DIY masca de par / DIY hair mask

       Mai sunt foarte putine zile pana la Craciun si asta nu poate decat sa ma bucure. Aceasta perioada imi aminteste de copilarie, cadouri si de familie. Imi place foarte mult iarna dar stiu ca iarna nu inseamna doar fulgi, zapada si sarbatori, ci inseamna piele aspra, par uscat si muuuult frig.
       Daca nu putem evita frigul, putem macar sa ne ingrijim pielea si sa ne hidratam parul. ( Treaba asta imi aminteste de o reclama agresiva la o sala de fitness: "Esti gras si urat? Fii doar urat! Vino la sala X si slabeste ... " :))) ).
   
      Pentru ca a fost duminica si pentru ca la mine s-a facut simtita lenea, am decis sa stau in casa si sa ma bucur de a "little me time". Mi-am rasfatat parul cu o masca hidratanta naturala facuta exclusiv din ingrediente pe care le gasesti prin casa.




Ingrediente:
1 galbenus de ou
4 linguri ulei de masline presat la rece
putina zeama de lamaie

      Am batut galbenusul de ou cu uleiul si zeama de lamaie pana am obtinut o pasta omogena. Masca se aplica de la radacina pe toata lungimea parului.

     Uleiul de masline este bogat in acizi grasi si substante nutritive care hranesc structura parului, zeama de lamaie intareste firul de par si previne caderea parului iar galbenusul de ou nu permite degradarea parului, pierderea lui si previne aparitia matretii.

     Imi place mult aceasta masca si o recomand persoanelor cu parul uscat/degradat deoarece datorita ingredientelor folosite parul ramane moale, neted si stralucitor. Persoanelor cu parul normal/uscat le recomand sa aplice aceasta masca o data pe saptamana iar celor cu par cu tendinte de ingrasare de doua ori pe luna. 



Voi cu ce masti naturale va rasfatati parul?
   

0 comments