Carantina si seriale romanesti

Hello.

Probabil ati observat ca nu am mai fost activa pe nicaieri; motivul a fost o raceala/gripa/viroza, cum s-o fi numind. Am stat numai in casa, fara chef de viata sau pofta de mancare, m-am indopat cu antibiotice si am lenevit. Ei bine, nu am sa va mint, cam asta am facut in aproape ultimele 2 saptamani, AM LENEVIT. Dar nu oricum, ci am vizionat seriale, romanesti.

Ei bine, nu credeam ca va veni vremea cand o sa recomand astfel de seriale, dar credeti-ma ca m-a luat valul.

Primul pe lista, PARIU CU VIATA (2011), un serial muzical romanesc, ce mi-a adus aminte de perioada liceului si mi-a incantat urechile cu muzica cantata de protagonisti. Povestea se invarte in jurul a 20 de tineri, elevi ai Colegiului de Arte si membri ai grupului muzical, LALA BAND. Intre ei, se infiripa povesti de dragoste, care de care mai intense, amuzante sau tragice.


 

 4 sezoane, 57 episoade, 90 -100 minute

Al doilea serial este O NOUA VIATA (2014), un spin-off al serialului Pariu cu viata care are in prim plan povestea familiei Anghel, dar veti mai vedea si alte personaje dragi. Ceea ce mi-a placut e ca acum a avut ceva mai mult mister deoarece familia Anghel este atent supravegheata si terorizata de un domn lipsit de scrupule, decis sa se razbune pentru ceva din trecut. Acest serial ofera telespectatorilor un final, asadar nu va veti mai intreba ce se intampla cu personajele.


1 sezon, 45 episoade, 40-45 minute

   Dupa ce am terminat de vizionat aceste doua seriale, am inceput sa indragesc foarte tare personajele si actorii, de aceea am cautat alte seriale in care au jucat.
Cei mai activi au fost Cristina si Vlad, actorii care au jucat rolul lui Anca si Vlad in Pariu cu viata, nu numai ca au continuat sa lucreze pe plan profesional, ci si pe plan sentimental, caci ei formeaza un cuplu in realitate. Ce dragut! Pe ei mai puteti sa-i urmariti in iserialul CAND MAMA NU-I ACASA (2017) (sezonul 1) si SASE CLIPE FARA EA (sezonul 2). Povestea urmareste evolutia Mirunei, o fata care, desi e in primul an la medicina, isi doreste sa activeze in domeniul muzical. Il intalneste apoi pe Victor, un baiat rebel si suparat pe viata, iar alaturi de el traieste cea mai frumoasa poveste de dragoste, dar nu este totusi lipsita de suparari.


sezon 1, 16 mini episoade, 15 minute
sezon 2, 6 mini episoade, 15 minute

O gramada de caramale (2017) continua povestea tinerilor Miruna si Victor, iar titlul serialului vine de la noua deviza a Mirunei "Vreau o viata noua si de restu` caramele". Serialul are 2 sezoane, Blestemul si Pacatul, ambele presarate cu momente inspirate din viata reala,moderna. Creatorii acestui serial, au anuntat ca va mai fi si un sezon 3, insa fanii vor mai avea de asteptat, undeva pe la sfarsitul anului 2018.



sezon 1, 8 episoade, 50 minute
sezon 2, 8 episoade, 50 minute

Nu ma asteptam sa imi placa atat de mult serialele romanesti, insa e pacat sa nu ne apreciem actorii si sa nu apreciem munca pe care o depun. Povestile sunt foarte interesante si e chiar frumos sa-i auzi rostind cuvinte in limba romana.
Va sfatuiesc sa le dati o sansa serialelor pe care vi le-am recomandat, iar daca aveti si voi recomandari, le astept in sectiunea de comentarii.

Care serial v-ar tenta sa-l vizionati?   

_____________________________________
Foto Pariu cu viata -  revista tango
Foto O noua viata - gcntv
Foto Cand mama nu-i acasa - sunt mamica
Foto O gramada de caramele - clicksud

17 comments

  1. Nu m-am uitat la niciun serial romanesc, noua ne plac serialele mult, iti pot recomanda doar straine, Scandal, Homeland, The Blacklist, Blindspot, Prison Break, The Fall, The Following.

    ReplyDelete
    Replies
    1. MUltumesc. Nu am vazut cateva dintre ele, asa ca urmeaza sa ma uit la trailerele lor.

      Delete
  2. Eu nu ma mai uit de mult timp la filme si mai ales seriale. Rar cand reusesc sa vad ceva. Asta din cauza ca fiu-meu se uita mereu la desene animate si eu m-am obisnuit sa citesc.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Da, si cititul e placut, insa in ultimul timp am preferat sa ma uit la seriale lejere, care nu imi pun prea mult mintea la contributie, intocmai pentru a ma relaxa total.

      Delete
  3. nu m-am uitat la seriale romanesti de multa vreme,acum ca stau mai mult inchisa in casa ma uit la seriale care isi traiesc totul intr-un singur episod,nu mai am rabdare sa urmaresc seriale care incep o actiune in primul episod si nu stiu nici in episodul 100 care e deznodamantul.

    ReplyDelete
  4. Le am vazut pe toate si mi au placut mult, acum stiu ca a mai parut unul pe antena 1 tot cu unii actori din aceste seriale da nu stiu cum ii zice, ceva fructul oprit.

    ReplyDelete
    Replies
    1. DA DA, am vazut cateva episoade la TV, dar astept sa apara si undeva online, sa incerc sa l vad de la inceput. Nu mi place sa sar peste episoade.

      Delete
  5. Nu am vazut niciunul di serialele astea, sanatate multa iti doresc.

    ReplyDelete
  6. Nu stiu serialele acestea, dar imi place noul serial romanesc "Fructul oprit". Nu prea am timp sa ma uit mereu la el, dar mi se pare reusit.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Da da. Am vrut sa l mentionez si eu, dar inca nu stiu ce e de capul lui. Joaca acolo actorii pe care i am mentionat mai sus, Cristina si Vlad, care chiar sunt impreuna in realitate. <3

      Delete
  7. Eu nu m-am uitat la niciun serial dintre cele despre care ai scris tu. Cine stie... :D

    ReplyDelete
  8. Stiam de serialele astea dar nu le.am urmarit niciodata cap coada ci doar episoade pe sarite de la tv.

    ReplyDelete
  9. asta cu caramelele sa stii ca pare interesant :D nu m-am mai uitat la seriale, fie ele si straine. lipsa de timp isi spune cuvantul

    ReplyDelete
  10. Primul serial romanesc care l-am urmarit si mi-a placut a fost Numai iubirea, de atunci nici unul nu am mai urmarit

    ReplyDelete
  11. Eu nu prea am timp de televizor, insa tu chiar ai vazut cateva seriale care par faine!

    ReplyDelete
  12. Sa te insanatosesti repede si la capitolul seriale, romanesti nu am ce sa-ti recomand pentru ca nu urmaresc, dar straine ar fi urmatoarele: Arrow, Supergirl, The Middle, Lie to me, Blacklist, Suits, Blindspot si am sa ma opresc aici.

    ReplyDelete
  13. Nu prea am fost prinsa deloc febra asta a serialelor. M-am uitat la Umbre(serial romanesc) pe HBO care m-a lasat in coada de peste vreun an si ceva si acum au mai aparut niste episoade. Timpul meu parca este atat de scurt incat atunci cand am cu adevarat ceva timp liber prefer sa ies, sa lenevesc ca o baleguta sau sa bucataresc

    ReplyDelete