Citeste, ca sa traiesti o mie de vieti

tatooblend.com


„Cel care citește trăiește o mie de vieți înainte să moară, spuse Jojen. Cel care nu citește, trăiește doar una.” ("Dansul dragonilor", George R.R. Martin)

   Cam asa suna unul din citatele mele preferate. Un citat care a ajuns la sufletul multor cititori, atat de mult, incat unii au simtit nevoia sa-l poarte mereu, pe piele. 

    Beneficiile cititului sunt multe si v-am mai vorbit pe blog despre ele (le gasiti aici -> One book a month), insa din ce am vazut eu, multi dintre voi imi impartasiti bucuria de a citi, nu e nevoie de un articol pentru a va convinge sa o faceti. Asadar haideti sa vorbim despre carti! 

      Ati vazut din ultimele recenzii ca mi-am indreptat atentia catre carti thriller, iar asta se datoreaza faptului ca imi place ca o carte sa ma tina cu sufletul la gura, sa imi fie teama pentru personaje, sa citesc randuri si randuri despre crime, rapiri, disparitii, spionaje, sa descopar cu fiecare capitol sau pagina o alta piesa din puzzle ul bine gandit de autor.
Cel mai des comand carti online, iar inainte de a comanda, imi consult lista cu "de citit" si incerc sa ma hotarasc la doar cateva titluri, asta pentru ca nu imi place sa am in biblioteca carti necitite.
Desi nu imi place sa citesc cartile proaspat lansate, cartile bestseller sunt mereu pe lista mea si trebuie sa recunosc ca din aceasta categorie, mi-au placut majoritatea cartilor. 
   Un apartament la Paris, de Guillaume Musso, bifeaza doua din placerile mele nevinovate, este un bestseller international lansat in 2018, un thriller foarte laudat pe care abia astept sa il citesc, mai ales datorita faptului ca mi-a placut enorm de mult si Fata din Brooklyn.(vezi aici review -> Fata din Brooklyn)
  Le-am pus una langa alta tocmai pentru a evidentia coloritul copertilor. Mi se pare ca Musso pastreaza aceeasi idee, mereu o fata pe coperti, mereu viu colorate, de cele mai multe ori cu rosu. Sa fie asta un mesaj subliminal despre pasiunea cu care isi scrie cartile? Hmm. cert este ca operele lui au facut senzatie in toata lumea, fiind publicate in peste 30 de tari.

   Daca ati citit deja ceva scris de Musso si vreti mai mult, va ajut cu cateva din titlurile pe care le-am intalnit cel mai des pe siteurile care comercializeaza carti: 
Maine, Dupa 7 ani, Chemarea ingerului, Ce-as fi eu fara tine?, Vei fi acolo?, Fata de hartie, Central Park si Fata si noaptea.

Voua va plac cartile thriller? Care a fost ultima carte citita?

  
  


23 comments

  1. imi plac cartile de toate felurile,fiecare carte are ceva unic si doar cititand-o putem descoperi ce se ascunde intre filele sale!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Asa este. Nici eu nu pot afirma ca mi am pierdut timpul citind o carte, toate imi plac, insa unele mai putin decat celelalte.

      Delete
  2. Si mie imi plac thrillerele. Am citit cateva carti de Musso: Dupa 7 ani, Central Park si Un apartament la Paris. Este un scriitor care imi place.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ma bucur sa aud ca si celelalte opere ale lui "merita citite".

      Delete
  3. Mie imi place mult Guillaume Musso si a devenit preferatul meu dupa ce am citit Fata din Brooklyn.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Nu am inca un cititor preferat, insa imi place mult stilul lui de a scrie.

      Delete
  4. G Musso a facut senzatie anul trecut! Si eu i-am citit cartile si pot spune ca imi place stilul lui. Mereu vine cu ceva inedit :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Asa este. Si mie mi se pare ca sunt interesante rau cartile lui.

      Delete
  5. Thriller nu prea citesc, iar acum citesc o carte de la Editura Herg Benet, Al nostru este cerul.

    ReplyDelete
  6. Gradina sperantei - Diane Ackerman, o carte pe care o recomand tuturor!

    ReplyDelete
  7. Eu nu am mai citit de ceva timp, asa ca nu pot ma pot lauda cu multe carti citite.

    ReplyDelete
  8. Am descoperit și eu situl, mi-am ales deja câteva cărți pe placul meu.

    ReplyDelete
  9. Eu ador thrillerele. In ultima perioada numai din astea am citit. Chiar acum citesc Negustorul de manuscrise.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Multumesc. O sa citesc si eu despre ea. :D

      Delete
  10. Ce mult a trecut de cand am citit ultima oara un thriller. Uitasem cat de palpitante sunt si de ce iubesc sa le citesc. Acum vreau sa ma uit dupa un thriller bun pentru urmatoarea luna.

    ReplyDelete
  11. Eu apreciez cartile .In ultima perioada am opr\tat pentru cartile mai usoare pentru ca le simt ca o "oaza de relaxare"

    ReplyDelete
  12. Nu cred ca as putea sta fără sa citesc! Îmi place cum scrie musso, deși ultima carte, fata și noaptea nu e chiar cea mai reusita

    ReplyDelete
  13. Am citit destul de putine carti pentru mine, dar ii citesc mai mult fetitei in ultimul timp. Mi-as dori sa aiba si ea pasiunea asta pentru citit

    ReplyDelete
    Replies
    1. Daca o inveti cu cititul, cu siguranta va dezvolta o placere pt citit.

      Delete
  14. Mie imi plac foarte mult cartile de gen trhiller.

    ReplyDelete