in care detii un automobil, achizitioneaza si un scaun de masina pentru cel mic. Este obligatoriu sa il folosesti, fiind esential pentru siguranta lui! Intra acum pe https://www.ilbambino.ro/carucioare-3-in-1/ si cumpara un carucior multifunctional, care iti ofera un set complet pentru un bebelus protejat. In functie de model, pachetul poate include, pe langa caruciorul sport, un landou, un scaun de masina, husa pentru ploaie, husa pentru insecte, salteluta pentru infasat si gentuta pentru depozitat cele necesare bebelusului.
  • Securizarea locuintei

Un pas important, de care te poti ocupa chiar si inainte de venirea copilului pe lume, este securizarea locuintei sau baby proofing. Acest lucru este obligatoriu, daca vrei sa eviti situatiile in care cel mic are acces la obiecte sau substante periculoase pentru sanatatea lui. Iata care sunt principalele aspecte care trebuie sa te preocupe:
  • Securizarea prizelor
  • Securizarea dulapurilor la care cel mic poate avea acces
  • Inlaturarea oricaror substante toxice pentru copil, precum detergenti, dezinfectanti sau bauturi alcoolice
  • Securizarea colturilor meselor sau mobilei, care ar putea provoca accidente
  • Inalturarea pungilor de plastic, intrucat reprezinta un pericol de sufocare
  • Securizarea scarilor, in cazul in care locuinta are si etaj

  • Jucariile si accesoriile destinate copilului

Desi aparent inofensive, jucariile pe care le are micutul pot constitui un pericol. Asigura-te ca acestea sunt potrivite pentru varsta lui, iar daca unele dintre ele sunt primite drept cadou din partea rudelor sau prietenilor, verifica etichetele sau inspecteaza chiar tu obiectele. Daca jucariile au piese mici, pe care copilul le-ar putea inghiti, inlatura-le urgent! De asemenea, ai grija si la biberoane, suzete sau accesoriile din patutul celui mic, intrucat acestea pot prezenta, uneori, parti nefinisate sau deteriorare, care il pot rani pe bebelus.

Asadar, daca un bebelus isi face aparitia in familie, asigura-te ca ii oferi acestuia toate conditiile necesare pentru ca el sa se dezvolte armonios, in absenta oricarui pericol! De asemenea, nu uita sa il supraveghezi in permanenta, pentru a te asigura ca totul este in ordine.

0 comments