Top 3 lucruri PERICULOASE pentru sanatatea dintilor tai

   Oricine isi doreste sa aiba o dantura sanatoasa si un zambet stralucitor. Aceste lucruri se pot obtine prin intermediul unei igiene riguroase, dar si prin evitarea lucrurilor si obiceiurilor care pot afecta in mod negativ aspectul si sanatatea dintilor. Cu alte cuvinte, daca iti doresti sa ai o dantura ingrijita, nu este suficient sa te speli de trei ori pe zi, ci trebuie si sa renunti la actiunile care sunt periculoase pentru dintii tai.


Iata care sunt cele 3 lucruri PERICULOASE pentru sanatatea dentara:


1.Amanarea controlului stomatologic

    Controlul stomatologic efectuat periodic este una dintre cele mai importante actiuni care te pot ajuta sa remediezi si chiar sa eviti aparitia unor afectiuni si, implicit, sa ai o dantura sanatoasa. Astfel, amanarea vizitei la dentist devine un obicei extrem de periculos, care poate avea efecte negative iremediabile asupra dintilor tai. Drept urmare, daca iti doresti sa ai o dantura sanatoasa si un zambet impecabil, programeaza o consultatie la ClinicaMelnic din sectorul 4 pentru a beneficia de cele mai bune servicii si tratamente. In mod cert, daca vei tine cont de acest aspect si vei avea in vedere cel putin doua controale stomatologice pe an, vei reusi sa te protejezi impotriva bolilor dentare si gingivale.


2.Consumul de apa minerala

   Un alt lucru foarte periculos pentru sanatatea dentara se refera la consumul de apa minerala. In ciuda faptului ca cei mai multi dintre pacienti considera ca apa carbogazoasa este un aliment inofensiv, adevarul este ca, din cauza aciditatii ridicate, aceasta poate afecta smaltul dentar, si poate duce chiar la fisurarea dintilor. Pentru a evita astfel de probleme, cel mai indicat este sa utilizezi un dozator de apa, care purifica si curata lichidul de toate substantele nocive. In acest sens, la magazinul AquaTIME gasesti o varietate de astfel de produse, de unde iti poti alege modelul cel mai potrivit nevoilor tale. Fara indoiala, daca vei inlocui apa minerala cu cea purificata, vei reusi sa iti mentii dintii sanatosi.

3.Periajul dur sau incorect

   Periajul dur sau incorect reprezinta si el un lucru periculos pentru sanatatea orala, intrucat acesta poate distruge smaltul, poate duce la sensibilizarea dintilor si gingiilor si chiar la aparitia unor afectiuni grave. Tocmai din acest motiv, ar trebui sa ai in vedere utilizarea unei periute de dinti cu perii moi. In plus, pentru a te asigura ca periajul este unul benefic pentru dantura ta, asigura-te ca iti periezi dintii cu miscari circulare si ca nu ii speli imediat dupa ce ai consumat bauturi acidulate, intrucat acestea fac smaltul sa fie mai moale.

    Acestea fiind spuse, pentru a avea o dantura ingrijita si sanatoasa, este esential sa eviti lucrurile si obiceiurile care iti pot afecta dintii, tinand cont de sfaturile de mai sus.

20 comments

  1. cu apa minerala stau prost, ma tot gandesc sa renunt si nu reusesc, cea plata nu-mi place deloc!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Eu nu prea apa minerala, insa zilele acestea am simtit nevoia :))

      Delete
  2. Si eu fac greseala de a tot amana vizita la dentist. Apa minerala nu beau.

    ReplyDelete
  3. Eu merg cam o data la 6 luni la un control pentru ca beau multa cola si apa minerala si stiu ca nu e bine si mi-am cumparat periuta electrica la sfatul medicului dentist.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Si eu as vrea sa investesc intr o periuta electrica, inca ma documentez in privinta ei.

      Delete
  4. Nu am bifat niciuna: la atomatolog ma duc acum mai des dar de regua anual, apa minerala sau sucuri nu beau si de periaj se ocupa periuta electrica :)

    ReplyDelete
  5. Apa minerala nici nu prea beau, doar la ocazii iar vizita la stomatolog este foarte necesara.

    ReplyDelete
  6. Eu fac parte din acele care amana mersul la dentist cat se poate. Mai nou am inceput sa beau si apa minerala ca parca este mai buna. Toate punctele negative sa vina la mine

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ahaha, toate sa apeleze la tine :)) Acum depinde si de ce material genetic ai, poate nu afecteaza toate acestea.

      Delete
  7. Multa vreme si eu mi-am periat dintii incorect. Pe vremea aia nu aveam acces la net, iar medicului stomatolog nu-i pasa de cum imi igienizez eu dintii. Lui ii era ok sa puna plomba dupa plomba.

    ReplyDelete
  8. Doar ce am fost la dentist de am scos molarul de minte. Urmeaza sa merg din nou la igienizare, lucru pe care îl fac anual. Apa minerala nu beau, dar fac un păcat mai mare, trăiască pepsi...

    ReplyDelete
  9. Nu aveam habar ca apa minerala afecteaza dintii, iar eu beau numai asa ceva. O sa mai studiez problema.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Da, este si ea considerata daunatoare, insa nu la fel de nociva precum sucurile carbogazoase, totusi erodeaza smaltul dentar.

      Delete
  10. Este prima data cand aflu ca apa minerala afecteaza dantura. De periajul dur stiam, de aceea folosesc o periuta electrica ce are si un senzor ce imi spune cand periez prea dur.

    ReplyDelete
  11. nu stiam de apa minerala... dar tind sa nu cred asta, nu stiu de ce!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Poti sa te informezi, sunt medici dentisti care o blameaza pentru erodarea smaltului dentar; totusi, nu e la fel de nociva precum sucurile carbogazoase.

      Delete
  12. Eram in dubiu fata de apa minerala, dar asta as explica de ce am atatea probleme cu dintii. DE cativa ani eu beau doar apa minerala, apa plata nu pot sa o "inghit"

    ReplyDelete
    Replies
    1. Este nociva si ea, insa nu la fel de tare precum sucurile.

      Delete
  13. Eu cam aman controalele stomatologice. Apa minerala nu imi place si sper ca ma spal corect pe dinti.

    ReplyDelete
  14. Habar nu aveam ca apa minerala este periculoasa pentru dintii mei, bine ca nu beau foarte des apa minerala.

    ReplyDelete