Spalarea corecta a pensulelor de machiaj

Pensulele de machiaj fac parte din machiajul nostru zilnic, iar datorita eficacitatii de care dau dovada, au devenit indispensabile, dar stiati ca ele trebuie curatate saptamanal?
Spalarea pensulelor ar trebui sa reprezinte o parte importanta din rutina voastra de ingrijire deoarece, atunci cand folositi pensulele, bucati de machiaj, ulei, mizerie, chiar si bacterii raman blocate in perii acestora. Nesplarea lor, poate avea consecinte precum pori incarcati si acnee.

Din fericire, spalarea pensulelor se realizeaza rapid si usor.
Daca doriti sa le spalati zilnic, puteti achizitiona un spray pentru curatare zilnica, acesta  de la Sephora este foarte laudat (daily brush cleaner) sau cel de la Ebelin, din DM. Cel de-al doilea costa in jur de 10-15 lei, in functie de oferta magazinului.







     Chiar daca folositi aceste produse, o data pe saptamana, e indicata curatarea in profunzime a pensulelor si puteti face asta utilizand un sampon delicat.

O sa aveti nevoie de:

🖌️ sampon delicat/de bebelusi

🖌️ chiuveta

🖌️ prosop

🖌️ optional: un bol

🖌️ optional: accesorii din silicon


Pasi de urmat:

🌟 Incepeti prin a umezi pensula sub un jet de apa calda, insa incercati sa umeziti doar perii, nu si partea superioara (acolo unde este lipiciul) sau manerul pensulei;

🌟 Daca va este mai comod, puteti folosi un bol, in care sa amestecati apa calduta cu putin sampon si sa inmuiati pensula acolo, sau puteti adauga putin sampon in palma;

🌟 Curatarea pensulei se face prin miscari circulare, in palma, sau utilizand o plansa de silicon;

🌟 Clatiti pensula sub jet de apa calduta si, in cazul in care nu este complet curata, resamponati;

🌟 Rearanjati apoi perii pensulei si lasati-o la uscat pe un prosop,  pe o suprafata plana;

Vedeti mai jos cum imi curat eu pensulele:



   Pentru a-mi usura munca, am achizitionat doua produse din silicon destinate curatirii pensulelor. Ambele produse sunt foarte utile, plansa mare o folosesc pentru pensulele de blush, bronzer si pudra, iar acel accesoriu care se aseamana unui ou, pentru pensulele mici, cele de corector, iluminator si fard. Produsul folosit in video este acest gel spumant demachiant.



Uscarea pensulelor pe o suprafata plana este o necesitate, in acest fel ne asiguram ca nu ajunge foarte multa apa catre maner, desi ideal ar fi uscarea cu perii in jos.



Cu acest articol, doresc sa imi anunt participarea la concursul lansat pe blogul Cosmeticopedia: http://www.cosmeticopedia.ro/concurs-dedicat-bloggeritelor-de-beauty/  . Daca inca nu o urmariti pe Georgia, va invit sa o faceti, pe blogul ei veti gasi foarte multe articole despre stil de viata, ingrijire, manichiuri si in special machiaje. 

Voi cum va spalati pensulele? Ce produse folositi?






15 comments

  1. Eu le spal cu sapun de bebelusi.

    ReplyDelete
  2. Inainte amestecam sampon de bebelusi cu balsam de par, acum nu ma mai complic, folosescce am la indemana, sapun lichid sau sampon. Am si eu un dispozitiv de spalare din silicon si le usuc pe calorifer( nu pentru caldura, ci suport). Acum ca e iarna le pun pe masa.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Interesanta ideea de a usca pe calorifer, pentru ca acolo se si pot scurge bine. O sa tin minte.

      Delete
  3. Eu am avut produsele de la Malika , dar prefer sa le spala foarte cu apă și săpun.

    ReplyDelete
  4. De unde ti-ai luat planseta aia mare ? Duminica am spalat si eu pensulicile... :) dar cu balsam de par, si o soluție de la Flormar

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ambele le am achizitionat de pe ebay. In general, se gasesc pe siteurile chinezesti. "silicone brush cleaner" asa gasesti accesoriul mai mare, iar ala mic, "egg brush cleaner". Cred ca dupa acesti termeni, vei gasi ce ai nevoie.

      Delete
  5. Eu folosesc sampon, in general ceva pentru volum, pentru ca acela mi se pare ca are o putere de curatare mai mare.

    ReplyDelete
  6. Am sarit peste aceasta operatie cu produse dedicate, le spal cu apa si sapun lichid, dar normal.

    ReplyDelete
  7. Recunosc ca habar nu aveam cum se intretin pensulele de machiaj. Multumesc pentru informatii!

    ReplyDelete
  8. Salut!Eu le spal cu Ecogel pentru viselă(Germani)

    ReplyDelete
  9. Mult succes! Interesanta metoda ta. Eu nu folosesc pensule decat la aplicarea fardului de obraz, dar si atunci mai curand folosesc degetele.

    ReplyDelete
  10. Eu le spal cu ce nimeresc. Sapun lichid, de cele mai multe ori.

    ReplyDelete
  11. Eu le spal cu sapun lichid cand am mai mult timp liber sau cu solutia de la ebelin atunci cand sunt pe fuga

    ReplyDelete