Top 3 factori frecventi care provoaca anxietate

Fiecare om simte, la un moment dat, o stare de anxietate, chiar daca este, de obicei, o persoana relaxata si are o fire vesela. Avand in vedere situatiile zilnice peste care le poate intampina, este clar ca anxietatea sau starea accentuata de neliniste se manifesta in momente diverse.
Intrucat este extrem de important ca o persoana sa gestioneze bine aceste stari, am alcatuit o lista cu cei mai frecventi factori care pot provoca neliniste. Pentru a se evita depresia si tulburarile mentale grave ce pot aparea, este necesar ca fiecare sa isi ia masurile necesare si sa evite formarea anxietatii.

Iata care sunt cei mai frecventi factori ce provoaca anxietate:

1. Stresul
Fara indoiala, cei mai multi oameni sunt stresati din cauza problemelor financiare. Momentul in care un individ ramane fara bani, insa are o multime de cheltuieli, se poate dovedi extrem de stresant, intrucat acestuia i se pare ca se afla intr-o situatie fara iesire. Cu toate ca destul de multi se afla in aceasta situatie, destul de frecvent din cauza joburilor prost platite si, implicit, al nivelului scazut de trai, putini sunt aceia care stiu ca au la indemana solutii rapide, precum creditele nebancare. Creditul IFN de la CREDITFIX: https://www.creditfix.ro/credit-ifn este foarte convenabil, intrucat nu se percep nici giranti, nici comisioane de administrare. De asemenea, documentele solicitate sunt putine, iar creditul se poate acorda in aceeasi zi.


Bineinteles, stresul poate aparea si la locul de munca, in relatia de cuplu, la scoala sau facultate, insa este important ca o persoana sa gaseasca solutii pentru fiecare in parte si sa diminueze nelinistea care o cuprinde.
2. Trauma emotionala
Un alt factor care provoaca anxietate este trauma emotionala.  In urma unui eveniment neplacut, o persoana poate fi afectata pe termen lung, iar interventia medicului se impune. Chiar si cu ajutorul unui specialist, aceasta va fi greu de depasit. De aceea, un individ trebuie sa constientizeze ca traumele il pot afecta toata viata (indiferent ca vorbim de un accident auto sau decesul unei persoane dragi) si ca, numai beneficiind de ajutor si de sprijinul apropiatilor, poate trece mai usor peste aceste evenimente.
3. Efectele secundare ale unor medicamente
Mai mult, un factor care ii poate da unui om o stare de neliniste continua il reprezinta medicamentatia nepotrivita. De aceea, este atat de important ca o persoana sa nu ia medicamente fara a se consulta cu un medic sau farmacist. In plus, efectele secundare pot aparea si cand aceasta masura a fost luata, insa in numar mult mai mic.
Anxietatea se mai poate datora consumului de droguri si a lipsei de oxigen. Aceasta stare apare si la oamenii care sunt nevoiti, la un moment dat, sa isi infrunte fobiile.

Asadar, stresul, traumele emotionale si efectele secundare ale medicamentelor sunt principalele cauze ale anxietatii. Fiecare persoana in parte trebuie sa ia masuri pentru eliminarea lor, astfel incat sa aiba o stare de sanatate buna.

1 comments

  1. Multumesc pentru informatii. Un articol complet si util

    ReplyDelete