INGRIJIREA TENULUI | MOFT SAU NECESITATE?

   Acum ceva timp, am gasit un citat de-al Monicai Belluci care mi-a ramas intiparit in minte si pe care vreau sa il impartasesc cu voi.
   
Tenul superb este un lux pe care il meritam. 

   Cat adevar in aceste cuvinte. Produsele de calitate sunt mai costisitoare, insa MERITAM! De aceea, ar trebui sa acordam un pic mai multa atentie pielii care ne acopera si ne apara de radicalii liberi.. Pe BIOCART veti gasi o gama larga de produse pentru ingrijirea tenului si a corpului, insa astazi va voi recomanda un set din 4 produse de la Ayumi, produse pe care le-am testat timp de aproximativ o luna.
    Fie ca alegeti o rutina riguroasa de ingrijire sau sunteti adeptii strictului necesar, vreau sa va prezint cei mai importanti pasi atunci cand vine vorba de ingrijirea tenului.

  De asemenea, datorita colaborarii cu revista online FLAWLESS si  BIOCART, am obtinut un cod de reducere pentru toti cititorii care vor plasa o comanda. Folositi codul FLAWLESS20 pentru a primi o reducere de 20%.




4 pasi esentiali in rutina de ingrijire a tenului

1. Curatarea


   Curatarea tenului reprezinta cel mai important pas din rutina de ingrijire a pielii. Curatarea tenului se face cu ajutorul unui gel de spalare; acesta are menirea de a indeparta impuritatile, excesul de sebum, si eventual resturile de produse cosmetice care nu au fost indepartate cu succes prin demachiere, caci da, curatarea tenului are loc dupa demachiere.




2. Masajul pentru indepartarea celulelor moarte


   Un pas deloc de neglijat il reprezinta masajul delicat al tenului. Acesta se realizeaza utilizand un scrub ce are in compozitie bobite fine exfoliante, iar prin miscari circulare, vom reda luminozitatea tenului. Acest procedeu se realizeaza o data sau de doua ori pe saptamana, in functie de tipul de ten.





3. Aplicarea unei masti hidratante


   Acest segment este unul bine dezvoltat, astfel ca putem alege sa achizitionam masti hidratante, de purificare, pentru luminozitate, pentru indepartarea cearcanelor, dar si masti care urmaresc tratarea unor probleme mai complexe cum ar fi diminuarea porilor, indepartarea punctelor negre sau tratarea rosetii.
   Daca nu sunteti o persoana care isi doreste o rutina de ingrijire complexa, recomandarea dermatologistilor va fi intotdeauna masca hidratanta, pentru ca uneori #lessismore.
O masca hidratanta, aplicata o data sau de 2 ori pe saptamana, va face minuni asupra tenului.




4. Aplicarea cremei de fata


   Crema de fata este o necesitate, iar pentru unii dintre noi, reprezinta si ultimul pas de ingrijire, Persoanele care nu se machiaza, pot incheia rutina de ingrijire folosind o crema hidratanta. Cele care se machiaza, vor continua sa adauge produsele de make-up, insa nu inainte de a lasa putin crema sa intre in piele.

   Asadar, putem imparti rutina in doua parti: esentiala si suplimentara. Daca sunteti o persoana care nu vrea sa piarda prea mult timp, insa doreste sa sporeasca ingrijirea tenului, ar trebui sa executi pasul 1 si 4, achizitioneaza gel de spalare si crema de fata. Pentru cei care vor un plus de rasfat, puteti achizitiona un set din 4 produse, din cele mentionate mai sus.




CE PARERE AM DESPRE PRODUSELE AYUMI?

  Nu stiu cum sunteti voi, insa eu mereu sunt in cautare de produse noi. Chiar daca am gasit unele care mi se potrivesc, ca si in cazul samponului, alternez produsele intre ele, de aceea sunt mereu in cautare de alternative.
  Setul acesta cu turmeric si bergamota este ideal pentru un plus de hidratare si, dupa cum am testat, se potriveste si tenului sensibil, desi acesta a fost gandit pentru tenul normal-uscat.
AYUMI, un brand natural de ingrijire al pielii, holistic, cu certificate vegan-friendly si cruelty-free, ofera trei game complete pentru fata, corp, dar si sampon. Celelalte doua game sunt: NEEM destinata ingrijirii tenului gras si LEMN DE SANTAL pentru tenul sensibil.

    💜GELUL DE CURATARE-150 ml
  • lasa o piele curata, fara a o usca;
  • dupa spalare, tenul ramane hidratat, nu ca in cazul altor produse de curatare ce lasa senzatia de piele intinsa;
  • singurul minus pe care l-am gasit este faptul ca de la o folosire la alta, desi tin capacul inchis, in varf se intareste un pic gelul, iar atunci cand incerci sa il dozezi, scoti mai mult produs decat ai nevoie; dupa cateva zile, am invatat sa dozez corespunzator si nu ma mai deranjeaza acest aspect;
    💜EXFOLIANTUL FACIAL-125 ml
  • are particule exfoliante fine (pudra de bambus) si asta inseamna ca poate fi folosit cu incredere si de cei cu tenul sensibil;
  • recomandarea celor de BIOCART este sa se foloseasca de maxim doua ori pe saptamana, insa eu l-am folosit si de 3 ori fara sa intampin vreo problema;
    💜MASCA HIDRATANTA-100 ml
  • o masca super hidratanta care va fi foarte apreciata de persoanele carora nu le plac mastile care se usuca pana cand simti cum te strange pielea;
  • BONUS: surplusul de masca l-am intins pe maini, ca si cum as aplica crema, nu am spalat ca in cazul altor masti; rezultatul? maini rasfatate si hidratate;
  • se aplica de 1-2 ori pe saptamana, in functie de ten, eu am aplicat de doua ori, insa din a doua saptamana, dupa ce m-am convins ca e ok;
    💜CREMA DE FATA-100 ml
  • acest produs este genial! o crema cu textura lejera, insa care hidrateaza in profunzime tenul;
  • se absoarbe repede si nu lasa tenul lipicios;
  • 100 ml de bunatate, fata de 30 sau 50 ml ca in cazul altor creme, asadar sa aveti in minte si gramajul produsului cand comparati preturile;



    Va spuneam mai sus ca am pentru voi codul FLAWLESS20 pentru o reducere garantata de 20%, dar (nu sunt mandra de mine, o sa sune ca la teleshopping) asta nu e tot! 🤣Am observat ca cei de la BIOCART au adaugat pe 30 aprilie reduceri suplimentare la achizitionarea seturilor.


 

 *sursa foto - biocart.eu

    Daca ma cititi de mult, stiti ca eu nu am asteptari din partea niciunui produs, de aceea sunt foarte incantata cand ceva mi se potriveste, mai ales cand vorbim de ingrijirea tenului. De-a lungul timpului, am avut parte de experiente neplacute, reactii alergice, roseata, cosuri, toate aparuten in urma folosirii unor produse care nu mi s-au potrivit. Nu este usor sa ai un ten mixt si pe deasupra sensibil. Pentru ca mi-au placut mult aceste produse, imi doresc sa incerc si gama cu lemn de santal. 

     Asadar, ca sa raspund si la intrebarea din titlu, pentru mine ingrijirea tenului nu ar trebui sa fie privita ca pe un moft, ci ca o necesitate. Chiar daca este un lux sa ai grija de tine in haosul vietii cotidiene, meritam! De aceea trebuie sa facem din acest lucru o necesitate!

Voi ce parere aveti? MOFT SAU NECESITATE? Astept raspunsurile voastre in comentarii.


12 comments

  1. Nu am folosit niciodata produsele acestea.Si nu mi se pare un moft faptul că ne dorim să avem grijă de genul nostru.Meritam ce e mai bun🥰

    ReplyDelete
  2. Cu cetitudine necesitate. Pun pe lista de must try produsele :*

    ReplyDelete
  3. Sunt curioasa, n am mai auzit de acest brand, dar arata foarte bine produsele

    ReplyDelete
  4. Eu consider îngrijirea tenului o necesitate, nu un moft. Nu am încercat aceste produse, dar cu siguranță o voi face pe viitor.

    ReplyDelete
  5. Cu siguranță necesitate! Produsele par tare bune,sunt naturale, iar cu masca pentru hidratare m-ai convins. Mulțumesc pentru recomandare!

    ReplyDelete
  6. Necesitate, bineînțeles! Foarte interesante par aceste produse. Chiar mă tentează!

    ReplyDelete
  7. Nu am auzit până acum de acest brand, dar produsele de skincare sunt un must pentru mine..

    ReplyDelete
  8. Clar, necesitate. Nu are nicio legatura cu moftul. Ma tentezi cu produsele astea.

    ReplyDelete
  9. In urma cu cativa ani nu acordam asa de multa atentie tenului meu, credeam ca o crema hidratanta imi este indeajuns. Dar cu timpul am inceput sa ma documentez si mi-am dat seama ca doar cu ajutorul unei rutine de ingrijire pot obtine efectele dorite. Deci clar, pentur mine, nu mai reprezinta un moft. Ba chiar o necesitate.

    ReplyDelete
  10. Doamne cum arat gama aceasta de produse! Este chiar wow!

    ReplyDelete
  11. Este foarte important sa stim sa ne ingrijim corect tenul si sa alegem acele produse care ne ajuta

    ReplyDelete
  12. Da, rutina mea de skincare este cea mai importanta. Ador sa petrec 20 de minute timp cu mine si pentru mine in fiecare seara, iar de cand cu carantina, am acest timp fara sa ma grabesc si dimineata

    ReplyDelete