Selgros | Clubul profesionistilor #pasionatidebunataturi

   Selgros-ul este pe piata romaneasca din 2001, iar in 2006 a deschis primul magazin in Bacau. Noi, cei din orasele de pe langa Bacau, faceam drumuri lunare catre magazinele de genul Cash & Carry pentru a ne aproviziona cu bunataturi. Acum, 10 ani mai tarziu si de la mai multi kilometri departare, am ajuns din nou la Selgros cu ocazia intalnirii cu numarul 6 a bloggeritelor din Bacau.
 
   


  Ziua a inceput cu introducerile de rigoare, ne-au fost prezentati doi dintre stalpii echipei Selgros Bacau si anume Irina Stanciuc, managerul si Daniel, seful departamentului Relatii clienti. Cel din urma a fost "ghidul" nostru si a reusit sa prezinte compania la care lucreaza cu profesionalism si pasiune. Am avut prilejul de a vizita carmangeria Selgros si locul unde se fabrica produsele marca Selgros, Cei care ma cunosc stiu ca eu nu prea mananc carne, insa va spun cu mana pe inima ca nu m-am putut abtine sa nu gust din carnatii abia scosi din afumatoare. Mirosul era imbietor, iar gustul a fost demential.
   Ni s-au explicat toti pasii care sunt necesari pentru a ajunge la produsele finale, inca de la receptionarea carnii. Am vazut unde si cum se transeaza carnea, unde se fabrica micii, carnatii, pateul si cum se ambaleaza toate acestea.


 


  





   Ceea ce mi-a placut foarte mult a fost faptul ca sunt foarte stricti in legatura cu igiena, chiar si noi, vizitatorii, am fost nevoiti sa ne echipam cu boneta, halat si botosei, toate de unica folosinta; ba mai mult, ni s-a cerut sa ne spalam pe maini inainte de a ni se permite accesul in "culise". Sunt intr-adevar lucruri banale, dar care in final conteaza la mentinerea standardului de calitate.



  Dupa ce am vizitat fabricuta de produse proprii, atentia ne-a fost indreptata catre celelalte raioane: legume-fructe, delicatese-branzeturi-lactate-produse Bio si pescarie. Am incercat un nou tip de branza italieneasca, Burrata care este ... out of this world. E un fel de mozzarella umpluta cu smantana, ceva ... prea delicios ca sa pot exprima in cuvinte. Din cate am inteles, inca nu se poate gasi la raft, a fost adusa special pentru cineva, insa daca o zariti in viitor, trebuie neaparat sa o incercati.



   Alte delicatese pe care le-am gustat au fost banane rosii, rambutan, fruct de cacao, flori comestibile, sea coral, microgreens si am observat ca raionul fructe-legume este foarte bine aprovizionat. De asemenea, am gasit multe sortimente de ciocolata care contin stevie in loc de zahar si cu siguranta ma voi intoarce dupa ele. 


 

 

   



   In drum spre iesire, am observat niste flori artificiale la ghiveci care mi se par perfecte pentru mine, avand in vedere ca am reusit sa omor un cactus. Cele roz deschis sunt preferatele mele.



   Turul s-a incheiat cu un bufet suedez pregatit de cei de la Selgros, unde (din nou) am avut ocazia sa gustam din preparatele comercializate de ei.



   In concluzie, toata aceasta experienta m-a facut sa am mai multa incredere in alimentele de la Selgros, in special in cele din productia proprie. Am realizat ca acest magazin care contine de toate si sa merita sa faci un drum mai lung doar pentru a te bucura de diversitatea pe care o ofera. Fiecare sef de raion mi-a dat impresia ca lucreaza cu pasiune si profesionalism, iar scopul lor principal este satisfacerea nevoilor clientilor.

   Ca nota de final, as vrea sa multumesc personalului de la Selgros pentru rabdarea de care au dat dovada si pentru gazduirea intalnirii noastre.

   Multumesc colegelor de breasla care au contribuit cu poze la realizarea acestui articol: Anca si Alina.





0 comments