Cum sa ai o casa, dulce casa?

 

"Casa, dulce casa" este unul dintre citatele folosite foarte des de romani, insa abia anul acesta, multi dintre noi, am realizat cat de important este sa iti asiguri confortul acasa.

De cand ma stiu am avut acest sentiment al apartenentei, sa am casa mea. Nu sunt genul de om care sa locuiasca pe veci in chirie si de aceea, impreuna cu sotul meu, am facut sacrificii sa ne achizitionam o casa, cu credit, ca tot romanul fara bani.

Desi am ales o locuinta noua, nu ne-am simtit acasa pana cand nu am reusit sa ne punem amprenta prin culoare, dar mai ales prin mobilier. Magazinele online, precum Bonami, au fost de mare ajutor, mai ales in timpul pandemiei. Fiecare si-a achizitionat ce a fost nevoie, insa perioada indelungata petrecuta acasa, ne-a facut sa realizam ca inca ne mai lipsesc multe pentru a atinge maximul de confort.

MUNCA DE ACASA

Majoritatea companiilor au decis sa continue munca, insa remote, adica de acasa. Minunat! Continui sa fii platit, insa te bucuri de confortul casei, sau cel putin asa ai crezut. 

Primul impediment a aparut. Nu stiu cum sunteti voi, insa noi nu aveam un birou acasa, asadar a trebuit sa achizitionam unul. Din fericire, la acest capitol nu am intampinat nicio problema intrucat alegerea e destul de simpla si avem de unde alege. 

Scaunul insa, e cu totul alta problema. El trebuie sa fie comod, rezistent, sa arate bine si sa poata fi achizitionat online. Biano are o multitudine de modele de scaune de birou de la cele clasice, pana la cele de gaming. 

Cand am ales scaunul am avut cateva specificatii si anume: sa fie cat mai ajustabil, asta inseamna ca am ales un scaun careia i se poate regla inaltimea si spatarul, iar sezutul trebuia sa fie foarte moale.

Am oscilat intre doua, un scaun masiv, directorial, din imitatie de piele sau unul mai finut, cu suport lombar si tetiera, din textil cu plasa. Sotul l-a ales pe cel directorial si se declara pe deplin multumit. Petrecere destule ore la calculator, chiar si in timpul liber, jucand, asa ca scaunul a fost mai mult decat necesar.


ORDINEA SI DEPOZITAREA

In cazul meu, statul acasa m-a facut sa realizez ca sunt extrem de deranjata de toate lucrurile care nu sunt la locul lor, asa ca scopul meu a fost sa rezolv aceasta problema. Am achizitionat o comoda pe hol, pentru a depozita toate lucrusoarele acestea care nu si au gasit inca locul. Cu cat mai multe sertare, cu atat mai bine. 



MAI MULT SPATIU

   Odata rezolvata dezordinea, nu mi-a mai ramas decat sa am grija de toate produsele de makeup si de ingrijire pe care le detin, iar pentru ca am nevoie si de un birou, urmatoarea achizitie va rezolva ambele probleme. O masuta de machiaj cu destul loc de depozitare, insa care are si o suprafata generoasa incat sa poata fi folosit ca birou, la nevoie. 

   In privinta scaunului, spre deosebire de sotul meu, eu voi opta pentru un taburet cu accente aurii. Motivul este ca eu voi petrece destul de putin timp pe el, asa ca nu trebuie sa imi fac griji ca imi va afecta pozitia. Va fi folosit in principiu atunci cand ma machiez si foarte rar cand lucrez. Fiindca am laptop, nu sunt nevoita sa lucrez de la birou, insa imi place sa am si aceasta varianta disponibila. Taburetul va intra perfect sub birou, oferindu-mi astfel mai mult spatiu in camera.



CINE PLACUTE

    Tot in aceasta perioada ne-am dat seama ca ar trebui sa rezolvam si situatia mancatului, asa ca ne-am hotarat sa cumparam pentru moment, o masa de bar. Intentionam sa facem la comanda ceva, insa suntem atat de incantati de achizitie, incat cred ca o sa mai dureze pana vom face acest pas.
   Masa de bar este inalta, perfecta pentru a fi folosita la prepararea alimentelor, iar pentru ca e inalta, scaunele normale nu ar fi functionat. Norocul nostru a fost ca masa pe care am gasit-o, avea si scaunele. In orice caz, se gasesc foarte multe modele de scaune de bar, moderne, rustice, scandinave, industriale.




   Cu siguranta sunt foarte multe lucruri pe care le-ai schimba la casa ta, insa cel mai important lucru ramane in continuare armonia din casa. Daca exista intelegere si iubire, toate lucrurile se vor rezolva de la sine. Unele modificari necesita mai degraba timp, decat bani, asa ca acorda-ti putin timp sa analizezi cu adevarat nevoile tale si, cumparand lucruri de care ai nevoie, vei simti de indata o imbunatatire.

Voi ce schimbari ati adus casei voastre in aceasta perioada? 

Care sunt lucrurile care fac din casa ta, acasa?



0 comments