Review carte | Sora pierduta

   Romanele politiste s-au numarat printre primele carti citite de mine. Mama avea o biblioteca plina cu carti de dragoste si politiste, iar mie imi placea sa imi petrec verile, in balcon, citindu-le. Am revenit la "prima mea dragoste", asa ca e posibil sa tot cititi recenzii de acest  gen.

   Cartea pe care o avem astazi sub "lupa" este Sora pierduta, scrisa de Flynn Berry. Un thriller asemanat foarte des cu Fata din tren (recenzie aici) sau Fata disparuta, doua carti foarte laudate de catre cititori.

Cartea o gasiti pe site-ul Libris, la pretul de 32.55 lei.     


Sora pierduta - Flynn  Berry


(Under the harrow)



  
   O carte usor de citit, divizata in 3 parti: Hunters, Marlow si Vulpi, iar aceste parti sunt strucurate in 68 de capitole, unele scurte de o pagina. Acest lucru usureaza lectura si ajuta cititorul sa compartimenteze informatia, retinand mult mai bine detaliile. Pentru mine, un mare plus!

   Imi plac cartile care incep in forta, iar Sora pierduta incepe parca in mijlocul actiunii. Desi exista o introducere (bineinteles), ceea ce se intampla in primele pagini e atat de intens, incat ai impresia ca a inceput cu sfarsitul.


     ☙ ".... Ma aud plangand in timp ce ma tarasc spre ea. Partea din fata a camasii ei e neagra si uda. Ii asez cu grija capul in poala mea. Duc mana la gatul ei, incercand sa-i simt pulsul, apoi imi cobor urechea spre buzele ei, sa-i ascult respiratia. Obrazul mi se atinge de nasul ei si simt fiori pe ceafa. Ii suflu aer in gura si o apas cu palma pe piept, dar ma opresc. S-ar putea sa-i fac mai mult rau.
    Imi lipesc fruntea de a lui Rachel si holul se intuneca. Aerul pe care il expir ii mangaie fata si parul. Peretii holului par sa se stranga. ... " ☙  pag 14

    Acest inceput ar trezi interesul oricarui cititor, fragmentul a fost atat de bine descris incat mi-am zis ca trebuie sa citesc cartea, trebuie sa aflu ce s-a intamplat cu ea. Tot in acest capitol, a mai fost relatata o intamplare trista, insa pe aceea va las sa o descoperiti in carte.

    O poveste sfasietoare, despre dragoste neconditionata, pierderea cuiva drag si mister. Se spune ca sora este cea mai bun prietena si ca indiferent care ar fi motivul unei suparari, intotdeauna se va gasi taria de a ierta. Dar ce faci atunci cand nu mai ai pe cine ierta?

   Naratoarea este o femeie tanara, pe nume Nora. Ea este in vizita la sora ei, Rachel, care locuieste intr-un satuc, la cativa km de Londra. Aceasta lucreaza ca asistenta la spitalul din localitate si nu este de mirare faptul ca nu are timp sa isi intampine sora la gara. Autoarea prezinta satucul ca un peisaj pitoresc, asadar poti intelege de ce Rachel a ales sa se mute acolo.
Suspansul creste atunci cand Nora observa masina surorii sale in fata in casei, insa simte ca ceva nu este in regula. Apoi, o multitudine de sentimente o coplesesc. Sora ei zace, intr-o balta de sange, iar ea tot spera ca acesta sa fie un cosmar.

    Pierderea surorii ei este un soc mult prea mare pentru Nora, iar imaginile de groaza o bantuie mult timp. Deoarece a fost atat de focusata pe "cine, de ce, cum?",  a uitat sa isi acorde ragaz pentru a o plange pe sora ei, iar acest lucru duce la cateva momente de-a dreptul sfasietoare.

   ☙ "Stau la masa si citesc articolul, dar dintr-odata cad in patru labe pe covor. Modelul tapetului incepe sa se miste. Am gura larg deschisa. Dupa ce trece valul de durere, ma trezesc ghemuita intr-un colt al camerei. Pun ziarele in semineul gol, As vrea sa le dau foc dar nu am chibrituri." 

    Nora, trece printr-o serie de intamplari, iar ca rezultat al cercetarilor ei neincetate, descopera ca si ea se tranforma. Desi vizibil mai fricoasa, gaseste taria sa continue. Cel mai greu ii este atunci cand afla secretele pe care sora ei le ascundea si se intreaba de ce nu i s-a destainuit. Obsesia ei de a gasi ucigasul surorii sale o baga in tot felul de probleme, ba chiar si cu politia.

   Va afla Nora raspunsurile la intrebarile sale? Acest lucru il aflati citind Sora pierduta, de Flynn Berry.
 
   Un thriller interesant, cu rasturnari de situatie si cu un deznodamant neasteptat. Cei care aveti frati/surori veti empatiza cu Nora si ii veti intelege incapatanarea.
_________________________________________
Sora pierduta, Flynn Berry - 284 pagini
 
    

11 comments

  1. am tot zis ca iau cartea asta de luni bune, dar m-a descurajat faptul ca are prea putine pagini :)) da, nu glumesc! le prefer de cele 400+

    ReplyDelete
  2. Pare o carte interesanta, care te tine in priza!

    ReplyDelete
  3. interesanta poveste,nu am citit cartea dar recenzia este absolut tulburatoare,o voi citi si eu!

    ReplyDelete
  4. Pare o carte interesanta, cred ca m-ar prinde si pe mine subiectul :)

    ReplyDelete
  5. Eu sunt singura la parinti dar tot vreau sa citesc cartea asta pentru ca ador misterul si cartile politiste.

    ReplyDelete
  6. Ce poveste interesanta, e un subiect ce ma intereseaza asa ca am pus pe lista aceasta lectura.

    ReplyDelete
  7. Și pentru mine romanele polițiste au fost o mare dragoste pentru mult timp. Îmi plac și acum, mă captivează tare mult, îmi imaginez cum se dezleagă misterul/problema etc.
    Concluzia? Mi-ar plăcea să citesc ”Sora pierdută”.

    ReplyDelete
  8. Recunosc nu am citit cartea dar prezentarea ta m-a facut sa o pun pe lista lecturilor viitoare :)

    ReplyDelete
  9. Eu ador thriller-ele. O sa mi-o comand si pe asta, pare captivanta.

    ReplyDelete
  10. Mi-a placut fata din tren si cred ca voi cauta si aceasta carte. Si eu iubesc cartile care te baga direct in mijlocul actiunii

    ReplyDelete
  11. Cum mi-a placut tare mult Fata disparuta si Fata din tren mi-am propus deja sa o citesc pentru ca filmul a fost promitator, e clar ca si Sora Pierduta ar fi o carte pe gustul meu, deci o pun pe lista de citit.

    ReplyDelete