Cum asiguri curatenia perfecta in pensiunea ta

O astfel de afacere inseamna mai presus de toate clienti multumiti, care isi vor dori sa se reintoarca de cate ori au ocazia pentru a petrece clipe minunate intr-un loc de vis. Desigur, sunt importante privelistea fabuloasa, omenia gazdelor, mancarea savuroasa si diversele activitati pe care le pot desfasura turistii in aer liber, dar un rol extrem de important o are curatenia perfecta in care trebuie cazati acestia. 

Exista foarte multi carcotasi care de abia asteapta sa se declare nemultumiti si sa ofere recenzii negative, asa ca un manager de pensiune trebuie sa isi dea tot interesul pentru ca localul sa arate spectaculos, fara praf, pete sau microorganisme care ar pune in pericol sanatatea clientilor sai. Pentru inceput el trebuie sa angajeze personal capabil, profesionist, care sa cunoasca toate secretele utile pentru o curatenie ideala.


Iata cateva trucuri de stiut pentru o curatenie corecta:

·         Carpele de sters cu microfibra si solutii eco sunt ideale pentru a transforma orice baie intr-o zona perfect igienizata. In cateva minute, totul va straluci!
·         Toaleta trebuie spalata si stearsa in fiecare zi sau si mai des daca se impune, astfel incat va fi nevoie de un detergent special, care reuseste sa curete bine si sa omoare toti microbii. Cu un simplu click aici se poate gasi un produs de calitate superioara!
·         In baie, uscatorul de maini trebuie sters de praf si pete in fiecare zi cu anumiti detergenti sau cu spirt. Un astfel de produs poate fi usor achizitionat de pe site-ul https://www.sanito.ro/uscatoare-maini, la pret excelent, astfel incat conditiile oferite turistilor sa fie cele mai bune.
·         Prosoapele de hartie par usor de folosit si de aruncat, dar sunt ineficiente cand vine vorba despre curatenie pentru ca lasa urme, chiar praf si sunt si destul de scumpe.
·         Inainte de a fi folosit mopul pentru a spala podelele din camera si din baie este important sa se aspire
foarte bine totul si sa se stearga de praf piesele de mobilier, perdelele si draperiile sau alte locuri in care s-ar putea ascunde fire de praf.


·         Produsele de curatat au un timp anume pentru a actiona foarte bine si a sterge petele inestetice, asadar se va avea grija de acest aspect.
·         O menajera care face curat trebuie sa aiba toate produsele la indemana, astfel incat ii va fi utila o simpla galeata ce va ascunde toate aceste obiecte necesare sau un dispozitiv pe roti care poate fi impins usor in toate camerele unde va face curat.
·         Se vor debarasa scrumierele, sacii din cosurile de gunoi si se vor pune unii noi.
·         Se vor desface paturile, se strang lenjeriile, prosoapele de baie si se vor inlocui cu altele noi dupa ce turistul pleaca pentru a-i intampina pe ceilalti in conditii perfecte.
·         Se dezinfecteaza cu substante adecvate intrerupatoarele, telefonul si clantele usilor din fiecare camera.
·         Geamurile se deschid la inceputul curateniei si aerul de afara trebuie lasat sa intre. Acolo unde nu se deschid – exista pensiuni unde ferestrele sunt blocate din diferite motive – se va da drumul la aerul conditionat.

     In concluzie, curatenia stralucitoare dintr-o pensiune poate fi cel mai bun motiv pentru un turist sa se intoarca iar si iar in acest mediu, sa-l recomande altor prieteni interesati si ei sa se bucure de astfel de conditii sanatoase. 

11 comments

  1. Curatenia este importanta peste tot... :)

    ReplyDelete
  2. Curatenia este cel mai important aspect in orice incepere asa ca trebuie sa ii acordam o atentie sporita.

    ReplyDelete
  3. Curatenia este cel important aspect, mereu sunt atenta la detalii.

    ReplyDelete
  4. Foarte importante aceste aspecte. Tin minte ca am mers acum vreo cativa ani si ne-am cazat la o pensiune, in zona de munte, pe timp de toamna.Nu aveau conditii, nu apa calda, nu caldura, nu curatenie cum trebuie iar a doua zi am plecat cu toate ca voiam sa stam mai multe zile.

    ReplyDelete
  5. Wow, nu stiam ca sunt atat de multe lucruri de care trebuie sa ai grija atunci cand ai o pensiune.

    ReplyDelete
  6. Daca te vei simti confortabil si in siguranta, sigur vei reveni intr-un astfel de loc.

    ReplyDelete
  7. sfaturi bune si pentru acasa!
    mi-ar placea sa am o pensiune, chiar daca este greu!

    ReplyDelete
  8. Eu ador acele uscatoare de maini! La orice local apreciez mult curatenia, spune multe.

    ReplyDelete
  9. Uscatorul de maini nu prea e curatat asa cum trebuie nicaieri. Sunt multi care il cumpara si uita de el. Din acest motiv aleg sa nu-l folosesc niciodata.

    ReplyDelete
  10. Foarte utile aceste sfaturi, pe cateva dintre ele le stiam & aplicam deja. Cat despre uscatoarele de maini si dezinfectarea clantelor de la usi - nu sunt sigura ca se tine cont de aceste aspecte la hotelurile de la noi :(

    ReplyDelete
  11. Snt cateva pensiuni care ar trebui sa se documenteze din acest articol si chiar sa ia masuri

    ReplyDelete