Review carte | Barbatii vin de pe Marte, femeile de la coafor

   Imi place mult sa citesc, dar mai ales carti care ma binedispun, carti care ma fac sa rad. Ei bine, cu totii am fost afectati de aceasta pandemie cu coronavirus, multi dintre noi probabil am fost afectati si moral.

   Daca esti blocat in casa si ai doar o carte de citit, ei bine, ar fi bine sa ai o carte asemanatoare acesteia, Barbatii vin de pe Marte, femeile de la Coafor.



📕 Cartea o gasiti pe site-ul Libris, in editie necartonata, la pretul de 32 lei.

Review la cealalta carte din poza gasiti aici - 

Simona Tache si Mihai Radu au scris doua astfel de carti destinate sa elucideze diferentele dintre sexe, scriind fiecare cate o versiune a unei situatii.

Care e principiul acestei carti?

   Sa luam ca exemplu ziua de sambata, o zi popular cunoscuta ca ziua de curatenie. Tu, sotia, doresti sa faci curatenie in casa, spalat, calcat, aspirat, schimbat lenjerii si ce-o mai fi. Sotul tau, cu activitatile lui de weekend, de cele mai multe ori lenevit. Tu doresti sa iei hainele la spalat, el nu prea vrea sa le dea. Aceasta situatie, este prezentata din perspectiva barbatului, dar si al femeii, intr-o maniera putin rautacioasa, dar al naibii de amuzanta.

   Aceasta carte poate fi savurata impreuna cu partenerul. Eu ii citesc sotului cateva povestioare, inainte de somn, asa ca sa ne culcam intr-o nota vesela. Nu stiu cum sunteti voi, insa noua ni s-au potrivit foarte multe din stereotipurile dezbatute in carte. Toate au starnit hohote de ras din partea tuturor cunoscutilor carora le-am recomandat aceasta carte.

   De aceea, pentru a va convinge, vreau sa va inserez una din povestioarele mele preferate.

O dată la niște zile, în viața oricărui bărbat se întâmplă ceva care îi displace profund. Apare soția în cadrul ușii, îl întrerupe din World of Warcraft și, cu un aer dominator, de cățea fără inimă, îi cere ceva ce nu lasă loc de refuz:
– Dă-mi, te rog, absolut toate hainele murdare la spălat.
Îl vezi cum pălește și îi îngheață mâna pe mouse. Încearcă o eschivă:
– Nu am… ăă… sunt curate toate.
– Imposibil, vine o duhoare de mortăciune dinspre scaunul ăla pe care îți arunci tu lucrurile.
Se strâmbă dezgustată și iese, moment în care el se ridică. Cu genunchii tremurânzi și cu lacrimi de furie și de neputință în ochi, se apropie de “scaunul ăla”. Adulmecă pierdut. Absolut nici un miros, femeia e nebună și pur și simplu îl hărțuiește psihic. De unde naiba să știe el care sunt hainele murdare??? Următoarele două ore și le petrece mirosind pe rând tot mormanul de tricouri și șosete, abandonate pe și în jurul scaunului pe care obișnuiește să-și arunce lucrurile, când vine de la birou. Le împarte în două grămezi, unele curate și altele murdare. Când, transpirat, o anunță că a terminat, bestia se înființează și ia ambele mormane la spălat.

– De ce le iei și pe-alea curate? – o întreabă, confuz.

– Pentru că sunt jegoase. Și dă-le și pe toate alea de pe tine, că put.

– Dar sunt proaspăt spălate, le-am luat abia acum o săptămână.

Însă vrăjitoarea e de neclintit. Îi întoarce spatele și iese, lăsându-l gol, dezorientat, umilit și mirosindu-se la subraț.
   - aceasta este una dintre versiuni, dar amuzanta, asa-i?-

    La noi, acest episod are loc de fiecare data cand pun rufe la spalat 😂 De fiecare data aceeasi discutie, de fiecare data aceleasi probleme, diferenta la noi este ca el nu joaca doar World of Warcraft, ci multe alte jocuri. 😂 In rest, identic!

  Vor fi cateva povestioare care poate nu vor rezona cu voi si asta e bine, inseamna ca nu toate stereotipurile vi se potrivesc 😂 atunci e momentul vostru de glorie, momentul in care puteti sa va minunati prin ce trec altii.

  ❗ PONT: daca doriti sa cumparati o carte, insa nu stiti sigur daca va fi pe placul vostru, Libris ofera optiunea "rasfoieste" in care puteti citi cateva pagini din cartea in cauza. Asa am facut in cazul primului volum din aceasta serie si, dupa ce am citit primele povestiri, m-a cucerit.



   Noua ne-au placut foarte mult ambele volume, primul l-am citit in drum spre bunicii sotului, el conducea, iar eu citeam. Ne-am amuzat copios datorita situatiilor prezentate in carte si ne-am dat seama ca pana la urma suntem toti o apa si-un pamant, Adam si Eva (ca sa fac referire si la cealalta carte citita recenta).

   Cum vi se pare aceasta carte? Voi va regasiti in istorioara de mai sus?

0 comments