D.I.Y | Suport bratari, suport elastice par

      Nu stiu cum sunteti voi, insa eu ... sunt pasionata de lucruri handmade. Imi place tare mult procesul dar si rezultatul. Cel mai recent proiect de-al meu a fost un suport pentru bratari si/sau elastice de par. Motivul conceperii lui este simplu, mi-am dat seama ca am o multime de bratari si ceasuri pe care nu le port deoarece erau depozitate intr-o cutie. Stiti vorba aia "out of sight, out of mind"? Cam asa este si aici, daca nu le vad, nu le port. Cu ocazia aceasta, le-am organizat si am mai facut o selectie, astfel am pastrat cateva care au valoare sentimentala sau pe care cred ca le voi purta.





Materiale necesare:
- tub de carton (care ramane de la servetelele de bucatarie sau chiar de la hartie igienica)
- carton
- tapet/material textil/carton colorat
- lipici + un lipici mai puternic
- foarfeca
- pix
- un bol
- reviste vechi/pietre

Tutorial:

1. Primul pas este sa taiati o bucata de carton in forma rotunda (eu am folosit un bol pentru a ma ghida). Aceasta va fi baza suportului. Cu cat mai mare baza, cu atat mai multa stabilitate va avea suportul. 



2. Folosind tubul, trasati pe carton un cerc; acesta va fi capacul suportului.

3. Eu am ales tapet pentru a inveli toate chestiutile, doar pentru ca il aveam deja in casa si imi cam doresc ca tot ceea ce mesteresc sa aiba aceeasi culoare. Voi, puteti alege hartie colorata, hartie de impachetat sau chiar material textil. Am masurat si apoi am taiat tapetul in asa fel incat sa cuprinda fiecare element in parte. Am lipit tapetul cu ajutorul unui aracet iar rezultatul a fost acesta.



4. Am lipit tubul in centrul bazei si, pentru un plus de stabilitate, am umplut tubul cu hartie mototolita. Ar fi fost mai ok ca la baza sa fi pus ceva mai greu, cateva pietre, si abia apoi sa pun hartie pana la capat. In orice caz, eu nu am bratari chiar atat de grele, deci nu am intampinat nicio problema. La final am lipit capacelul et VOILA!




     Da da. Ati observat bine, am facut unul mai mic si mai gras. :)) Ala va fi pentru elastice de par pentru ca niciodata nu le gasesc, de aia nu e niciunul pe suport :(. Pentru suportul mai mic puteti folosi un tub de la hartie igienica, dar pentru ca nu aveam, am folosit tot unul de la servetele, doar ca l-am taiat si am pus jumatatile una peste alta ca sa fie mai lat. 

 Voi cum organizati bratarile sau elasticele de par?





0 comments