5 utlizari inedite pentru mierea de albine

    Mierea este un produs miraculos si, desi e greu sa identificam exact anul descoperirii, se pare ca oamenii devin din ce in mai ingeniosi in folosirea ei.
Astfel, un produs ce a fost folosit cu precadere in alimentatie, a ajuns sa faca parte din multe ritualuri de infrumusetare, dar mai ales din medicina.
 
    De curand am fost cadorisita cu 2 borcanase de miere ecologica de la Apidava, unul cu miere poliflora si celalalt cu miere din salcam. Ambele sunt delicioase, insa pentru ca eu folosesc mierea in mai multe moduri, nu doar in alimentatie, m-am gandit ca acest articol va fi util.
In randurile ce urmeaza, o sa va prezint 5 utilizari inedite pentru mierea de albine, iar dupa acest articol, sunt sigura ca va veti aproviziona cu cateva borcane.

Miere de la APIDAVA

 
FRUMUSETE

   Segmentul de frumusete este asaltat de produse inovative care contin miere, iar acestea sunt indragite de catre consumatori si, desi magazinele ofera o gama larga de astfel de produse, multe dintre femei prefera sa recurga la produse homemade.

🍯 MASCA PENTRU FATA

  Cu doar 2 linguri de miere si 1 lingura de ulei de masline puteti sa va faceti o masca intens hidratanta perfecta pentru pielea sensibila, Doar amestecati produsele, incalziti-le la microunde pentru max 20 sec, aplicati pe pielea umeda si apoi lasati-o sa actioneze timp de 5 minute/

🍯 SCRUB PENTRU FATA SI CORP

  Combinata cu un produs granulat, mierea poate fi folosita cu succes la indepartarea celulelor moarte, lasand astfel o piele catifelata, pregatita pentru a absorbi in profunzime cremele si tratamentele aplicate.
   Zahar brun, miere, ulei baza (de masline, cocos, migdale, struguri, etc), cate 1 lingurita din fiecare si cateva picaturi de ulei esential, iar scrubul este gata. Incercati initial o cantitate mica pana va gasiti scrubul preferat. Puteti incerca si cu sare de mare sau zat de cafea.

🍯 MASCA DE PAR

  Datorita proprietatilor hidratante, mierea poate fi folosita cu succes pentru hidratarea firelor de par. O lingura de miere, o lingura de ulei de cocos si un galbenus de ou alcatuiesc o masca foarte hidratanta, ce lasa parul moale si usor de aranjat. (masca pentru un par puternic aici- masca cu ou)
Lasati sa actioneze 30 minute, apoi clatiti cu apa rece pentru a evita sa gatiti oul. 😂

🍯 BAIE IN STILUL CLEOPATREI

  Fa o baie relaxanta cu miere si lapte ce are ca rezultat o piele radianta. Adauga 1-2 cani de lapte in cada pentru a mentine elasticitatea pielii si a incetini procesul de imbatranire al pielii, si cateva linguri de miere pentru proprietatile ei antibacteriene, antioxidante si antifungice. Amestecati mierea cu putina apa calda, apoi transferati amestecul in cada. O baie demna de o regina! ♛

 🍯 INGRIJIREA PARULUI

  Din miere si apa filtrata, puteti obtine un sampon natural care va reduce matreata si va hrani firele de par. Unghiile si cuticulele pot fi rasfatate cu un amestec din miere, ulei de cocos si otet de miere. Cu cate o lingurita din fiecare produs, 10 minute mai tarziu si va puteti bucura de unghii puternice si cuticule hidratate.

   Dupa cum vedeti, mierea se foloseste cu succes pentru par, unghii si piele, insa sa nu uitam cat de delicioasa este. Yum! Ati folosit vreodata mierea in alt fel decat la alimentatie?

 

16 comments

  1. Eeee! O BAIE IN STILUL CLEOPATREI as face!

    ReplyDelete
  2. Un scrub cu miere si zat de cafea trebuie sa imi fac si eu.

    ReplyDelete
  3. sincer, nu prea am incercat masti sau chestii de genul, sunt destul de lipicioase. dar in alimentatie folosesc mierea zilnic

    ReplyDelete
  4. Inainte o foloseam des pentru masti faciale si scrub de buze, acum doar o consum ca atare.

    ReplyDelete
  5. Am folosit-o ca masca de par in combinatie cu ulei de masline si lamaiei.

    ReplyDelete
  6. Eu folosesc mierea zilnic dimineata in ceai, s-au in limonada.

    ReplyDelete
  7. Eu o folosesc cel mai des ca aliment insa si pentru diverse masti de fata.

    ReplyDelete
  8. Da, bună mierea!
    Și pentru multe altele este folosită.
    Yamii, ce plăcintă, gogoși...etc

    ReplyDelete
  9. Eu o mai folosesc in scrubul de buze!

    ReplyDelete
  10. Eu am mereu un borcanel de miere in casa! Si eu folosesc mierea foarte des, nu numai în alimentatie! Iar mierea de la Apidava e ...cea mai buna! Recomand si eu!

    ReplyDelete
  11. Mi-am facut si eu un scrub pentru buze cu miere si zahar. Yammy!

    ReplyDelete
  12. Si eu folosesc mierea in masti si-mi place senzatia creata dupa utilizarea ei!

    ReplyDelete
  13. Mai, baie in miere nu am incercat niciodata, dar nici nu cred ca mi-ar surade ideea! :)) In rest, am folosit mierea de albine in fel si chip.

    ReplyDelete
  14. N-as strica mierea chiar pe corp, dar masca cu miere si cu branza de vaci plus cateva picaturi de lamaie, mai pun pe fata mea.

    ReplyDelete
  15. Mierea este atat de buna incat poate fi folosita in diverse scopuri si este bine ca nu prea ai cum sa dai gres

    ReplyDelete
  16. This looks lovely! Hope you're well!

    Layla x

    https://www.sprinklesofstyle.co.uk

    ReplyDelete