Achizitia de draperii si perdele, chin sau placere?

   Odata cu mutarea in noua casa, a aparut si o problema, achizitia perdelelor si a draperiilor. Desi sotul meu este rezervat in alegerile pe care le fac pentru casa, de aceasta data a fost foarte implicat. Atat de implicat incat mi-am dat seama cat de diferite sunt gusturile noastre in materie de perdele si draperii. 😂

  A fost foarte greu sa gasim ceva pe placul amandurora, mai ales ca el voia sa le luam repede, pentru a crea odata sentimenul acela de intimitate, iar eu, o fire mai rabdatoare si mai ales cercetatoare, mi-as fi dorit sa stau cateva zile sa analizez ofertele, preturile, sa caut mai multe modele, sa ma gandesc care se potrivesc cel mai bine cu viitoarele achizitii. Asadar, am achizitionat deja toate perdelele si draperiile, inafara de cea de la bucatarie, care va fi doar alegerea mea. 😈

  Deoarece am ales mobila de culoarea crem, as dori ca si perdeaua/draperia sa fie cumva in aceste nuante, insa sa fie feminina, cu imprimeu floral. Am decis sa ma uit si online, si am descoperit acest site, Roman shade style, care vinde tot felul de draperii, perdele, jaluzele, din toate materialele posibile: bambus, aluminiu, imitatie lemn, material textil. Draperiile si perdelele pot fi transparente sau opace/blackout, iar modelele din care puteti alege, sunt si ele numeroase.

   Mie mi-a atras atentia un tip de perdele, le gasiti la categoria fabric roman shades, si imi plac in mod special cele in forma de evantai. Mi se par mai speciale, ba chiar am gasit cateva imprimeuri care s-ar potrivi la fereastra de la bucatarie.










  Aceasta din urma, mi se pare foarte frumoasa, parca e pictata, imi plac mult si nuantele.


    De asemenea, mi-a placut mult si aceasta simpla, insa imprimeul ma duce cu gandul mai mult la niste fete de pernute; cea cu fundita, desi e foarte frumoasa si are in componenta cremul acela, care s-ar potrivi cu mobila, mi se pare mai degraba potrivita pentru camera unei fetite, decat pentru o bucatarie.

    Pe langa "cercetarea" pe care o voi face online, voi verifica si magazinele fizice, desi ultima data nu am fost prea incantata de ceea ce am gasit.

   Voi ce perdea/draperie aveti la fereastra de la bucatarie si care dintre modelele 
prezentate v-a placut cel mai mult?




17 comments

  1. Toate modelele arat foarte bine, noi avem una alba, simpla.

    ReplyDelete
  2. Noi am renuntat la perdele, la dormitor avem roluri la geam si o draperie foarte grea si opaca, iar la sufragerie avem roluri din acestea roman shades :)

    ReplyDelete
  3. Noi avem perdele si draperii in toata casa. La bucatarie vreau roman shades, dar nu am ajuns la un consens cu sotul asa ca am amanat momentan luarea unei decizii.

    ReplyDelete
  4. Cred ca este timpul sa fac niste modificari in casa, voi incepe cu achizitionarea unor roman shades exact ca cele pe care ni le-ai aratat! Sunt superbe!

    ReplyDelete
  5. Tot la roman shades m-am oprit si eu, sunt tare dragute. Daca intr-un timp voiam doar jaluzele, acum au inceput sa nu-mi mai placa deloc si revin deci la perdele. Multumim pentru recomandare! :)

    ReplyDelete
  6. Pana acum n-am mai vazut astfel de modele, arata interesant!

    ReplyDelete
  7. Eu am în toată acest sistem roman shades. Sunt practice, vin în culori frumoase, modele variate. Eu am comandat materialul din Spania, înflorat. Nu le-aș schimba pentru nimic în lume. Le ador!

    ReplyDelete
  8. sa stii ca eu la bucatarie nu am nimic. m-am tot gandit si razgandit, cred ca o sa optez pentru jaluzele verticale, imi plac mai mult, sunt practice si usor de intretinut

    ReplyDelete
  9. Ce fain arata! Imi plac mult modelele.

    ReplyDelete
  10. Nu am mai vazut modelele astea pana acum. Cele roman shades sunt waw. Se prevede o schimbare. :))

    ReplyDelete
  11. Modelele sunt foarte frumoase, cred ca as sta in cumpana ceva timp pentru a alege pentru fiecare camera culoarea si modelul potrivit!!! Sunt asa de frumoase toateeee!

    ReplyDelete
  12. prefer niste draperii simple mai inchise la culoare pentru protectie vara!

    ReplyDelete
  13. Ultima data cand mi am luat jaluzele, nu a iesit prea bine, mi le a pus gresit si din pacate am ramas asa cu ele.

    ReplyDelete
  14. Eu tind sa cred ca ar fi o placere, orice cumparaturi fac pentru casa le fac cu drag. Imi plac draperiile alese de tine.

    ReplyDelete
  15. Astazi sunt atatea modele ca nu mai stii ce sa alegi. Mi-ar mai trebui vreo doua-trei camere ca sa pot alege tot ce vreau.

    ReplyDelete
  16. Eu nu ma dau in vant dupa genul roman shades, dar imi place sa ma uit la poze si sa imi imaginez unele imprimeuri pe draperiile mele din casa...

    ReplyDelete
  17. Ah, ce frumoase sunt!Cand o sa termin de tencuit/zugravit si trec la perdele sigur vreau si eu un astfel de model pentru biblioteca!

    ReplyDelete