6 metode sa-ti imbunatatesti viata dupa divort


   Femeile se simt frustrate in momentul in care se finalizeaza divortul de omul cu care au impartit anii tineretii. Isi reproseaza o multime de lucruri atat lor, cat si fostului partener, incearca sa se gandeasca ca viata nu s-a sfarsit si ca pot sa o ia de la capat, dar, de cele mai multe ori, cad intr-o adanca depresie din care nu reusesc sa le scoata nici rudele, prietenii sau colegii de serviciu. Barbatii se pare ca depasesc mai repede momentul acesta, dar doamnele se lovesc de diverse probleme, unele chiar grave.

   Te confrunti cu o astfel de situatie, simti ca situatia ti-a scapat de sub control si ca nu vrei sa faci altceva decat sa stai in pat si sa plangi, sa-ti amintesti si sa regreti? Atunci ar fi bine sa afli ca totul are o rezolvare in aceasta viata si ca te poti pune pe picioare mai repede decat crezi, cu putina vointa, cu rabdare si cu dorinta de a socializa din nou, de a aduce noutatea in viata ta.



Iata cum iti imbunatatesti viata dupa divort:

1.   Primul lucru pe care l-ai facut dupa ce judecatorul a pronuntat divortul a fost sa sarbatoresti ca ai scapat de sotul care a calcat stramb sau care ti-a facut viata amara din alte motive, apoi te-ai retras in lumea ta, ai uitat de prieteni, de toate contactele sociale. Intr-adevar, exista o perioada de jelire dupa un astfel de moment din viata oricarei persoane, dar asta nu inseamna ca va dura vesnic. Iesi in lume si mergi la o intalnire cu prietenele, la un film, intr-o vizita etc.

2.    Daca ai copii, atunci situatia poate scapa de sub control din punct de vedere emotional pentru ca vei fi coplesita de griji legate de bani, de casa in care veti locui, de transportul la gradinita sau la scoala al copiilor, de babysitter-ul care se va ocupa de ei etc. Pentru a depasi starea de furie si de suparare nu e bine sa accepti sa locuiesti in continuare impreuna cu fostul sot pentru ca situatia ar putea scapa de sub control, asa ca vezi aici un loc potrivit pentru familia ta.

3.    Divortul este considerat un factor de stres extrem de mare pentru ca iti demonstreaza practic ca ai esuat in relatia ta, indiferent cine a fost vinovat. Trebuie insa sa intelegi ca nu este ceva gresit sa dai o sansa noua unei alte relatii de prietenie sau de iubire, ramane insa important sa lasi o perioada sa treaca peste despartire si peste golul lasat de aminitirile persoanei care ti-a stat alaturi.


       

4.    Plecarea intr-o vacanta departe de cotidian poate fi ideala pentru o persoana divortata, care vrea sa-si scoata din minte tot ceea ce s-a intamplat si sa se bucure de libertatea si independenta care vin imediat dupa pronuntarea divortului. Poti pleca intr-o vacanta intr-un colt exotic sau poti trage o fuga pana la munte sau mare. Nici nu conteaza locul, importante sunt doar relaxarea, meditatia, posibilitatea de a cunoaste noi oameni.

5.     Cand un divort nu implica si copiii, atunci situatia poate fi mai usor de manageriat din diferite considerente, dar mai ales ca noua viata poate fi reluata de la capat fara probleme si fara alte suferinte. Poti pleca chiar si din orasul care iti aduce aminte de fostul sot, cu care poate te-ai intalni la orice pas pe strada si ti-ar spori frustrarea. Tot ce trebuie sa faci este sa-ti gasesti un mic loc doar al tau, iar o garsoniera ar fi cea mai buna solutie, asa ca vezi site-ul https://www.cubicresidence.com/ unde poti gasi preturi accesibile pentru tine.

6.    Se intampla ca orice ai face dupa un divort sa nu te ajute deloc sa depasesti nemultumirea si problemele ivite, asa ca o solutie ar putea fi gasirea unui grup de suport care sa te sprijine sa iti intelegi sentimentele si sa vezi ca nu esti singura in aceasta ipostaza, ca mai sunt si altii care au reusit sa aiba o viata buna dupa divort. Un terapeut poate fi un alt ajutor in acest sens, asa ca incearca orice iti este la indemana si poate sa-ti ofere confort emotional.

   In concluzie, pentru a te vindeca complet dupa divort este important sa-ti gasesti o noua identitate, sa inveti sa locuiesti singura ca pe vremea studentiei, sa-ti faci prieteni noi, poate sa-ti cumperi o noua locuinta si sa mergi la un specialist.

GUEST POST

1 comments

  1. Multumesc pentru aceasta postare, aveam nevoie de asa ceva! Sunt divortata de jumatate de an deja si parca nu reusesc sa imi gasesc linistea... am o fetita de 6 ani, si tot ce fac fac pentru ea, chiar am inceput deja sa ii cumpar jucarii si jocuri educationale ca sa ii dezvolt abilitatile logice, creative (de pe https://artofplay.ro/ ,daca este cineva curios) si e adevarat ca pun fetita pe locul 1 insa asa mi se pare normal.. sper doar sa aiba o viata cat mai normala si linistita

    ReplyDelete