Vacante spontane sau planuite in detaliu? Alege un city break


    Nu ai timp pentru o vacanta la mare? Ai facute deja cateva drumetii sau nu te atrage acest tip de escapada de weekend? Solutia alternativa, preferata de tot mai multi romani si care se bucura de un loc special in preferintele turistilor din intreaga lume este un city break. Acesta presupune evadarea pentru 2-3 zile spre o destinatie urbana, fiind ideala pentru vacantele spontane. Dupa un city break reusit vei fi mai relaxat, dar si mai bogat cu amintirile si experientele cumulate in vacanta.



Avantajele unui city break – amintiri pentru o viata



    Datorita transportului aviatic si a companiilor de transport low cost, city break-urile au devenit foarte populare catre orice destinatie turistica din Europa. Madrid, Londra, Praga, Roma sau Atena sunt doar la cateva ore distanta. Tot ce trebuie sa faci este sa vizitezi Megaplaza si sa te documentezi foarte bine inainte de plecare cu privire la destinatia aleasa, iar apoi vei putea petrece o vacanta de neuitat alaturi de prieteni si de cei dragi.
Pe langa faptul ca vei vizita locuri renumite si interesante, vei descoperi si cultura culinara specifica fiecarui loc. Nu poti refuza niciodata o mancare buna, iar Europa se bucura de o diversitate foarte interesanta a bucatariilor traditionale. De la spaghete si pizza pana la cele mai savuroase salate cu telemea si ulei de masline, de la ciocolata belgiana pana la cele mai mari snitele, de la berea ceha pana la vinurile frantuzesti. Ingredientele locale sunt cele care vor face diferenta intre un preparat gatit in tara de provenienta si acelasi preparat reprodus la tine acasa. Asa ca profita de orice ocazie pentru a-ti rasfata papilele gustative.
   Iar un city break este cea mai la indemana ocazie. O vacanta de cateva zile este un bun prilej de a invia romantismul dintre tine si jumatatea ta. Departe de casa si de problemele cotidiene va puteti bucura de lucrurile care conteaza cu adevarat pentru voi si va puteti reaminti de ce v-ati indragostit unul de celalalt. In plus, veti crea amintiri ce vor tine o viata intreaga: de la obiective turistice si plimbari prin oras pana la shopping, fotografii si chiar clubbing.


   
Alege un city break mediteraneean si descopera Olimpul si legendara Atena


   
    Atena, prima democratie a lumii, centrul Greciei Antice, al zeilor si al eroilor mitologici. Capitala Greciei este inca dominata de cladirile realizate cu mult inainte de Hristos, Panteonul de pe Acropole fiind construit in secolul al V-lea i.e.n. Daca esti pasionat de legende, de istorie si adori sa te plimbi printre ruinele orasului, atunci alege de pe pagina https://megaplaza.ro/city-break-atena cu incredere un city break la Atena.
Alaturi de partener sau partenera, vei pasi in leaganul civilizatiei europene, un oras in care timpul pare sa fi stat in loc vreme de secole, un oras venerat de zei si de oameni ce si-a pastrat magia, chiar daca vei fi intampinat de o metropola moderna cu metrou nou, infrastructura excelenta, zone pietonale si atmosfera unei capitale europene a secolului XXI. Dar inima Atenei ramane monumentul arheologic nominalizat pentru un loc dintre cele 7 minuni ale lumii: Acropole.



     Daca alegi sa petreci un city break in Atena, atunci trebuie sa vezi aceasta colina fortificata ce adaposteste mai multe temple antice, inclusiv Panteonul – templul construit in onoarea zeitei Atena. Desigur, nu este singurul obiectiv turistic. Daca ai vizitat Templul lui Zeus si Templul lui Dionysos, ambele aflate pe Acropole, atunci opreste-te in Plaka, un cartier aflat la poalele colinei, cu stradute inguste si cladiri neo-clasice. Cafenele in aer liber, strazi de tip labirint, restaurante cu specific traditional si artisti stradali care mai de care mai talentati iti vor incanta privirea.
   Tot Atena este orasul in care a luat nastere teatrul si Jocurile Olimpice. Asadar, in timpul unui city break in Atena nu poti rata Stadionul Panatenaic. Construit in anii 330 i.e.n., stadionul adapostea jocurile in cinstea zeitei Atena, jocuri care se desfasurau o data la patru ani. Traditia s-a pastrat si astazi. S-a schimbat numai locul de desfasurare al jocurilor. Originea lor insa nu trebuie uitata sau ignorata, motiv pentru care va recomandam sa treceti acest obiectiv turistic pe lista ta.
    Desigur, ar fi multe de spus despre Casa Zeilor Antici, dar si mai multe de descoperit. Simte-te invitat sa rezervi un city break in Atena si sa te delectezi alaturi de ea sau el timp de cateva zile intr-un oras mitic, savuros din punct de vedere al preparatelor culinare, dar care va poate oferi in acelasi timp o experienta culturala completa. Si nu uita: un city break este oricand bine venit pentru cei care isi doresc sa alunge stresul si agitatia de zi cu zi.


9 comments

  1. Recunosc ca eu sunt adepta planuitului in avans chiar si cu cateva luni, nu ma prea caracterizeaza spontaneitatea ins adaca ar veni sotul si mi-ar face o astfel de surpriza nu as da inapoi ;)

    ReplyDelete
  2. Vacantele spontane au si ele farmecul lor, insa eu le prefe pe cele organizate in detaliu, de genul city break-urilor! :D

    ReplyDelete
  3. Eu cred ca vacantele spontane sunt cele mai distractive.

    ReplyDelete
  4. Majoritatea sunt spontane pentru ca ne place să plecam cand simtim.

    ReplyDelete
  5. Mie mi-ar placea foarte mult o vacanta spontana, doar sa dispar pentru cateva zile si sa uit de probleme si griji.

    ReplyDelete
  6. Ma tenteaza si pe mine un zbor catre Atena deoarece am gasit in august un pret incredibil la aceste calatorii.

    ReplyDelete
  7. Iubesc vacantele de tip city break! Daca ar fi posibil, as fi numai intr-o vacanta!

    ReplyDelete
  8. Mi-am propus sa cotrobai toata Romania! Am avut o mare supriza sa descopar ca mica noastra tara este plina de destinatii turistice care iti taie rasuflarea! Odata cu decizia asta am dat peste un site https://www.romanian-journeys.com/ .De aici ma inspir pentru noi destinatii :D Poate ajuta pe cineva, va incurajez sa explorati Romania!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ai dreptate. Ne grabim sa vizitam alte tari cand noi nici nu am fost pe meleagurile noastre.

      Delete