D.I.Y. | Sewing kit / Kit de cusut

    In sfarsit am avut putin timp la dispozitie si am facut un mini proiect DIY. E ceva ce mi-am dorit sa fac de foarte mult timp, dar mereu aveam alte prioritati.

    Vorbesc despre un kit de cusut ( Sewing kit ) care este foarte usor de realizat si dureaza mai putin de jumatate de ora sa-l realizati. Mi-ar fi placut sa am borcanel din acela frumos (Mason Jar) de care am vazut ca se gaseste tot mai des, insa avand in vedere ca m-am apucat sa "mesteresc" acest kit la aprox ora 23, m-am multumit si cu acesta.

Produsul finit arata cam asa:





Materiale necesare:

- Borcanel (cu cat mai frumos cu atat mai bine)
- foarfeca
- pistol de lipit
- o bucata de material textil
- carton
- pix
- puf sau ceva pufos de umplut perne, pilote ( eu am luat de la o perne veche )
- ace, bolduri, papiote
Optional: - hartie colorata
              - spray vopsea




    Am inceput acest proiect prin a indeparta eticheta si orice urma de lipici de pe borcan. Folosind capacul pentru a ma ghida, am desenat un cerc; l-am redimensionat mai apoi din foarfeca ca sa fie mai mic decat capacul.

    Deoarece am vrut neaparat sa folosesc acest imprimeu, a trebuit sa cos doua bucati mai mici de material textil ca sa ajunga la dimensiunea bucatii din poza, dar voi puteti sari acest pas ca sunt sigura ca aveti bucata de material necesara.

    Am taiat si din material un cerc, mai mare cam cu vreo 3 - 4 cm decat capacul. Am pus puful pe partea "rea" a materialului si bucata de carton peste; cu ajutorul pistolului de lipit am inceput sa lipesc marginile de bucata de carton. Ca sa va faceti o idee mai buna, atasez poza cu puful rezultat. O sa va dati seama din imagine de ceea ce aveti de facut.








    Am lipit "puful" rezultat pe capacul borcanului si ca un ultim pas (foarte terapeutic de altfel) am infipt acele si boldurile in puf, (Mu-ha-ha). Am umplut borcanelul cu accesorii de cusut si gata! :D

    Am mai folosit niste carton rosu pentru a scrie "sewing kit" (de parca nu era evident) si am adaugat niste fluturasi 3D (zic eu) pe care i-am taiat cu un perforator in forma de fluture.
Pe viitor as vrea sa scriu pe o foaie aurie, cred ca s-ar vedea mai bine avand in vedere ca si capacul este galbior.

    Bucuria mea este ca de azi inainte nu o sa ma mai intep in ace cautand papiotele si nici nu o sa ma mai intreb pe unde am ratacit cutiuta cu accesorii de cusut caci va fi la vedere; la cat de frumos a iesit, e pacat sa nu-l pun la loc de cinste. :D



PS: Daca este vreun proiect pe care ati vrea sa-l vedeti pe blog va rog sa lasati in coment si daca decideti sa realizati acest borcanel, astept poze cu rezultatul.

ENGLISH:

   Finally, I had some time on my hands so I decided to do a mini D.I.Y. project (how I like to call them) and it is something that I have always wanted to do.

  I am talking about a super cute sewing kit that costs you nothing and it is really easy to do. I would have liked to have a mason jar instead of this plain jar but anyway, this one worked too.


  Materials needed:

- mason jar
- scissors
- glue gun
- a piece of fabric
- cardboard
- something to write
- pillow stuffing/filling material
- pins and needles, thread
Optional: colored paper and spray paint

  I started this project by removing any labels or sticky residue from the jar. Using the lid as a guide, I drew a circle onto the cardboard then I cut it a little smaller than the drawing.
I cut a circle from the fabric but this one was larger than the lid with 1.5 inches. I put the fabric good side down and on the wrong side, I put the stuffing then the circle of cardboard. Using the glue gun I glued the sides of the fabric onto the cardboard like in the picture.

  Finally, I glued the "pouf" onto the lid and as a final step (very therapeutic I might add) I "stabbed" the pouf with the pins and needles. I added the sewing accessories in the jar and that was it.

  I am super excited about this project and I love how it turned out. If you give it a try please send me pictures. What project do you wanna see me try?



0 comments