Zambet, incredere, fericire, frumusete

"Frumusetea vine din interior", spune un vechi proverb, insa oare te poti simti frumoasa cand nu poti zambi cu incredere?
    Este foarte usor ca increderea sa ne fie "stirbita" de problemele de dantura, sa nu te mai simti ca si cum ai fi tu in totalitate. Nesiguranta aceasta o putem observa pe chipurile multor persoane, iar singurul lucru pe care il putem face pentru a evita aceasta situatie, este sa vizitam periodic (o data la 6 luni) medicul dentist.

Cum putem preveni problemele de sanatate orala?

Cea mai importanta masura impotriva problemelor dentare este igiena orala buna:

🔸 perierea dintilor, macar de doua ori pe zi, ajuta la indepartarea resturilor de hrana care pot avea ca rezultat formarea cariilor;

🔸 igienizarea cavitatii bucale cu ajutorul apei de gura;

🔸 folosirea atei dentare pentru a curata spatiul dintre dinti;

🔸 prevenirea gingivitei se face cu ajutorul detartrajului; aceasta procedura este recomandata o data la 6 luni;


🔸 albirea dintilor ar trebui facuta doar profesional, sunt consecinte majore utilizarii incorecte a gelurilor sau pudrelor de albire;

🔸 periajul dentar profesional este o masura de preventie ce vine in completarea igienei orale aplicate acasa, prin acest procedeu se indeparteaza placa bacteriana veche si poate corecta unele colorari superficiale;

    Zambetele perfecte sunt fie rezultatul muncii unui medic dentist, fie mostenire genetica. In primul caz, pacientul poate beneficia de o gama larga de servicii ce ajuta la obtinerea rezultatului dorit. Dintre ele amintim:

🔸 plombarea dintilor si a maselelor;
🔸 albirea dintilor;
🔸 implant dentar;
🔸 air flow dentar;
🔸 bonus: bijuterii dentare;


    Un zambet frumos inseamna o dantura curata, perfect igienizata, fara urme de carii si discolorari dentare. Albirea dintilor este ideala pentru a indeparta pigmentatia dintilor, insa de cele mai multe ori, persoanele care apeleaza la acest procedeu, o fac din motive estetice: obtinerea unei danturi de un alb imaculat. Desi multi ani, albirea dintilor a fost blamata pentru deterioarea danturii, medicii dentisti ne asigura ca metodele folosite doar albesc dentina, integritatea smaltului ramanand intacta.

Exista trei modalitati de albire:
- albirea cu ajutorul gutierei si al gelului profesional;
- albirea cu acceleratori de albire;
- albirea cu pudra de bicarbonat;

    Implantul dentar, desi costisitor, reprezinta un element cheie in procesul de refacere al danturii. Avantajele alegerii unui implant dentar sunt multe, cel mai important fiind faptul ca un implant se integreaza in sistemul osos, redandu-i astfel sarcina naturala a osului. De asemenea, lucrarea se face local si nu depinde de dintii invecinati, astfel niciun alt dinte nu va fi slefuit.
Implantul dentar nu se simte ca un corp strain si indeplineste cu succes functiile unui dinte natural.

    Airflow-ul se numara printre cele mai recente descoperiri in materie de tehnologie dentara, acesta curata si netezeste suprafata dentara utilizand un dispozitiv ce contine apa si particule de bicarbonat de sodiu. Procedura se face dupa detartraj si periaj dentar. Principalele avantaje sunt: indepartarea petelor superficiale si reducerea sensibilitatii dentare prin umplerea defectelor mici de smalt cu particulele fine din airflow.

    Bijuteriile dentare au fost un must have prin anii 90 si au revenit in forta prin 2016. Aceste mici accesorii, se lipesc pe unul sau mai multi dinti, iar rezultatul este unul sclipitor. Pink, Katy Perry, Miley Cyrus si Rihanna, sunt doar cateva din vedetele internationale care au imbratisat acest trend chiar si in 2017. Metoda de aplicare este nedureroasa, extrem de simpla si consta in lipirea accesoriului pe dinte cu ajutorul unui adeziv special.

   Tehnologia stomatologica avanseaza intr-un ritm alert, ceea ce inseamna ca in viitor vom avea mai multe solutii la problemele noastre dentare. Medicii invata zi de zi proceduri noi, studiaza ustensilele noi pe piata si incearca intotdeauna sa ne ofere servicii calitate. Noi, pacientii, trebuie doar sa ii vizitam o data la 6 luni si sa incercam sa gasim medicul dentist care se potriveste perfect cerintelor noastre.  Nu uitati, mancati, periati, repetati! 👍



8 comments

  1. Nu am folosit niciodata produse minune care promit albirea dintilor. Singurul lucru pe care il mai fac, cate un periaj cu bicarbonat de sodiu.As apela la o albire a danturii intr-un cabinet stomatologic.

    ReplyDelete
  2. Din pacate albirea profesionala nu e pt mine, am dintii prea sensibili. incerc totusi pe leacuri babasti

    ReplyDelete
  3. Oh...cand este vorba de stomatolog...e o lunga poveste in ceea ce ma priveste.

    ReplyDelete
  4. Imi amintesc ce teama aveam de stomatolog cand eram copil...Acum mi-am invatat fiica cat de important este sa mergem la control, sa ne vada doctorul dintisorii!

    ReplyDelete
  5. Cu niciun chip nu poți zâmbi, chiar de „frumusețea are chipul tău”, atunci când dantura nu e în regulă. Am văzut persoane care se fereau să zâmbească ori puneau mâna ca să mascheze dinții. Frica de dentist trebuie înfrântă și problemele prevenite/rezolvate din timp, ca să nu ajungem să ne ascundem bucuria de a râde cu poftă.

    ReplyDelete
  6. Ma bucur ca nu am nevoie de implant, insa nu pot sa zic acelasi lucru si despre albire. Tot timpul este loc de mai bine si eu nu sunt posesoarea celei mai albe danturi. Multumesc de sfaturi

    ReplyDelete
  7. Bijuterii denrtare nu mi-as mai pune, la anii mei, dar un implant, doua, ar fi necesare.

    ReplyDelete
  8. Sincera sa fiu, bijuteriile dentare nu m-au atras niciodata :) Cat despre albirea dintilor - mereu a fost pe agenda mea. Am testat acum ceva timp acel kit de albire de la iWhite 2 (prin intermediul BUZZStore), insa foloseam cu frica acele benzi. Am fost putin ingrijorata ca deja aveam dintii sensibili si m gandeam sa nu fac mai rau. Le-am folosit la distanta de o saptamana- chiar 2 fiecare si am vazut cateva imbunatatiri. Pe termen scurt, aplicate de vreo 3 ori e ok, insa pe termen lung nu :(

    ReplyDelete