Turbolider sau echipa de profesionisti care a dezlegat misterul


   Acest articol nu prea se incadreaza in tiparul de articole cu care v-am obisnuit, dar nu pot sa nu scriu ca sa mi exprim multumirea, caci misterul care invaluia motorul dragii noastre masinute a fost rezolvat, si nu, nu a fost nevoie sa-l chem pe Scooby Doo cu echipa lui, ci am gasit in sfarsit o echipa de mecanici profesionisti, care au rezolvat, cap-coada, toate problemele pe care le avea masina noastra. Ca sa intelegeti despre ce vorbesc, o sa incerc sa explic pe larg situatia.

   Cu totii stim ca o masina, pe langa beneficii, aduce de la sine si cateva sacrificii. Oricat de mult ai grija de masina, este imposibil sa mearga totul ca la carte si sa nu se strice, ocazional. ceva la ea. Fie ca schimbi periodic consumabilele, fie ca repari una alta, cert este ca un posesor de autoturism are cheltuieli in plus fata de un pieton. 

   Cazul nostru a fost unul fericit, pana acum cativa ani. Gandindu-ma la anii ce au trecut, pot afirma cu tarie ca Volsi (caci asa e botezata), a fost o masina buna. Nu-mi amintesc sa fi avut nevoie de reparatii majore, asa ca nu pot spune ca nu ma asteptam sa inceapa sa aiba nevoie de "ingrijiri medicale". Acum ceva timp s-a stricat turbina si apoi a inceput sa se auda un zgomot puternic de sub capota. Cum era normal, am apelat la toate service-urile auto pe care le cunosteam, am fost inclusiv in orasul natal si nimeni, absolut nimeni, nu a stiut sa ne zica cu exactitate ce are masina. Au fost cateva speculatii si cateva sfaturi, cum ar fi: "Vinde masina si ia-ti alta!" urmat apoi de "ti-o cumpar eu" sau "Mai bine cumpara un motor nou", ori "Poate fi de la ..., sau de la ..., dar nu stim sigur, trebuie sa o demontam" si chiar daca faceau o verificare mai amanuntita, tot nu garantau ca vor sti ce e in neregula cu ea. 
   
   A trecut ceva timp si sincer, ne luasem deja gandul de la repararea ei in viitorul apropiat, ne-am zis ca vom mai incerca in momentul in care vom avea economii in valoare de 2000-3000 de euro, caci cam atat ne-au spus ca ne vor costa reparatiile. Trebuie sa mentionez ca vanzarea masinii era de neconceput deoarece are o mare valoare sentimentala si oricum este o masina buna.


  Intr-una din zile, am observat pagina de facebook a unui nou service auto, "Turbolider" si, dupa ce am cercetat intens toate informatiile de pe site si pagina lor oficiala, l-am trimis pe sotul meu sa faca o diagnoza. Nu m-am asteptat la vreo minune, am zis ca iar ni se va face un pret exorbitant sau vom primi cateva raspunsuri generale si evazive. Asta a fost prima diagnoza care a avut ca rezultat un diagnostic: "turbina trebuie reconditionata iar zgomotul se aude de la motor, mai exact axul de distributie". Acela a fost momentul in care mi-am dat seama ca vorbesc in sfarsit cu niste oameni profesionisti si bine pregatiti, si tot atunci am decis ca nu mai am de ce sa aman repararea masinii.

   Eu sunt o persoana sceptica si nu mai cred de mult in onestitatea oamenilor, mai ales cand mi se spune ceva si eu nu vad cu ochii mei acel ceva. Ceea ce mi-a placut foarte mult la echipa Turbolider, este ca au comunicat in permanenta cu noi pe Viber si au trimis poze cu toate piesele pe care le-au schimbat, ne-au explicat calm si pe intelesul nostru (al unor persoane care au cunostinte mai mult decat minime de mecanica), nu mai spun ca intreaga reparatie ne-a costat mai putin de jumatate fata de cat ne-au spus alte service-uri, de asemenea, pretul diagnozei este cel mai mic pe care l-am vazut pana acum si mi se pare un lucru foarte bine gandit. Cel putin, asta a fost primul motiv pentru care am ales sa merg la ei, la urma urmei pierdeam doar 100 de lei, in cazul in care nu imi convenea pretul reparatiilor.
 
   Acum, la cateva saptamani de la repararea masinii, tot multumita ma declar si nu pot exprima in cuvinte ce bucurie ma cuprinde de fiecare data cand merg cu masina. Cu ajutorul echipei Turbolider, am schimbat turbina, rezolvat problemele motorului prin inlocuirea axului de distributie, au schimbat uleiul si tot felul de piese care habar nu am ce sunt, dar pot vedea clar cat de avariate erau. Nu o sa va plictisesc cu foarte multe poze dar o sa va arat cateva, ca sa va faceti o idee cam cat de grava era situatia bietei masini.













    Ca sa va usurez cautarile. o sa va spun cateva lucruri pe care eu le-am citit si le-am observat despre cei de la Turbolider:

- au o experienta de peste 3 ani in domeniul reconditionarii turbinelor si 5 ani in service auto:
- service-ul detine echipament modern care nu poate decat sa usureze reparatia masinii tale;
- au program chiar si sambata, de la 8:30 pana la 14:00;
- veti sti in permanenta de ce si ce s-a schimbat la masina voastra, ba mai mult veti vedea poze cu piesele schimbate si, tot ei, iti vor explica de ce a fost necesara inlocuirea acelor piese;
- veti sti de la inceput toate costurile reparatiilor si sub nicio forma nu vor schimba ceva fara sa ceara acordul vostru;
- preturile lor mi se par mai mici decat la alte service-uri si costul final nu a fost mult mai mare decat cel preconizat, desi au aparut situatii neprevazute;







   Pe ei ii gasiti online: pe facebook (Turbolider) si site (Turbolider.ro), iar fizic la service-ul de pe strada Aurel Vlaicu, 77. Puneti pe GPS locatia si cu siguranta masina va duce singura acolo, caci cu totii ne dorim ce e mai bun pentru noi.







2 comments

  1. Povestea incepe, cu un subaru wrx, avand urmatoarele probleme, turbo a picat am mers la turbolider pt reparatie, constat dupa scurt timp de la reparatie cam aceleasi semne, baietii nu au curatat admisia si iar a picat turbo, frumos facut pe garantie dinou nu stiu cat de bine a curatat ei, dupa ceva timp pica motorul, aici problema si mai mare investesc la ei 8000 lei rectificare chiuloase, cu cateva piese de la ei zic ca au fost pe original cine stie daca nu sta langa ei nimeni fiind urmatoarele, kit distributie, 2 axe cu came o biela si cateva garnituri de motor ce eu nu le gasisem pe original + antigel, ulei si alte solutii si paste pt motor+ manopera 5000 lei, avand in vedere aflu dupa la reprezentanta brasov costa 3500 si umbla, schimba ce vrei tu la motor, asa apoi restul si marea majoritate de piese aduse de mine pe original 5000 de lei aici se include viblochen cuzineti segmenti 2 axe cu came garnituri motor marea majoritate si suruburi chiuloasa si motor si la ridicarea masini cand aflu colosalele sume constat ca imi da suruburile inapoi pe motiv ca sunt prea lungi ba nene erau pe original ce naiba dar infine, dupa nici 2 ani buf consuma apa zic ce naiba, merg la turbo lider inapoi constat un furtumas montatbgresit de ei lasat dea moaca sa roada pe planetara intre timp am explicat ca am constatat ca aveam reziduri pe capace la radiator si vas turbo culoare antigel schimbata bule pe instalatie nu ca e de la furtun ee nu zau ca apoi aldoilea buf defapt erau garnituri de chiuloasa sigur nici rectificate posibil cum trebuiau sa fie, merg la reprezentanta brasov constat distributie pusa ca naiba si rectificari cu flexul pe anuminte role de numai ei stiu de ce si prin anumite zone, filete distruse, dinti la role lezati, apoi se desface mai adanc garnituri inventate, apa ajunsa pe cilindru, intr-un final iar batai de cap dupa nici 2 ani si 26000 de km cu motor si turbo refacut la asa zisul renumit service turbolider care nu l-as recomanda la cei mai mari dusmani fereasca Dumnezeu sa ajungeti pe mana lor ca au niste facturi umflate de nici reprezentata nu reuseste, feritiva daca nu aveti ce face cu banii.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Imi pare rau, abia acum am citit comentariul.

      Nici nu stiu ce raspuns sa dau. Imi pare rau ca nu ai fost multumit de serviciile lor, iar in apararea mea, vreau sa zic ca acest articol a fost scris in 2016. Ei erau noi pe piata si cu mult chef de munca. Preturile, da, erau destul de mari si atunci, insa pentru noi chiar au facut minuni cu passatul. E adevarat ca mai tarziu, si noi am mai avut experiente mai putin placute, insa eu nu am mai fost implicata in aceste situatii, refuzand sa tot aud de costurile exagerate pe care le avea sotul cu un BMW. Intre timp, am tot incercat diferite service-uri, parca nu mai gasesti pe cineva sa iti zica imediat care e problema ... toti merg la ghici si schimba 30 de piese, ca la final sa se caleasca motorul. (alta patanie de a noastra). Am ajuns la concluzia ca cea mai buna solutie ramane achizitionarea de masini electrice, astfel ai cat mai putin de reparat. Momentan ne am luat un hybrid mai nou si sa speram ca nu ajungem curand la service uri.
      Daca gasesti un service bun, chiar te rog sa revii sa il recomanzi, suntem si noi in cautare.
      Multumim.

      Delete