Review carte | Puterea gandului

  Hello! Bine v-am regasit pe blogul meu.

   Astazi vreau sa va povestesc despre "Puterea gandului" scrisa de Milton Cameron, o carte ce are menirea de a va invata sa fiti mai fericiti, mai impliniti.



   Sunt fana a cartilor de dezvoltare personala, v-am povestit in nenumarate randuri cat de mult m-au ajutat sa imi schimb perceptia asupra vietii si m-au transformat dintr-o persoana realista pesimista, intr-o persoana care crede pana in ultimul moment.

📕 Cartea o gasiti pe site-ul Libris, in editie necartonata, la pretul de 17.95 lei.


Puterea gandului - Milton Cameron





   Continutul cartii este bine structurat, cu multe capitole si subcapitole, de aceea as indrazni sa spun ca este o lectura usoara, ideala pentru cartea de pe noptiera.
Dupa cum sugereaza si titlul, ideea principala a cartii este despre puterea gandului, puterea subconstientului.

   In prima parte a cartii, in Analiza gandurilor, veti regasi foarte multe ganduri formulate eronat care, nu numai ca atrag lucrurile rele care ni se intampla, insa le si intretin.
Amintesc cateva dintre aceste ganduri:

☙ Viata e grea ...

☙ Nu am niciodata destui bani ...

☙ Sunt ghinionist din fire ...

☙ Sunt mereu obosit ... 

  Prin ajutorul tehnicilor mentionate in carte, dar mai ales al exercitiilor, veti reusi sa va schimbati gandirea, in consecinta si calitatea vietii.

   Autorul a scris despre importanta si rolul subconstientului, despre cum putem sa il "pacalim" sa functioneze in favoarea noastra folosind doar gandirea pozitiva, caci noi suntem "stapani pe gandurile noastre, pe evolutia noastra".

   Un alt capitol de interes major este Atragerea prosperitatii.  Cu totii ne dorim o situatie financiara buna si acest lucru se obtine prin multa munca, decizii corecte si perspectiva, dar si gandirea cantareste mult in aceasta balanta.

☙  "Este necesar sa credeti in voi insiva si in posibilitatea de a obtine ceea ce doriti.☙ 

   Aceasta este maxima pe care am extras-o din carte o voi folosi ca un memento, ori de cate ori ma bate vreun gand negru. Cuvantul cheie este "constanta". Nu ajuta sa fii optimist pentru o zi sau doua, doar stiti zicala "cu o floare nu se face primavara"; fiind constant in gandire, veti simti rezultatul unei gandiri pozitive.

De ce si cand ar trebui sa citesti Puterea gandului?

  Desi este o lectura usoara, aceasta carte nu va va fi de folos daca nu sunteti inca decisi sa faceti o schimbare in viata voastra. Primul pas in citirea acestei carti, este sa aveti dorinta de a invata ceva din ea. Acest tip de gandire este pentru toata lumea, insa doar o putina parte il accepta si il abordeaza.
Asadar, daca ati analizat bine situatia in care va aflati si considerati ca va doriti ceva mai multa fericire si bunastare, aveti dorinta de a face o schimbare psihica radicala, atunci aceasta carte va fi de mare ajutor.

______________________________________________________
Puterea gandului - Milton Cameron, 187 pagini


19 comments

  1. M-ai facut sa ma hotarasc sa-mi cumpar aceasta carte.

    ReplyDelete
  2. Si mie imi plac cartile de dezvoltare personala si iti multumesc mult pentru recomandare.

    ReplyDelete
  3. Interesantă cartea, iti recomand si filmul The Secret ai multe de invatat si de acolo.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Multumesc,l-am vazut deja, este si carte. Secretul, de Rhonda Bhyrne. :D

      Delete
  4. Valeria Chertes05 May, 2018 17:28

    Multumim pentru aceasta minunata recenzie.

    ReplyDelete
  5. Ador cartile pe acest subiect, o trec pe lista clar.

    ReplyDelete
  6. Imi place genul asta de carte asa ca o pun pe wishlist. Am mai citit carti motivationale, si uneori chiar am aplicat cate ceva.

    ReplyDelete
  7. Inteleg rolul si necesitatea acestor carti dar nu sunt o persoana care sa rezoneze la ce au ele de oferit. Poate ca eu sunt problema si trebuie sa imi largesc orizonturile si felul de a gandi dar nu am putut niciodata sa ma aliniez in randul persoanelor foarte optimiste.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Te inteleg perfect. Asa eram si eu pana acum un an, insa de cand am citit cartea Secretul, de Rhonda Bhyrne si am aplicat cateva lucruri de acolo, viata mi s a schimbat total. Am obtinut, parca mai rapid lucrurile pe care mi le doream, iar drumul pana acolo nu mi s a mai parut atat de anevoios. Am invatat sa ma bucur de fiecare zi si sa cred cu tarie ca pot orice. Chiar te incurajez sa incerci sa adopti acest stil de viata. Nu ai nimic de pierdut. Incearca pentru o saptamana. :D

      Delete
  8. Cum spuneam, aceasta este genul meu de carte si chiar mi-o doresc!

    ReplyDelete
  9. Imi place ideea de pozitivism! Si eu cred ca ceea ce gandesti, aia atragi

    ReplyDelete
    Replies
    1. Cam asta este ideea. Happy thoughts, happy life!

      Delete
  10. E genul meu de carte si imi doresc sa o citesc

    ReplyDelete
  11. Mi se pare o carte din care oricine are ceva de invatat.

    ReplyDelete
  12. Cred ca as avea ce invata din ea. Am pus.o pe lista.

    ReplyDelete
  13. Nu prea sunt inclinata spre astfel de carti, dar iti multumesc pentru recomandare.

    ReplyDelete
  14. Pare o carte extrem de buna din care as avea numai de invatat

    ReplyDelete
  15. Obiectul nostru de activitate consta in comercializarea produselor naturiste avand o experienta de 10 ani in acest domeniu.
    Avem pentru dumneavoastra: suplimente nutritionale, siropuri, ceaiuri, produse apicole, de aromaterapie, cosmetice bio, alimente bio, parafarmaceutice etc, de la cei mai buni producatori.
    Scopul nostru este sa venim in intampinarea dumneavoastra si de aceea va oferim o paleta variata de produse pentru orice varsta si problema de sanatate.
    Cei 10 ani pe piata produselor naturiste ne-a adus o practica extrem de variata in avantajul sanatatii dumneavoastra.
    Alimentatia de astazi nu mai include tot necesarul de nutrienti pentru o activitate normala a organismului.
    Suplimentele pe care vi le oferim garanteaza o implinire a trebuintelor organismului dumneavoastra pentru a functiona in parametri optimi.
    Produsele oferite de industria farmaceutica si cea cosmetica sunt realizate in intregime in mod sintetic ceea ce determina efecte secundare variate, unele din ele extrem de riscante.
    Acestea nu se regasesc la folosirea preparatelor obtinute din compusi naturali.
    Ne-am dorit sa fim cat mai deschisi fata de clientii nostri, punandu-va la dispozitie consultanta de specialitate pentru realizarea unor retete dedicate in raport cu problemele dumneavoastra de sanatate.
    Vrem fidelizarea clientilor nostri prin oferte si discounturi.
    Oferta noastra capata un caracter inconfundabil prin asocierea produselor in pachete tematice pe afectiuni si la preturi promotionale.
    Credem ca oricine poate fi sanatos observand principiile alimentatiei integrale, ale remediilor naturiste, gandirii pozitive si unei vieti active.
    De aceea ne ghidam dupa motto-ul: "MEDICUL TRATEAZA INSA NATURA VINDECA".
    Prin articolele de blog din cadrul magazinului nostru electronic va punem la dispozitie sfaturi folositoare pentru sanatatea dumneavoastra.
    Va rugam sa ne contactati la telefon sau pe emailul magazinului pentru orice sfat ori recomandare.

    ReplyDelete