Afla 3 modalitati UTILE prin care poti avea grija de masina ta!

Masina ta este unul dintre bunurile pe care iti doresti sa le pastrezi in cea mai buna stare, pentru ca este extrem de utila atunci cand iti doresti sa ajungi rapid undeva, dar si in situatiile cand deplasarea cu mijloacele de transport in comun nu iti este la indemana. Daca vrei sa afli cum iti poti ingriji masina, citeste, in continuare, cateva sfaturi utile cu privire la ceea ce poti face.
Iata cum sa ai grija de masina ta:


1. Foloseste antigel!
Antigelul este un produs esential atunci cand vine vorba de functionarea perfecta a masinii tale, pentru ca ii protejeaza motorul impotriva supraincalzirii, a inghetului si a coroziunii. Astfel, nu trebuie sa neglijezi acest aspect extrem de important, daca vrei ca masina ta sa fie in regula. De exemplu, poti gasi antigel G12 chiar aici, ca sa iti protejezi masina asa cum trebuie. De asemenea, ai grija ca antigelul pe care il folosesti sa se potriveasca cu materialele si componentele ce alcatuiesc motorul, pentru ca acesta actioneaza la fel ca uleiul si, daca este unul neadecvat, va avea efecte negative si va distruge circuitul motorului.


  1. Fa-ti asigurare!
O asigurare de masina te poate scuti de foarte multe neplaceri, deoarece, atunci cand intampini probleme, stii ca masina ta va fi in cea mai buna stare datorita asigurarii. De exemplu, daca te afli in vacanta si se intampla ca motorul automobilului tau sa se defecteze, exista asigurari care iti pun la dispozitie servicii pentru a te putea intoarce acasa in siguranta si a-ti repara masina pe loc sau intr-o perioada scurta de timp, toate cheltuielile fiind acoperite de compania asiguratoare, in baza contractului. Astfel, merita sa ai o asigurare la masina, pentru ca, in acest fel, te asiguri ca orice s-ar intampla cu masina ta, vei avea posibilitatea de a o repara, fara sa mai suporti costuri suplimentare.


  1. Curata-ti masina periodic!
O masina curata este la fel ca o casa curata. Astfel, daca iti cureti masina cel putin o data pe luna, ii protejezi, in primul rand, interiorul si exteriorul de murdaria care se poate aduna pe zi ce trece, creezi un mediul placut si igienic cu care intri in contact, atunci cand ai nevoie sa ajungi la o anumita destinatie.
De asemenea, eviti momentele jenante, atunci cand conduci pe cineva cu masina. Praful si murdaria se strang inevitabil, mai ales atunci cand transporti anumite materiale cu masina ta, insa trebuie sa ai grija sa o cureti periodic, atat in interior, cat si pe exterior, ca aceasta sa nu se uzeze prematur din cauza neglijentei.


Acum ca ai aflat ce poti face pentru a-ti pastra masina in cea mai buna stare, pune in aplicare aceste sfaturi si bucura-te de toate avantajele pe care ti le ofera automobilul tau.

9 comments

  1. Este important sa avem grija de masina noastra, altfel se va strica si nu ne dorim asta. Asigurarea este extrem de importanta si trebuie facuta mereu pentru a fi in regula. Si curatenia in masina este la fel de importanta ca cea din casa, trebuie sa arate bine pentru a ne simtim comfortabil ori de cate ori o folosim.

    ReplyDelete
  2. Presupun ca posesorii de masini, si in general acestia tin la masinile lor, ar trebui sa stie aceste lucruri elementare dupa parerea mea. Daca nu le stiu, ar trebui sa le citeasca si sa ia aminte. Eu nu am masina, deci...

    ReplyDelete
  3. Sunt trei aspecte esentiale de care trebuie sa tii cont pentru a avea grija de masina ta. Masina, pentru sotul meu,este al treilea copil al lui :)))

    ReplyDelete
  4. Eu si cu masinile suntem doua linii paralele, da mi sa to rezolv o ecuatie grea sau o reactie chimica, decat sa vorbesc despre masini 😁😂

    ReplyDelete
  5. Femeile si masinile necesita bani, oricine ce ar zice. Al meu e super zelos cand vine vorba de masinuta lui. Ma rog, a noastra :-D Cum caraie un pic, cum scartaie pe undeva, gata...o duce la mecanic! Nu cumva sa... :-)))

    ReplyDelete
  6. Toti ne iubim masinile pentru ca de cate ori avem nevoie ele ne duc catre locatiile dorite, dar pentru aceasta si noi trebuie sa le acordam macar un minim de ingrijire.

    ReplyDelete
  7. Sunt foooarte mandra de masina pe care o am, mi-o doream atat de mult...asa ca am grija de ea ca de ochii din cap :))) serios! :D

    ReplyDelete
  8. Dintre toate cele mentionate de tine, se mai intampla sa imi fac asigurare. De restul lucrurilor se ocupa sotul si nici nu vreau sa-mi bag prea mult nasul. Il las pe el sa preia initiativa

    ReplyDelete
  9. La partea asta se ocupa numai sotul, mie imi place doar sa conduc :)

    ReplyDelete