Challenge: One book a month / O carte pe luna

    Fiecare inceput de an vine mereu insotit de vise, promisiuni si binecunoscutele "resolutions". Stii prea bine cum functioneaza asta, iti notezi cateva din lucrurile pe care doresti sa le faci in anul ce urmeaza si incerci pe cat posibil sa le bifezi ✔ pana se incheie anul in curs. Unii isi doresc sa fie mai productivi la munca, mai activi in viata de zi cu zi🏅, poate sa mai slabeasca (guilty 🙈), sa invete mai mult, sa calatoreasca, sa-si cumpere o casa🏡, sa fie mai buni si cate si mai cate dorinte. Acest lucru te responsabilizeaza si te ajuta sa mergi pe calea corecta, caci ai un plan, nu-i asa?

  Anul acesta eu mi-am propus sa citesc cate o carte pe luna.
  Dintotdeauna am fost pasionata de citit; in copilarie am citit toate cartile din biblioteca de acasa. si cand nu mai aveam ce, am decis sa-mi fac abonament la biblioteca orasului. Ei bine ... da, eu am fost una din acei copii care s-au dus de bunavoie la biblioteca. Pe masura ce-am crescut, mi-am ocupat timpul liber cu alte activitati: jocuri, iesiri, messenger, etc, si am lasat cititul pe ultimul loc, ajungand astfel sa citesc maxim 3 carti pe an. ( Sa ne intelegem, am mai citit carti pentru facultate, insa nu mai citeam din placere, ci ca trebuia.)

   Asadar, uite-ma astazi, incercand sa te conving si pe tine, draga cititorule, sa mi te alaturi in aceasta provocare; iar pentru a te convinge, iti voi enumera 4 beneficii ale cititului.

Beneficii:

📕 Stimularea creierului
  Ca oricare alt muschi al corpului, creierul are nevoie de exercitiu pentru a preveni boli precum Alzheimer; asadar, antreneaza-ti mintea citind, jucand sah sau rezolvand puzzle-uri!

📗 Imbogatirea vocabularului
  Sa vorbesti si sa scrii corect este o necesitate si o cerinta des intalnita la toate joburile. Sa nu mai spunem de importanta vocabularului nostru, cu cat este mai bogat, cu atat mai bine.

📘 Imbunatatirea memoriei
  In fiecare carte exista o poveste care se alcatuieste dintr-un sir de intamplari, multe descrieri, personaje, precum si detalii despre acestea; tu, trebuie sa-ti amintesti toate aceste lucruri dar o vei face cu usurinta caci vei fi ajutat de bunul tau prieten, creierul. Acestuia nu ii va fi greu sa retina detalii din carte si vei vedea, pe masura ce citesti, iti vei imbunatati memoria pe termen scurt (memoria de lucru).

📙 Reducerea stresului
   Sunt studii care arata ca atunci cand citesti, muschii se relaxeaza, tensiunea scade iar bataile inimii incetinesc. Dupa o zi stresanta la munca, relaxare este tot ceea ce imi doresc.

    Am vrut sa dau startul acestei provocari citind carte arhicunoscuta: Secretul, scrisa de Rhonda Byrne; exista si un documentar, dar intentionez sa il vad dupa ce termin cartea, asta ar insemna la sfarsitul acestei luni. Hehe!
   In urmatoarele zile voi analiza biblioteca mea virtuala si voi alege cartea pe luna februarie. 💜

   Te astept sa mi te alaturi, sa formam aici un mic "book club📚", unde sa impartasim impresii, recomandari si de ce nu?, recenzii ale cartilor.

     De asemenea, te rog sa-mi lasi o recomandare pentru luna viitoare. Spor la citit!

                 Lectura este o formă a fericirii. Ultima la care vom renunţa.
                                                                                                Fernando Savater

   

0 comments