Caz umanitar | 6 copii din Dancu

     De regula nu prea abordez astfel de subiecte pe blog, iar motivul este ca imi place sa ma implic offline in astfel de cazuri. Acum, situatia este putin diferita caci au fost cateva persoane care s-au implicat si as dori sa impartasesc cu ei evolutia.

    De acest caz am aflat de pe un grup de pe facebook si am decis sa ma implic deoarece era vorba de 6 copii. Tot prin intermediul facebookului, am cerut ajutor mamicilor din Iasi si, pe cei care doreau sa doneze ei, i-am indrumat catre locul cu pricina.

   Dar sa va povestesc situatia: Familia, parintii si cei 6 copii, stau in chirie intr-o camera, la casa. Chiria este destul de mare (600 lei) pentru bugetul familiei; desi tatal lucreaza, nu prea se descurca cu banutii. Cei 3 copii de la scoala au nevoie de rechizite, hainute pentru scoala.

   Cu ajutorul vostru, am reusit sa le aducem o mica bucurie celor 6 fratiori din Dancu. As dori sa va multumesc tuturor pentru ca v-ati implicat si va doresc sanatate multa.

    Prima vizita a fost pe 3 martie, atunci i-am ajutat cu alimente, in general alimente care rezista mai mult: ulei, faina, malai, zahar,vegeta, orez, ceai, lapte, cereale, pate, fidea, paste, paine, dar si carne,  varza, ceapa, cartofi, morcovi, mere, ciocolata si cornuri. Am mai adaugat in cos cateva lucruri pentru igiena: hartie igienica, servetele umede, detergent. Asta am considerat noi ca ar fi utile si ca, cu ajutorul lor, ar putea gati mai multe feluri de mancare.

    Atunci am facut poza cu baietelul de 9 ani, Stefan. Mi s-a parut ca seamana cu unul din nepoteii mei.



     Dupa vizita de atunci, am ramas cu gandul la ei si am zis ca ar fi o idee buna, sa-i ajutam pe copiii de la scoala, cu niste hainute, rechizite, iar pe cei mici, hainute si jucarii. Asa am gasit foarte multe mamici darnice, iar cu ajutorul lor, am reusit sa ne atingem scopul.

    Noi luasem deja 3 ghiozdanele, echipate cu de toate: caiete de matematica, dictando, geografie, muzica si caiet de desen, stilouri, set de geometrie, creioane, acuarele, penare, rigle si ascutitori, iar pentru cei mici un set de masini si 2 papusele.




Rechizite, dar si hainute, a donat Mada Angy. Le-a luat celor 3 baieti papuci, iar apoi a revenit cu lapte si iaurturi, dar si cu cateva hainute pentru cei mici.
Doamna Mihaela Miha a donat alimente, rechizite, hainute, si cateva covoare.

   Au fost cateva hanuite pe care le-am luat eu de la cei care au donat si doresc sa le multumesc doamnelor: Maria Cristina pentru hainutele potrivite pentru 2 si 4 ani, Simonei Iftinca Ciprian pentru hainutele marime pentru 4 ani, Roxana Stan pentru hainutele potrivite baietelului de 5 ani, dar si pentru jucarii, de care s-au bucurat toti, chiar si Iustina, fetita de 4 ani. Doamna Cristina Aluculesei a donat o sacosa mare cu hainute, incaltaminte si alta cu alimente. Doamna Iulia Andries a donat o sacosa mare cu hainute pentru baietii care merg la scoala.




   Doua dintre pachete, nu am apucat sa le pozez, caci au fost luate fix in ziua in care am mers la ei, insa sper sa ma credeti ca au ajuns unde era destinate.

   La a doua vizita, din weekendul viitor, i-am gasit pe copii in casa, cumintei. Ce e drept, stiau ca venim in vizita si m-am gandit ca acesta ar fi fost motivul. Tot atunci am vazut ca au si o pisicuta, care e ca al 7 lea copil. Statea in pat, cu ei, intre Iustina si Stefanel, motaia. Desi, dupa cum se vede, nu au conditii de trai foarte bune, va asigur ca acolo se simtea dragostea frateasca, desi s-au ciondanit nitel pe jucarii.
Unul din copii, Ionut, nu era acasa, iar cea mica, dormea.






   Dupa toate acestea, am ajutat-o pe mama cu un telefon si o cartela. Aveau un telefon, pe care il ia sotul ei la munca si era cam greu sa discutam.

   Multumim mult pentru ajutor.



0 comments