Cum sa scrii cu diacritice usor si rapid?

   diacritice-2

    Stiu stiu, nu ma certa! Pe acest blog am ales sa scriu fara diacritice doar pentru ca este mai comod, dar atunci cand redactez articole pentru alte site-uri sau in documentele oficiale, folosesc intotdeauna diacritice. M-am chinuit de-a lungul timpului cu diacriticile schimband mereu tastatura din limba romana in engleza si invers, insa odata cu tastatura se schimbau si functiile unor taste.
    Consider ca sunt situatii in care e imperios necesar sa folosesti diacritice si dupa lungi cautari, am gasit o solutie pentru aceasta problema. Banuiesc ca si voua v-ar placea sa aveti o varianta mai simpla asa ca o sa va explic mai jos ce si cum.

Pasi de urmat

1. Am download-at o mapare de tastatura de aici si am instalat-o normal, cum se instaleaza orice program,

2. Din meniul Start selectati Control Panel si apoi de la Clock, Language and Region selectati Change keyboards or other input methods si apoi Change Keyboards. In cadrul General schimbati tastatura din US English in cea recent instalata "Romana cu alt dreapta (cu sedile)-diacritice.ro" . Dati remove la tastatura din US de mai jos.
    De la Location de sus selectati Romania, iar la Format selectati din English in Romanian (Romania) si apoi OK pentru a salva toate schimbarile facute.
    Daca indicatiile v-au indus in eroare, puteti viziona tutorialul video disponibil pe site ul
3. Deschideti un document word si testati noua tastatura apasand tasta Alt din dreapta (Alt Gr) si tastele a, i, s, t si q, unde q tine loc de â.
De asemenea, apasand tasta Alt gr si e va rezulta simbolul .

   Acolo scrie ca este pentru Windows Vista, insa eu am Windows 7 si functioneaza la fel de bine. Pe mine s-a salvat de cateva ori cand trebuia sa scriu repede un articol cu diacritice si sper sa va fie si voua folositor.

Voi cum alegeti sa scrieti in viata de zi cu zi? 
Ati prefera ca toate articolele in limba romana sa aiba diacritice sau nu dati importanta?




0 comments