Ceaiul din cozi de cirese - adjuvant in curele de slabire

 

                                                             source


     Exista numeroase cauze care stau la baza retentiei de apa. Cele mai comune sunt: alimentatia nesanatoasa, in special alimentele sarate, statul in picioare sau pe scaun pentru o perioada lunga de timp, deshidratarea dar si unele cauze medicale. Cresterea rapida in greutate poate fi un simptom al retentiei de lichide, de asemenea si durerile de cap, abdomen umflat sau inflamatii la nivelul extremitatilor.

   V-am spus acum ceva timp ca am revenit la un regim de alimentatie sanatos si, desi mancam corect, am observat ca ma "ingrasem" cu vreo 2 kg in doar cateva zile. Mi-am dat seama ca nu are cum sa fie vorba de grasime si am decis sa incerc cateva ceaiuri diuretice. Primul pe care l-am testat a fost cel de cozi de cirese.



    Eu am gasit de la Dacia Plant si l-am achizitionat de la Billa cu 4 ron. La prima ceasca am folosit infuzorul, insa mi-am dat seama ca nu este necesar. 

Beneficii ale ceaiului codite de cirese

   Ceaiul de codite de cirese se foloseste ca adjuvant in tratarea infectiilor urinare, ajuta la scaderea colesterolului, are un remarcabil efect de detoxifiere si proprietati depurative, diuretice. Fitoterapeutii sustin ca amelioreaza simptomele neplacute ale alergiilor, recomandat chiar si persoanelor care sufera de astm alergic.

Experienta mea

  Am consumat ceaiul 3 zile consecutiv si trebuie sa recunosc ca nu am avut multe asteptari. Am fost uimita sa vad ca in doar 2 zile am scazut 1.3 kg pe cantar (nici nu realizasem ca retinusem atata apa). Chiar cred ca in timp poate ajuta si la pierderea grasimii, dar pentru moment mi-a placut ca efectele au fost vizibile inca din primele zile de administrare.
 
Gustul este ... de cirese; foarte gustos si poate fi consumat foarte usor fara zahar.

Mod de administrare:

Conform celor de la Dacia Plant modul de administrare este urmatorul:

 infuzie - se prepara dintr-o lingura cu planta adaugata la 250ml de apa clocotita, se mentine timp de 20 min. la temperatura camerei, apoi se strecoara si se bea pe stomacul gol. Se administreaza 3 cani cu infuzie pe zi, cu 30 min. inainte de mese.



Contraindicatii:
     Avand in vedere ca este un ceai natural, nu are contraindicatii; totusi, nu este recomandat persoanelor care au pietre mari la rinichi deoarece migrarea calculilor renali ar putea produce blocaje.


Credeti ca aveti probleme cu retentia de apa?
 Ati lua in considerare acest ceai pentru a o trata?




2 comments

  1. Din cauza ta mi-am luat 3 cutii. Folositor articolul! Voi pune si eu in aplicare de maine. :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Si eu trebuie sa ma trezesc mai devreme ca vreau sa-mi iau ceai la munca. Imi pare rau ca te-am pus la cheltuieli dar o sa vezi ce bine o sa te simti dupa ce o sa-l consumi o perioada. :D

      Delete