Review | Epilare cu pasta de zahar si instructiuni de folosire

      Buna dragile mele si bine ati revenit pe blogul meu. Astazi, am decis sa vorbesc despre un subiect care nu mai este demult tabu, si anume epilarea. Este o procedura care ne face pielea mai fina, lipsita de par si uneori, ne face sa tipam de durere. Deoarece am pielea sensibila, incerc mereu sa caut metode de epilat care sa nu-mi invineteasca pielea si care, daca se poate, sa nu doara.

     Ca rezultat al celor spuse mai sus, as vrea sa va aduc in atentie, epilarea cu pasta de zahar. Acest tip de epilare este perfect pentru pielea sensibila si se poate efectua chiar si pe pielea afectata de psoriazis, eczeme, dermatite, varice.

Beneficii ale epilarii cu pasta de zahar

pasta de zahar este facuta doar din ingrediente naturale, comestibila chiar, si spre deosebire de ceara, se aplica la temperatura corpului, asadar nu aveti nevoie de un aparat special pentru a o incalzi;

 deoarece zaharul este solubil in apa, este foarte usor de indepartat, chiar si cu un servetel umed;

 nu este nevoie sa asteptati sa creasca parul, aceasta metoda functioneaza si pe firele de par in faza anagena;

 este hipoalergenica si nu creeaza foliculita;

 motivul pentru care creeaza mai putin disconfort este maleabilitatea pastei de zahar si faptul ca epilarea se face in sensul de crestere al firului de par;

 zaharul trateaza firele crescute subcutanat si spre deosebire de ceara, nu rupe firele de par, patrunde in foliculul pilos si usureaza extractia acestuia.

 in timpul epilarii, are loc si exfolierea blanda a celulelor moarte de la suprafata pielii;

 s-a observat ca, in cazul epilarii cu pasta de zahar, numarul firelor de par se diminueaza cu 50 % mai mult decat in cazul epilarii cu ceara;

 durerea provocata de acest gen de epilare este mai mica decat cea in cazul epilarii cu ceara deoarece nu afecteaza tesutul viu;

 nu provoaca iritatii, nu inroseste pielea si nu dezvolta bacterii;

 pasta de zahar nu se refoleseste, iar cantitatea folosita pentru epilarea intregului corp este de marimea unei mingi de ping pong;


Instructiuni de epilare cu pasta de zahar

   Vreau sa precizez din start ca aceasta metoda de epilare nu este la fel de usoara precum pare, dar cred ca prin exercitiu, va fi din ce in ce mai usor.

   In randurile ce urmeaza, o sa va explic cum am procedat eu pentru a ma epila pe maini si picioare, de asemenea voi mentiona produsele folosite si voi accentua greselile pe care le-am facut.

1. Primul pas este utilizarea unui produs pre epilare; acesta are rolul de a ridica firul de par , de a indeparta resturile de produse cosmetice, de a degresa pielea, si datorita continutului de aloe vera, previne uscarea acesteia.

Lotiune dupa epilare si lotiune pre epilare

2. Pasta de zahar se incalzeste la baine marine, dar atentie sa nu depaseasca termperatura corpului, 40 de grade.


3.Inainte de a aplica pasta de zahar pe zona ce urmeaza a fi epilata, trebuie, si nu pot accentua mai mult cuvantul, TREBUIE sa aplicati pudra de talc. Credeti-ma pe cuvant ca acest pas este FOARTE important.

4. Pasta de zahar se aplica in sensul opus al cresterii firelor de par, adica de jos in sus, insa se indeparteaza in sens opus, adica de sus in jos. Pentru a va ajuta in acest sens, o sa va las aici un video.

sursa video: Anca


5. Dupa epilare se recomanda aplicarea unui produs special (lotiune dupa epilare) si eu am folosit-o pe cea din prima poza; aceasta are un efect racoritor, se usuca rapid, nu lasa o pelicula grasa, iar datorita uleiului de portocala , ajuta la indepartarea reziduurilor de ceara sau zahar.

6. Pe zona mainilor am folosit o crema care ajuta la restabilirea PH ului pielii.



   Pentru a intretine efectul de piele fina, am folosit la fiecare dus un sapun natural din lapte de capra cu adaos din malai de porumb. Desi mirosul nu este la fel de frumos ca a altor produse cosmetice, va garantez ca va lasa pielea catifelata si "squeaky clean", adica atat de curata incat scartaie 🤣 , iar exfolierea este blanda, asadar poate fi folosit zilnic. 



Experienta mea:

   Pentru ca oarecum "am promis" mai sus ca va voi spune cu ce am gresit eu, am decis sa va povestesc in detaliu prima experienta cu epilarea cu pasta de zahar. M-am documentat o perioada si, desi nu am avut experiente ok in trecut cu ceara, am decis sa incerc aceasta metoda datorita multiplelor beneficii pe care le are, Prima greseala pe care am facut-o a fost ca am lasat pasta prea mult la incalzit, am simtit clar ca este mai calda de 40 de grade, dar am continuat sa o aplic asa. Gresit! Deoarece este foarte foarte moale, nu prea am avut cum sa o trag asa usor de pe piele, abia dupa ce s-a mai racit am vazut de fapt cum functioneaza.

   A doua greseala a fost ca nu am folosit pudra de talc. Am aflat mai tarziu ca aceasta usureaza mult procedeul de epilare, dar pentru ca eu eram deja pornita sa termin ce am inceput, am folosit faina. Culmea, a functionat.
Pasta prea fierbinte, lipsa pudrei de talc si faptul ca nu stapaneam tehnica, au avut ca rezultat un esec in cazul epilarii piciorului drept. In loc sa iau produsul, eu aplicam tot mai mult. Partea trista este ca sunt destul de toleranta la durere si, incapatanata fiind, tot incercam, insa nu mi-am dat seama ca imi agresam pielea. Asadar rezultatul a fost un picior bine epilat, insa plin de vanatai. Am observat diferenta de indata ce am remediat greselile si chiar cred ca, cu cat exersez mai mult, cu atat mai rapid si bine ma voi epila.

Ce as face diferit a doua oara?

   Cu siguranta voi achizitiona pudra de talc, ma gandesc chiar sa iau si niste manusi din nitril, doar ca sa imi fie mai usor sa lucrez cu pasta de zahar si cu siguranta voi fi mai atenta la temperatura pastei de zahar.

Costurile acestor produse nu depasesc suma 100 de lei si cred ca ar ajunge mai bine de un an, doar sa aveti grija la termenul de valabilitate.

   In concluzie, parerea mea este ca aceasta procedura ar trebui sa existe in fiecare salon de infrumusetare, deoarece este de 100 de ori mai benefica decat epilarea cu ceara, iar pentru utilizarea acasa, recomand sa mergeti prima data la salon, pentru a vedea si simti pe pielea voastra cum lucreaza o cosmeticiana.

     Produsele prezentate in postare apartin brandului ItalWax si le puteti gasi in magazinul online EpilatPro, impreuna cu alte produse profesionale destinate epilarii. De asemenea, am observat ca preturile produselor sunt mai mici decat pe alte site uri, iar ceea ce imi place foarte mult este ca puteti achizitiona absolut toate produsele necesare, dintr-un singur magazin: ceara pentru epilat de unica folosinta sau traditionala, aparatura profesionala epilat, incalzitoare ceara, uleiuri dupa epilare, hartie pentru epilat, dar si produse pentru tratamente cosmetice parafina, manusi si sosete din bumbac, sapunuri ecologice, etc.

   In sectiunea de comentarii, va rog sa imi spuneti ce parere aveti de pasta de zahar, daca ati auzit de ea, daca ati incercat-o sau daca ati avea curajul sa o incercati.






28 comments

  1. AM auzit ca nu doare aproape deloc, in comparatie cu ceara, data viitoare cand merg la epilat o sa ma fac si eu cu ZAHAAAAAR :)))

    ReplyDelete
    Replies
    1. Si eu as vrea sa incerc la salon, iar in weekendul acesta incerc iar. Sper sa fie si mai bine ca tura trecuta.

      Delete
  2. Am citit mai demult despre epilarea cu pasta de zahar si de cat de usor se foloseste. Dupa ce am citit articolul tau m-am convins ca doar incercand de mai multe ori poti sa te perfectionezi. P.S. Eu nu am folosit niciodata ceara de epilat pentru ca nu o suport. :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Nici mie nu mi place epilarea cu ceara. Imi place concluzia la care ai ajuns. Intr-adevar, e o tehnica ce trebuie invatata.

      Delete
  3. Citisem undeva ca nu doare, dar nu e adevarat, doare la fel de tare ca in cazul celei cu ceara. In cazul meu! La salon a fost destul de ok experienta, acasa am incercat o singura data cu pasta facuta de mine, nu cumparata. Horror. Prea lipicioasa, chin. Nu mi-a placut. Am abandonat. Acum sunt fericita posesoare a unui aparat de la Philips pt epilare permanenta :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. E posibil ca pasta facuta de tine sa fi fost mai calda de temperatura corpului, de acolo si faptul ca era prea lipicioasa.

      Daca vrei sa mai incerci o data, iti recomand sa cumperi o pasta de zahar. Eu nu am avut asa mari probleme, iar la capitolul durere, mi se pare ca e mult mai ok decat orice alta metoda de epilare.

      Delete
  4. Mă bucur că am găsit articolul, am văzut mai mereu acest tip de epilare. Trebuie să incerc și eu , sper sa nu fie prea dureros.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Este un disconfort. Nu as numi o durere. :D Sper sa ti placa!

      Delete
  5. am incercat si eu odata, mi-a placut tare mult dar nu sunt prea multe locuri unde se practica!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Intr-adevar este cam greu de gasit, desi este o metoda ce se practica de sute de ani.

      Delete
  6. Eu nu am auzit de aceasta pasta. La mine epilare inseamna cu aparat sau cu crema epilatoare. Nu am folosit niciodata ceara...mi-a fost prea frica...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Epilarea cu ceara este dureroasa si daca este facuta la salon, de multe ori neigienica. Pe de alta parte, pasta se zahar nu dezvolta microbi, deci mult mai safe. Sper sa incerci macar o data! :D

      Delete
  7. Poate pare ciudat,dar eu nu am auzit despre aceasta ,,tehnica". Trebuie sa încerc.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Este o metoda veche, insa la noi abia a inceput sa se foloseasca. :D Ma bucur ca ai considerat aceasta informatie utila.

      Delete
  8. Tin minte ca aveam o colega prin facultate care se apila cu pasta de zahar, dar facuta de ea. Invatase tehnica de la mama ei, intr-adevar se dadea inainte cu pudra, si ii venea foarte usor. Spunea ca e economic si mult mai sanatos decat cu orice altceva :).

    ReplyDelete
    Replies
    1. Acum am achizitionat si eu pudra de talc, clar imi va fi mai usor. Este foarte igienic iar daca ai reusit sa faci acasa amestecul, poti sa zici ca esti o norocoasa. :D

      Delete
  9. Nu m-am epilat pana acum cu pasta de zahar, dar nici cunostintele pe care le am nu le-am auzit. Insa, produse de la Italwax am si eu si sunt chiar multumita de ele.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Este o metoda veche, insa nu este foarte folosita la noi in tara. :D Chiar sunt ok produsele de la Italwax.

      Delete
  10. Nu am incercat aceasta metoda de epilare.Pare tentanta si as fi curioasa sa vad cum este. Voi invata procedeul de la tine si imi voi lua manusi si pudra de talc

    ReplyDelete
  11. Am incercat si eu epilarea cu zahar si nu m-am dat cu nimic nici inainte si nici dupa, acum realizez de ce mi-am invinetit piciorul si de ce ma durea asa tare. Data viitoare o sa folosesc pudra de talc

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sa stii ca poate fi si de la faptul ca nu stapanesti bine tehnica. Eu si acum ma mai invinetesc uneori. Nu este usor, insa chiar doare mai putin decat cu ceara. :D Mult succes data viitoare.

      Delete
  12. Hmm,sună tentant metoda asta😄.Cam în cât timp creşte părul după epilarea cu zahăr?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Mai greu decat la ceara, dar acest lucru depinde in general de firul de par al persoanei in cauza. Sunt persoane carora le creste mai repede parul. Ti as recomanda sa incerci o data la salon, inainte sa achizitionezi toate aceste produse, plus ca iti va prinde bine sa vezi "pe viu" tehnica.

      Delete
  13. Pentru prima dată am fost la salon. Mi am achiziționat pasta..dar nu prea reusesc..undeva gresesc. După nici 5 minute pasta devine foarte lipicioasa de nu mai poate fi întinsă. Ce trebuie sa fac, cum sa procedez. Am aplicat si pudră. Si ce mănuși se folosesc?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sunt niste manusi speciale, mov, le gasesti tot pe siteul lor. Pasta trebuie sa o incalzesti constant si sa o rotesti ca o bila intre degete. trebuie sa prinzi tehnica, nu e chiar cea mai usoara epilare.

      Delete
  14. Buna. Cum indepartezi ceara de pe manusi sau de pe mana? eu ajung intr-un punct in care nici nu mai reusesc sa iau ceara de pe zona care vreau sa o epilez desi inainte de asta fac de cate ori bune epilarea iar mana/manusa ramane incarcata cu foarte multa ceara. Manusa trebuie sa o arunci iar de pe maini se ia cu apa insa e enervant si nu cred ca cei de la salon arunca cate 8 10 manusi pana epileaza un corp. Deci ceva fac eu gresit :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. la pasta de zahar ma refer...nu stiu de ce am scris ceara :)

      Delete