Cafeaua verde - un aliat în menținerea sănătății

      Sunt momente în care, din lipsă de ocupație și pentru a-mi satisface unele curiozități, caut fel de fel de informatii pe internet și așa am aflat câteva lucruri interesante despre cafea:

- boabele de cafea sunt de fapt sâmburii unor fructe de padure numite "coffee berries" sau "coffee cherries";


- există cam 80 de soiuri de cafea, însă cele mai cunoscute sunt Arabica și Robusta;

- boabele de cafea nu au fost întotdeauna consumate sub formă de băutura; triburile africane amestecau cafeaua cu grăsime animală pentru a face biluțe energizante;

- inițial cafeaua se vindea in farmacii ca remediu natural;

- cafeaua ajută la prevenirea Alzheimerului și a demenței;

- pe 29 septembrie este Ziua Internațională a cafelei.

      Deși nu sunt o mare consumatoare de cafea, recunosc ca sunt chiar curioasă să încerc cafeaua verde. Despre acest aliment minune m-am documentat pe vremea când lucram ca și copy writer / content writer și am citit de curând despre ea pe blogul unei prietene (http://www.justanangel.net). Tot de la ea am aflat și de un review scris de Elena de la http://www.bysunshine.com și cu cât citesc mai mult despre această cafea cu atât mai curioasă sunt să o încerc. Am văzut foarte multe site uri care comercializează cafea verde, ba chiar și pastile cu cafea verde, însă eu sunt genul de persoană care se documentează înainte de a face o comandă așa că mă bucur enorm că blogpostul Elenei a avut și o recomandare: Shazili - http://cafeaturceasca.ro.

     Am studiat cu atenție site-ul lor și chiar mă bucur că au si cafea verde măcinată (întrucât boabele sunt prea tari și pot strica o râșniță normală) la un preț ok.

Sunt înnebunită după alune așa că un alt produs care mi-a atras atenția a fost 3 in 1 hazelnut (deși trebuie să recunosc că le-aș încerca măcar o dată pe toate)

     Inițial am crezut că această cafea verde este de fapt un soi mai fancy, însă am fost uimită să aflu că de fapt se obține din aceleași boabe de cafea doar că în stare naturală, neprăjite.


De ce să consumi cafea verde?

Cel mai cunoscut beneficiu al consumului de cafea verde este faptul ca ajută la pierderea kilogramelor în plus. De acest beneficiu se face "vinovat" acidul clorogenic, un antioxidant care reglează metabolismul contribuind astfel la arderea grăsimilor.


Alte beneficii:

- scade colesterolul rău și îl crește pe cel bun;

- efecte antiseptice si antinflamatoare;

- spre deosebire de cafeaua prajită, cafeaua verde nu are efecte adverse: insomnie, tahicardie, etc.

- conține foarte mulți antioxidanți.

     Deși nu există nicio contraindicație când vine vorba de cafeaua verde, este bine să nu se depașească 3 căni pe zi.



Ce părere aveți de cafeaua verde? Ați încercat-o deja?
 Credeți că este o alternativă sănătoasă a cafelei obținută din boabe prăjite?  




0 comments