Primii pasi spre un stil de viata sanatos



      Atunci cand va hotarati sa adoptati un stil de viata sanatos sau inainte sa va apucati de dieta, exista cativa pasi de urmat, pasi care stau la baza succesului. De-a lungul timpului am tot testat, iar acum pot spune ca am incropit o listuta cu cateva sfaturi care sper ca va vor fi de folos.




1. Pregatiti-va psihic pentru ceea ce va urma

   Cu totii am auzit vorbele "de luni" sau "de luna viitoare" si de aceea este foarte important sa va alocati o zi in care sa va pregatiti psihic. Ganditi-va la toate motivele pentru care doriti sa faceti acest pas; motivatia va vor ajuta sa nu deviati de la traseu.

2.. Faceti curat in frigider si in rezerva cu dulciuri

   E de la sine inteles ca aceste produse sunt interzise in orice regim alimentar sanatos, asa ca daca aveti deja o rezerva, ar trebui sa scapati de ea. De regula eu aleg calea cea mai usoara si convenabila pentru mine si anume, mananc cate putin din tot ce m-ar tenta pe timpul dietei, astfel imi scot din sistem dorintele, restul le dau sotiorului meu sau le iau in urmatoarea zi la munca. :)) Daca aveti un caracter mai puternic ca al meu, puteti alege din prima sistemul de "donatie". :))

3. Intocmiti o lista de cumparaturi

   E mult mai usor sa plecati la drum daca aveti un plan de bataie; ganditi-va la toate alimente permise in noul vostru regim alimentar si intocmiti o lista de cumparaturi. Lista voastra trebuie sa contina produse care pot ajuta la crearea unei alimentatii variate, inclusiv deserturi. Va voi ajuta in acest sens cu un articol despre cateva alimente sanatoase care mie imi plac foarte mult.

4. Stabiliti planul de bataie

  Dupa ce ati facut lista de cumparaturi, nu ar strica sa cautati cateva retete. Monotonia este unul din motivele pentru care multa lume renunta la diete sau abandoneaza inca din start un stil de viata sanatos, asa ca ... start la bucatarit. Cu cat mai diversificat meniul, cu atat mai usor va fi sa va tineti de treaba.
 
  Stabiliti teluri realizabile si incercati sa le indepliniti. De exemplu, eu imi stabilesc sa mananc 7 zile/saptamana sanatos dar am o masa in care pot sa-mi fac de cap. Aceasta masa se mai numeste "cheat meal", o masa in care trisezi si iti satisfaci una dintre pofte. Am observat ca sunt persoane care triseaza o zi/saptamana, insa mi se pare un pic cam mult, mai ales daca vrei sa slabesti.
   Seara, de obicei imi notez ce intentionez sa mananc a doua zi si nu ma abat de la plan. Incerc ca masa de pranz (cea pe care o mananc la munca) sa fie consistenta dar in acelasi timp usor de carat si ceva care sa nu se strice.

   Am incercat dintotdeauna sa mananc sanatos, insa am perioade in care imi acord un moment de respiro. Acestea sunt de regula de sarbatori, caci prefer sa ma bucur impreuna cu familia si sa nu stau sa ma gandesc ce, cat si cum mananc. Acesta ar fi un alt sfat pentru voi: indiferent de motivul pentru care tineti regim, dieta sau ati ales sa aveti un stil de viata sanatos, nu trebuie sa uitati niciodata sa va bucurati de viata. Nimeni nu se ingrasa de la o prajitura, insa moderatia este cuvantul cheie.


Voi ce sfaturi aveti pentru cineva care vrea sa se apuce de astazi sa manance sanatos?




 foto source

0 comments